Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 09:55

İncil’de adı geçen kayıp Havariler Kilisesi bulundu!

İsrail'de, İsa'nın havarileri Petrus ve Andreas'ın evlerinin üzerine inşa edilen 1.500 yıllık kayıp 'Havariler Kilisesi'nden kalma mozaikler keşfedildi.

İncil’de adı geçen kayıp Havariler Kilisesi bulundu!
Kayıp havariler kilisesi,İsrail

Bizans dönemine ait bir yapı üzerine çalışan arkeologlar, İsrail’de kayıp Havariler Kilisesi'ne ait yeni kanıtlar buldu. Antik Yunanca yazılmış iki yazıt taşıyan sarı, kırmızı ve turuncu çinilerden yapılmış bir mozaik döşeme ortaya çıkarıldı. Yapılan açıklamaya göre 1.500 yıl öncesine dayanan döşeme, yarım madalyon ve piskoposun sözlerinden oluşuyor. Kalıntılar sadece efsanevi kilisenin varlığını kanıtlamakla kalmayacak, İsa'nın ünlü havarileri Petrus ve Andreas'ın evinin bulunmasına da yardımcı olması bekleniyor. Havariler Kilisesi'nin konutların üzerine inşa edildiği belirtiliyor. 

İncil’de adı geçen kayıp Havariler Kilisesi bulundu!

İSA'NIN ÜNLÜ HAVARİLERİNİN EVLERİNİN HABERCİSİ 

Kazılarda görev alan Mordechai Aviam, Bizans kilisesinin Roma döneminden kalma bir yerleşim alanının kalıntılarının yakınında bulunduğunu söyledi. M.S. birinci yüzyılda Roma tarihçisi Flavius Josephus'un tanımladığı gibi Bethsaida'nın konumuna uygun olduğu kaydedildi. 
725 yılına kadar uzanan Hıristiyan metinlerinde kiliseden bahsedilmesine rağmen varlığına dair hiçbir delil bulunamıyordu. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...