04 Ocak 2020 10:33
İncir Reçeli tarifi ve İncir Reçeli Tarifi Püf Noktaları, İncir reçeli nasıl yapılır
Reçel yapmanın birçok yöntemi vardır. Sizin stiliniz, hangisini yapmanın size daha kolay gelmesi ile ilgilidir. Tüm tariflerde istenilen sonuç elde edilebilir. Meyveler taze olduğundan çabuk kıvam alır ve pişer. Birkaç tarifi olan incir reçeli tariflerini sizler için hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Reçel yapmanın birçok yöntemi vardır. Sizin stiliniz, hangisini yapmanın size daha kolay gelmesi ile ilgilidir. Tüm tariflerde istenilen sonuç elde edilebilir. Meyveler taze olduğundan çabuk kıvam alır ve pişer. Birkaç tarifi olan incir reçeli tariflerini sizler için hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İncir Reçeli Tarifi Püf Noktaları
- Eğer bir gece önceden şekere yatırdığınız incirlerin üzerindeki şekerin tamamını erimediyse o zaman üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edip 5-6 saat daha bu şekilde bekletin.
- Şekerin yarısını şekere yatırmak üzere sakladığınız kaba, incirlerin üzerine dökerek kalan yarısını da kaynamaya bıraktığınızda ekleyebilirsiniz.
- Reçelinizin olup olmadığını, şerbetinin köpük köpük olmasından anlayabilirsiniz.
- Şerbeti önce ocağa koyup kaynadığında incirlerini atarsanız o zaman da meyvelerinizin çok ezilmeden pişmesini sağlayabilirsiniz.
Anne Usulü İncir Reçeli
Malzemeler
- 1 kg taze incir (ufak olanlardan)
- 1 kg toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
- İncirleri taze ve küçük olanlarından seçin.
- İncirleri yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerine 1 kg toz şekeri döküp, bir gece bu şekilde bekletin.
- Bir gün sonra şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır. Bu şekilde tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatmadan limon sıkın ve birkaç dakika daha kaynatın.
- Sıcak olarak cam kavanozlara döküp, kapağını sımsıkı kapatın.
Parlak Tam Kıvamında İncir Reçeli Tarifi
Malzemeler
- 2 kg incir
- 2 kg şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tozu
Hazırlanışı
- Bir tencereye 2 kg şekeri dökün ve üzerine 2 su bardağı suyu ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
- Tenceredeki şerbet kaynamaya başladığında, incirlerin her birine çatalın tamamı girecek şekilde 3 yerinden delin ve şerbetin içine atın. (Şerbeti iyice kıvam alıp yoğunlaştıktan sonra incirleri içine atın)
- İncirleri ara sıra suya batırarak, suyu azalana kadar kaynatın. Ardından, ocağın altını kapatın ve şerbetten bir kaşık porselen tabağa alın. Soğuduktan sonra parmağınızla şerbete bandırıp parmağınızı kaldırın. Eğer şerbet akışkan değil ise ve hemen tabağa geri düşmüyor ise o zaman tam kıvamında demektir fakat daha akışkan ise ocağın altını tekrar açın ve biraz daha kaynatıp tekrar porselen tabak testi yapın.