Tgrt Haber
26 Ocak 2020 12:59

İncir tatlısı tarifi ve İncir tatlısı nasıl yapılır, İncir tatlısı yapımı ve hazırlanışı

Türkiye’de en meşhur olduğu il Aydın olan incirin birbirinden güzel tarifleri mevcuttur. En sevilerek tüketileni tatlılarıdır. Biz de sizler için bu nefis meyvenin en güzel ve en meşhur tatlısının tarifini hazırladık. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İncir tatlısı tarifi ve İncir tatlısı nasıl yapılır, İncir tatlısı yapımı ve hazırlanışı
İncir tatlısı tarifi ve İncir tatlısı nasıl yapılır,İncir tatlısı yapımı ve hazırlanışı

Türkiye’de en meşhur olduğu il Aydın olan incirin birbirinden güzel tarifleri mevcuttur. En sevilerek tüketileni tatlılarıdır. Biz de sizler için bu nefis meyvenin en güzel ve en meşhur tatlısının tarifini hazırladık. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

İncir tatlınızın kekini pişireceğiniz zaman lütfen kek kalıbınızın sadece, tabanını yağlayın. Bu şekilde kenarları yağlamazsanız, kekiniz kenarlara daha sıkı tutunarak daha güzel kabaracaktır. Yağlı kağıt kullanacaksanız da sadece tabanına koymanızı tavsiye ederiz. Kenarlardan yukarı doğru çıkartmayın.

Damakları Şenlendiren İncir Tatlısının Tarifi

Keki için malzemeler

    3 adet yumurta
    7-8 adet kuru incir
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı toz tarçın
    1 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için malzemeler

    5 yemek kaşığı toz şeker
    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    1,5 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket kremşanti

Şerbeti için malzemeler

    1 yemek kaşığı hazır toz kahve
    1/2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı

  1. 7 ila 8 adet inciri bir sudan geçirin ve ardından bir küçük kaseye ılık su doldurup bu suda incirleri 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra incirler bir miktar yumuşadığında, çıkartın ve çok küçük olacak şekilde doğrayın.
  2. Büyük bir çırpmak kabında, 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Kek için olan malzemeleri, oda sıcaklığına getirmeyi ihmal etmeyin. Üzerine 1 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Minik minik doğradığınız incirleri, 1 su bardağı cevizi ve 1 tatlı kaşığı toz tarçını da ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Fırını 180 derecede ısıtın ve kek harcını, kek kalıbına yağlı kağıt veya sadece zemini yağlayacağınız şekilde hazırlayıp dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. 25 dakika sonunda kürdan testi yapın ve piştiyse kapağını açık bırakarak 10 dakika soğutun.
  6. Kek pişerken, biz de muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Muhallebi için 5 yemek kaşığı toz şekeri, 1 litre sütü, 2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 yemek kaşığı tereyağı bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Muhallebide, göbekçikler çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın ve 1 paket kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın.
  8. Bir kasede, 1 yemek kaşığı hazır toz kahveyi, 1/2 su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı ılık suyu güzelce karıştırın. Bu şerbeti pişirmeden direkt olarak fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kek bu aşamada harlı sıcaklıkta olmamalı ve soğukta olmamalıdır.
  9. Şerbet ile ıslanan kek artık muhallebi ile buluşabilir.  Muhallebiyi kekinizin üzerine düzgün bir şekilde yayın. Bu şekilde oda sıcaklığında bir süre soğutun ve ardından birkaç saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
  10. Servis yaparken üzerine ince çekilmiş ceviz serpin.

Şeker, kahve ve ılık suyu karıştırarak (pişirmeden) hazırladığınız şerbeti, fırından çıkarttığınız kekin üzerinde gezdirin.Kek ılık olursa şerbeti daha güzel emecektir.

Şerbetle ıslattığınız kekin üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün ve güzelce yayın. Kendi halinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bir süre de buzdolabında dinlendirip, daha sonra servis edin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...