Tgrt Haber
30 Eylül 2022 08:00 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 15:01

İnsanları burnundan tanıyan araştırma: Burun şekli kişilik hakkında çok şey anlatıyor!

Kulağa biraz garip gelse de bu araştırmaya göre burnunuzun şekli kişiliğiniz hakkında birçok şeyi ortaya çıkarıyor. İsrail'deki Ben-Gurion Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, çalışmanın sonuçlarını geçtiğimiz ay yayınladı. Aynaya baktıktan sonra aşağıdaki resme bakarak kişilik analizinizi okuyabilirsiniz.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
İnsanları burnundan tanıyan araştırma: Burun şekli kişilik hakkında çok şey anlatıyor!
karakter,kişilik,analiz,bulmaca

Yüzler kişiliğin aynasıdır. Yüzümüzün parçası olan göz, ağız ve burun da kişiliği en iyi yansıtan organlardır. Ben-Gurion Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre burun şekli karakter analizinde önemli bir yere sahip. Araştırmacılar, 800 profilden (yandan) aldıkları fotoğraflarla kişilerin karakteri üzerindeki çalışmayı kıyasladır. Araştırma, aynı burun yapısına sahip insanların aşağıda belirtilen yakın kişiliklerde olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar...

İnsanları burnundan tanıyan araştırma: Burun şekli kişilik hakkında çok şey anlatıyor!

1. SİVRİ BURUN

Keşfetmeyi seven ve meraklı insanlar sivri buruna sahiptir. İyimserdirler ve hayata karşı açık bir görüşe sahiptirler. Çok sosyaldirler ve genellikle etraflarında ilginç bir arkadaş grupları vardır.

2. YUNAN BURNU

Yunan burunlu insanlar biraz daha çekingendir. Duygularını göstermekte zorlanırlar ve ilgi odağı olmayı sevmezler. Sadıklardır, pragmatik bir hayat görüşüne sahiptirler ve genel olarak güvenilir kişilerdir.

3. KANCALI BURUN

Daha çok sert bir görüntüye sahip olan kanca burunlu kişiler oldukça hırslı ve hedef odaklıdır. Genellikle güçlü inançları, ilkeleri vardır ve bunları şiddetle savunurlar. Fakat sert görüntülerinin altında merhametli bir taraf da bulunur.

4. TEPELİ BURUN

Bu tür burunlara sahip kişiler azimli ve düzenlidir. Kariyerlerine önem verirler ve profesyonel başarı genellikle öncelik listelerinin başında gelir. Bu insanlar zekidir. Genel olarak da hem profesyonel hem de kişisel yaşamlarında istediklerini elde etmeden rahat edemezler.

İnsanları burnundan tanıyan araştırma: Burun şekli kişilik hakkında çok şey anlatıyor!

5. KALKIK BURUN

Kalkık burunlu insanlar neşeli, hevesli, dürtüsel ve spontane insanlardır. Abartılı kişilikleri çok sayıda hayran çektiği için genellikle popülerdirler. Diğer insanlara göre daha fazla hareket ederler ve güçlü içgüdülere sahiptirler.

6. DÜZ BURUN

Düz burnu olan insanlar güçlü bir kişiliğe ve çok fazla güven duygusuna sahiptir. Durum ne olursa olsun her zaman kendileri gibi davranır ve kendi yeteneklerine odaklıdırlar. Bu nedenle kolay kolay sarsılmazlar. Dürüstlük onlar için önemli kavramlardan biridir.

7. ROMA BURNU

Bu burun yapısına sahip insanlar çok hassastır ve güçlü şekilde gelişmiş bir duygusal yaşamları vardır. Fazla empatiktirler ve her zaman diğer insanlara yardım için çabalarlar. Ancak bu durum bazen kendini unutmaya kadar varabilir.

8. ÇARPIK BURUN

Bu buruna sahip kişiler, iyi bir dinleyici olan güvenilir kişilerdir. Çok dürüst ve her zaman adil bir karaktere sahiptirler. Aile bağları çok gelişmiş olup, fedakarlık düzeyleri ileri boyuttadır. Genel anlamda bekleyip düşünerek karar vermeyi tercih ederler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...