Tgrt Haber
14 Kasım 2019 17:43

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Her insanın kendine has bir yaşam felsefesi vardır. Tabiatıyla bu hayatta kimi gezmekten, kimi yalnız kalmaktan, kimi ailesi ile mutlu bir hayat yaşamaktan, kimi de çalışmaktan haz duyar. İnsan, çalışırken dolaşım özgürlüğü kısıtlayan çalışma ofislerinden, trafikte harcadığı zamana kadar uygulanabilir bir zaman yönetim planı yapıp uygulamak isteyebilir. Tam olarak ideal bir hayali yaşayabilmeniz için internetten para kazanmanın en popüler yollarını hazırladığımız bu makalede: “Evde para kazanmanın kestirme yolları nelerdir?, Para kazanmanın yolları 2019, Öğrenciler için para kazanma yolları, Meşru para kazanma yolları, Çok para kazanmak için hangi iş yapılır?, Müzik dinleyerek para kazanma yolları var mı?, İnternetten para kazanma 2019” gibi merak edilen tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz.

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri
Evde para kazanmanın kestirme yolları nelerdir?,Para kazanmanın yolları 2019,Öğrenciler için para kazanma yolları,Meşru para kazanma yolları,Çok para kazanmak için hangi iş yapılır?,Müzik dinleyerek para kazanma yolları var mı?,İnternetten para kaza

İnsan bu dünyada yaşıyorsa ister zengin olsun, isterse fukara mutlaka paraya ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın boyutunun ise hiçbir önemi yoktur. Sizler için internette rahat para kazanmanın kısa yollarını anlatmaya çalıştığımız makalede evden de para kazanabilmek için parlak iş yapma fikirlerini inceledik.

Günümüzde herkes zamanını internette; kimi zaman bir makale okuyarak, kimi zaman sosyal medya da yazılanları takip ederek, haber okuyarak, müzik dinleyerek, sinema seyrederek geçiriyoruz. Günün büyük bir zaman dilimini internette harcarken bu zamanı doğruya kanalize ederek ve biraz da internettin nimetlerinden istifade etmenin pratikliğine yatkınsak bu mecrada para kazanmak da mümkün hale geliyor.

Sizlerde: "internetten para kazanmak istiyorum" diyorsanız bu makaleyi baştan sona okuyup değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Evet, biliyoruz, internetten de olsa para kazanmak öyle sanıldığı gibi çok kolay değil. Ter dökmeden, sıkıntı çekmeden, bir plan yapmadan, bir program uygulamadan öyle “Armut piş, ağzıma düş” olayı bu mecrada da yaşanmıyor bunu da baştan söylemiş olalım.

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Hadi başlayalım.

Resmi devlet kurumumuz olan TÜİK'in en son 2017 yılında yayınladığı araştırmasına göre Türk hane halkının %78,3'ü genişbant internet bağlantısına sahip. Ülke nüfusuna oranladığımızda bu sayı yaklaşık 64 milyon. Yani internet üzerinden bu ülkede hemen hemen herkese ulaşım sağlayabiliyorsunuz demektir bu. 

TÜİK'in verilerine bakılınca internete erişimi olan hanelerle ilgili araştırma verilerini baz alacak olursak 2017 yılında her 4 insanımızın 1'inin internetten alışveriş yapmış olduğunu da hemen fark ederiz. Demek ki insan beyin gücünü, kalemini, yeteneklerini bilirse bu mecradan pekâlâ para kazanabilir.

İşte sizlere fikir vermesi için önereceğimiz iş kolları ve yeni iş fikirlerinin listesi

İnstagram, Etsy, Ebay'da İster El Emeğinizi İster Yurt Dışından Getirdiğiniz Ürünleri Satabilirsiniz

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Sizlerde fark etmiş olmalısınız son dönemlerde instagram, ETSY, EBAY hatta AliBaba gibi sitelere ürünlerini koyup satan binlerce insan var. Etsy, Ebay ve Alibaba dış dünyaya açılan kapınız olabilirler. Her ikisinde de bireyler satmak istedikleri şeyleri platforma yükleyip, ürünlere alıcı çıkmasını bekliyorlar. Yine instagram’da el emeği göz nuru yaptığınız oyuncak, nikah şekerleri, süslenmiş kavanoz, dantel, kanaviçe, el örmesi kazak, çorap gibi daha aklınıza gelebilecek bir çok şeyi satabilirsiniz.

Bir hanımefendinin Türk motifleriyle yapmış olduğu el örmesi çorapları EBAY üzerinden ABD’de yaşayan bir yazar bir çift almış daha sonra bu çorabın motiflerinin ne anlama geldiğini, nerede yapıldığını ve nerede satıldığını bildiren bir makale yazmasından sonra çorap satan hanımefendinin artan talebe yetişemediğini duymuştuk.

Bu sadece ülkemizdeki küçücük bir örnek. Buna benzer Hindistan’dan, Çin’e, Rusya’dan Avusturalya’ya kadar ülkelerde birçok örneği olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, ETSY üzerinden Hintli bir takı tasarımcısı ürünlerini sergileyip aynı anda EBay’da da sipariş alıyor ve bu platformlar üzerinden ödemesi hesabına yatıyor.

Online Yayıncılık Yaparak Şahsınıza Ait Sitenizi Yönetip Para Kazanabilirsiniz

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Online site sahibi olmak için illa yazılım bilmenize hiç gerek yok. Azıcık bilgi birikiminiz varsa hazır sitelerle bu işe başlayabilirsiniz. Online yayıncılık yaparak para kazanmak kolay bir iş değil elbette. Bunun için sitenizin ayda en az 1 milyon tık alması gerekir. Bu tıklama olursa google’ın sağladığı reklam alanlarına reklam vermek suretiyle para kazanabilirsiniz. Burada mühim olan şey yoğunlaşacağınız alan… Bu alanı seçerken sitenizi ansiklopediye çevirmeye çalışmayın. Çünkü bu gelen ziyaretçilerin hoşuna gitmeyecektir. Uzmanı olduğunuz alanla ilgili bilgi ve birikimlerinizi paylaşmanızın size getirisi ve geri dönüşü daha yüksek olacaktır.

YouTube Kanalı Açarak Kendi İşinizin Patronu Olabilirsiniz

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

YouTuber olma fikri hemen hemen herkesin kafasında var. Örneğin çok iyi bir bağlama çalabiliyorsanız, insanların hoşuna giden ya da izlediklerinde ve dinlediklerinde “Budur be” diyebilecekleri şarkı ve türkülerden oluşan bir kanal kurup şansınızı deneyebilirsiniz.

YouTube’de de maalesef 1 milyon izlenme de bile 4 rakamlı bir gelir elde edemiyorsunuz. Yani 1 milyon izlenme gibi ciddi bir rakama ulaşabilmek için ne yapılması lazım? Bence bu soruyu kendinize sorup yine kabiliyet ve yeteneklerinizi gözden geçirerek büyük bir hedef kitlesine ulaşabilirsiniz.

YouTube’de önceliğiniz hiçbir zaman kalite olmamalı. Burada mühim olan şey niceliktir. Çünkü insanlar buraya birşeyler seyretmeye, dinlemeye gelerek stres atmak isterler. Demek ki ilk hedef YouTube’da çok izlenebilecek içerikler üretip yayınlamak olmalı.

Çoğunuz YouTube’de saçma sapan videolardan oluşan playlistlerin fütursuzca izlendiğine şahit olmuşsunuzdur. Özellikle yemek videolarının çok izlendiğini söylemiş olalım. Yani siz de kendin yap videoları üzerinde bir kanalı farklı olmak suretiyle kurup yayın yapabilir ve belli bir kitleye ulaştıktan sonra alanınızla ilgili ister marka işbirlikleri yaparak reklam gelirleri elde edebilirsiniz.

Bu alan için çekim ekipmanlarından başka bir masrafınız olmayacaktır.

Getty İmages, İstock, Shutter Stock Gibi Platformlara Fotoğraf ve Video Yükleyerek Para Kazanın

Getty İmages, İstock, Shutter Stock Gibi Platformlara Fotoğraf ve Video Yükleyerek Para Kazanın

Çektiğiniz fotoğrafları ve videoların kullanma hakkını internetteki sitelerde satarak para kazanabilirsiniz. Biliyorsunuz bunlar “intellectual property” sayılıyorlar ve yayıncıların, reklam şirketlerinin bunları kullanmak için sahibine bir ödeme yapması gerekiyor. 5 saniyelik bir video sattınız mı 30 ile 150 dolar arasında kazanabiliyorsunuz. Aynı ürün hep orada duruyor ve tekrar tekrar kullanma hakkını satabiliyorsunuz. İçerik biriktikçe bir sürü eviniz var da kiraya vermiş gibi oluyorsunuz. Benim hayatım çok fotojenik ya da ilginç değil ki çekeyim diye düşünmeyin. Akan su, perde açma, çay demleme gibi basit temalar bile iş yapıyor. Burada bir bariyer var: Fotoğraf ev video için sitelerin belirlediği belli çözünürlük kriterleri var; yani çok iyi bir makina ile çekmeniz gerekiyor.

Twentify İle Firmaların Gözü Kulağı Olun Para Kazanın

gizli müşteri

En güzel işlerden birisi de bu iş. Verginiz yok, ilana talep olsun diye bekleme derdiniz yok. Burada siz var olan bir işe talip oluyorsunuz. Böylece kazandığınız paranın ne olduğunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Öncelikle Twentify'in bir telefon uygulaması olduğunu söylemiş olalım. Bu program aracılığıyla siz bir nevi sizden denetleme isteyen firmanın müfettişi gibi gidip denetleme yapıyorsunuz. Günümüzdeki adı gizli müşteri, mağaza denetleme, müşteri toplama olarak geçiyor.

Kişisel Antrenörlük Yaparak Para Kazanın

Getty İmages, İstock, Shutter Stock Gibi Platformlara Fotoğraf ve Video Yükleyerek Para Kazanın

Sporla aranız iyi ve fitness, pilates, yoga gibi alanlarda profesyonel olduğunuza inanıyorsanız kişisel antrenörlük işine hiç durmadan başlayabilirsiniz. İnsanlar birebir eğitimle hem fiziki, hem de psikolojik olarak destek istedikleri için bu işten para kazanabilirsiniz. Eğer bu konularda yetenekliyseniz ister birebir evde ya da kendi ofisinizde isterseniz online olarak da bu işi yapabilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

Son yıllarda doğaya özlem duyan insanların minyatür bahçeler ilgi alanında. Küçük bir fanus içine kurulan bu bahçeler, harika bir dekor ürünü olduğu gibi, insanların yeşile olan özlemini birazcık da olsa azaltıyor diyebiliriz. Kendi yeteneğinize güveniyorsanız farkınızı ortaya koyarak harika işler çıkartıp bunu paraya çevirebilirsiniz. Teraryum ve minyatür bahçe yapımı ile ilgili detaylı bilgileri sosyal medyadan veya youtubeden araştırıp inceleyebilirsiniz.  

Müzik Aleti Çalmayı Öğretin

Müzik Aleti Çalmayı Öğreterek Para Kazanma

Herhangi bir telli, vurmalı, üflemeli enstrümanı iyi çaldığınızı düşünüyor hatta birilerini eğitebileceğinize inanıyorsanız bu işten de kazanç sağlayabilirsiniz. Tıpkı ders veren öğretmenler gibi sizde bu alanla ilgili kendinize öğrenciler bulabilir, bir süre sonra işlerinizi büyütebilir belki bir kurs yeri açabilirsiniz.

Bitcoin Madenciliği Yaparak Para Kazanın

Getty İmages, İstock, Shutter Stock Gibi Platformlara Fotoğraf ve Video Yükleyerek Para Kazanın

Bitcoin’i bilmeyeniniz yok artık. Çağın para birimi olarak bildiğimiz Bitcoin ile ilgili Bitcoin madenciliği denilen alım - satım yaparak gelir sağlayabilirsiniz.

Online Yabancı Dil Öğreterek Para Kazanın

Online Yabancı Dil Öğreterek Para Kazanın

İnternet sayesinde global bir köy haline gelen dünyamız da artık insanlar kendi ana dillerinin yanında yabancı bir dil bilmek zorundalar. Sizin de çok iyi derecede konuştuğunuz herhangi bir yabancı dil varsa bu alandan ders vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Günümüz de İngilizce bilmek artık sıradan. Siz Uzak Doğu dillerinden Çince, Japonca, Avrupa dillerinden Almanca, İtalyanca ve Rusça gibi bir dile daha sahipseniz işiniz para kazanmanız daha kolay bir hal alır.

Organizatörlük Yaparak Para Kazanın

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Günümüz modern dünyasında bazı özel günler artık organizasyonlar aracılığıyla yapılıyor. Nişan, doğum günleri, kız istemeler, değer verdiğiniz birinin özel herhangi bir günü için organizasyonlar düzenlenebiliyor. Sizlerde bu alanda kendinize uygun organizasyon işleri yapabilir gelir elde edebilirsiniz. Şayet kendinizi bu alanda güzel bir şekilde ön plana çıkartabilir ve işinizi aşkla meslek haline getirebilirseniz hem insanların en mutlu anlarına şahitlik eder, hem de bu alandan para kazanmış olursunuz.

Tamirat İşleri Yaparak Para Kazanın

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Gün içinde mesaisi, haftasonu da çocukları ile ilgilenen çoğu baba ev içinde bozulan bir aleti tamir etmeye zaman bulamayabilir. Hatta zaman bulsa anlamaya bilir. Ev içindeki bu küçük tamirat işlerinden anlayanlar için para kazanma kapısından biri de tamirat işleridir diyebiliriz. Örneğin, su akıtan bir musluğu, yuvasından çıkmış bir prizi, bozulan bir ütüyü, patlak bisiklet tekerleğini vb. tamir ederek kazanç elde edebilirsiniz. El becerilerinize güveniyorsanız, bu alandan çok ciddi ve güzel paralar kazanabilirsiniz.

Yeniden Kazanım Yoluyla Para Kazanın

refurbishing

Bu iş yurt dışında oldukça popüler bir iş. Fakat ülkemizde maalesef tam olarak uygulanabilen bir uğraşı haline gelemedi. Çünkü ülkemizde bir kuşak hep: "eskinin yeni olmaz" sözü ile büyüdü. Oysa kazın ayağı öyle değil. Eskinin öyle bir yenisi oluyor ki yeni bile hayretler içinde kalabiliyor. Sadece mobilya alanında değil, akıllı telefonların, tabletlerin ve benzer teknolojik ürünlerin bakımının yapılması, temizlenmesi ve yeniden satışa sunulması işine yabancılar "refurbishing" yeniden kazanım diyor. Eski eşyasının yeni gibi durmasını isteyen çoğu aile, ikinci el eşyacıya vermektense yeniye uyarlanması yapılarak kar elde edebilirsiniz.

Şayet bu alanda kendi yeteneklerinize güveniyorsanız yeniden kazanım işinden çok ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Şayet bu alanda başarılı olmak istiyorsanız sadece bir alan üzerine yoğunlaşıp o alanda profosyonel yeniden kazanımcı olmanız sizin için daha faydalı ve isabetli olacaktır.

Bionluk ve Feverr Üzerinden Servis Satın Yeteneğinizi Paraya Çevirin

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Her insanda bir takım beceriler illaki vardır. Belki bu becerisinin farkında da değildir. Kendi yeteneğine ve becerisinin farkında olanları ilgilendiren bu alanda sizlerde yeni bir gelir kapısı açabilirsiniz. Bu nasıl mı yapacaksınız? Çok basit! Şöyle ki: Çok iyi bir metin yazarıysanız, sipariş üzerine metin yazabilirsiniz. Adobe Photoshop alanında çok mu uzmansınız? vakit kaybetmeden logo tasarlayın, Çince, Japonca ya da İngilizceniz çok mu iyi? Tercüme bürolarına iş yapabilirsiniz. Örneğin avukat mısınız? Hiç vakit kaybetmeden hukuki danışmanlık satabilirsiniz. Hiçbir konuda yeteneklerinize güvenmiyor olsanız bile yine de internetten satabileceğiniz birçok şey olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Feverr sitesi tüm dünyaya hizmet veren bir site İngilizce biliyorsanız yapamayacağınız ve istediğiniz bir işle ilgili eğitim alabilir, daha sonra hizmet satabilirsiniz. Bionluk com sitesi de Feverr'in Türk versiyonu.

Tasarım Pastacılık İşi Yapın

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Pastacılık artık öyle bir hale geldi ki sıradan bir pastanın yüzüne bakanı az bulursunuz. Birinin doğum günü için bile artık pastanın üzerine fotoğraf konulması isteniyor. Tabii ki bu durum pastacılıkta tasarıma haliyle bu işi yapan kişilere de tasarımcılık alanına doğru yönelim başladı. Bu şu demek, artık pastacılık alanında tasarımı tutturan çok ciddi paralar kazanabilir. Eğer mutfak işlerine, pastacılığa merakınız varsa bu işten çok ciddi gelirler elde edersiniz. Yapmış olduğunuz ilginç tasarımlı pastaları sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıp insanların farklı tarafınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Sadece kendinizi pasta ile de sınırlamanız doğru olmaz. Bu işe girdiyseniz mutlaka kurabiye, nikah şekerleri de yapabilir, nişan, düğün, bebek mevlitlerinde özel siparişler alabilir ek bir gelir kapısı açabilirsiniz.

Sabun Ve Mum Yaparak Para Kazanın

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Bu iş zevkle yapılaack işlerin başında gelir. Çünkü maliyeti düşük bir iş ve mutlaka ürettiğiniz ürünlerin bir alıcısı bulunuyor. Tek yapmanız gereken şey renklerin kıvamını tutturmak. Göze güzel gelen, estetik şekiller, hoş renk seçimleri, ve kokularla yapacağınız sabun ve mumları iplerle süsleyerek otantik ürün elde edebilir, bunun satışını sosyal medya üzerinden ya da en yakınlarınızdan başlayarak yapabilirsiniz. 

Kendi Özgün Tasarımlarınızı Satın

Kendi Özgün Tasarımlarınızı Satın

Tasarım işi gerçekten sanatçı ruhların yapabileceği bir iş. Kendine ait çizimlerin olması, bununla ilgili hayal dünyasının çizimlerine yansıtılması tam anlamıyla özel bir yetenektir. Bu alanda iyiyseniz kupa, tişört gibi kişiye özel tasarımlarınızı ETSY gibi platformlarda tüm dünyaya satabilirsiniz. Etsy biliyorsunuz el yapımı ürünlerin satışının yapıldığı bir satış platformu. Özgün tasarımlar benim işim diyorsanız, çantadan, kupaya, telefon kılıflarından, çeşitli kıyafetlere yapılacak tasarımlarınızı bir tıkla tüm dünyaya sunma imkanınız var. Eğer bu iş bana göre diyorsanız hiç vakit kaybetmeden başlayabilir gelir modelinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

Bilgi Yarışmalarına Soru Yazın

Bilgi Yarışmalarına Soru Yazın

Siz de ilim, bilim, sanat, felsefe, gezi gibi alanlarda çok az insanın bildiği bilgilerinizi soruya dönüştürerek para kazanabilirsiniz. Bu sorular, hem aklınıza kazınır, hem de bütçenize küçük de olsa katkı sağlar. Almış olduğumuz bilgilere göre, "Milyoner" her kabul edilen sorunuza 20 TL ücret ödüyor.

Listverse’de İçerik Üretin

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Eğer İngilizceniz varsa ve bu konuda bir liste içeriği hazırlayabileceğinize inanıyorsanız Listverse isimli siteye göz atmalısınız. Çünkü oluşturacağınız listeler için güzel ödemeler alabilirsiniz. Listverse’de kendinize ait bir “listicle” hazırlayarak 100 dolar civarında bir kazanç sağlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız içeriğin kabul edilmesi, en az 1500 kelime olması ve 10 farklı maddeye sahip olması gerekiyor.

Sosyal Medya Hesaplarını Yönetmek!

Sosyal Medyadan Para Kazanma

Günümüz de bir çok firma sosyal medya hesaplarının yönetilmesini bir ajans üzerine ya da bu alanda kendini geliştirmiş yetenekli insanlara yaptırtabiliyor. Evinizde bilgisayar başında farklı 5, 6 şirketin sosyal medya hesaplarının yönetimini yaparak çok ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Sosyal medyanın dilini, postların paylaşım aralıklarını, paylaşılacak fotoğrafa estetik operasyon yapmayı biliyorsanız, bu işi evinizde meslek haline bile getirebilirsiniz. Bu alanda çalışmak için içinizde bir heves varsa ama, fakat ve lakin bilgi yoksa sosyal medyaya yönelik bilgilendirici videolar seyredebilir, özel dersler veren kurumlardan sertifika alabilirsiniz. Kim bilir belki de bu alanda çok ciddi bir kariyer yapıp gündemde söz sahibi bile olabilirsiniz. 

Müzik Dinleyerek Para Kazanmak!

Müzik Dinleyerek Para Kazanmak!

Evet yanlış duymadınız. Müzik dinleyerek para kazanabiliryorsunuz. Yeni şarkılar keşfetmeyi seviyor ve bu alanda iyi bir dinleyici olduğunuza inanıyorsanız bu iş sizin için biçilmiş kaftan. Dünya genelinde bu işle ilgili bir takım faaliyetler yürüten web siteleri farklı formatları, temel mantığı müzik dinlemek olan web sitelerinden gelir elde edebilirsiniz. Örneğin; Musicxray sitesi bu web sitelerinden sadece biri. Şarkıcıların ve söz yazarlarının şarkılarını gönderdikleri bir platform olan Musicxray, yetenek avcılarının bulunduğu bir platform aslında. Sanatçılar kendi bestelerini notaya dökerek bu platformda ücretli yayınlıyor. Kullanıcılar ise dinledikleri bu müziğe değer biçerek kazanç sağlıyor. PayPal ülkemized olmadığı için ödeme olayı sıkıntı. Fakat birçok ülkede bu alandan çok ciddi paralar kazanılabiliyor.

Dinlediğiniz ve puanladığınız her amatör şarkı için 10 sent ücret alıyorsunuz. 20 dolarınız olana kadar da var olan paranıza dokunamıyorsanız.

Musicxray sitesi gibi RadioEarn de aynı mantıkla hareket ediyor. Burada kendinize ait profilinizi oluşturmanız ve bir web sitesi sahibi olmanız şartı var. Çünkü websitenizden RadiaEarn’de entegre olarak her 15 dakika bir puan kazınırken bu puanlar daha sonra dolara çevrilerek aylık bazda ödeme alabiliyorsunuz.

Airbnb Experiences İle İnsanlara Rehberlik Edin Tecrübenizi Paraya Çevirin

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Bu bir kiralama hizmeti ve yurt dışında çok yaygın bir iş kolu. AirBnB insanların evlerini ya da evlerindeki bir odayı turistlere kiralamasını sağlayan ve turizm alanında faaliyet gösteren bir websitesi. Sizin de büyük bir eviniz ve geniş odalarınız varsa ve ek gelir elde etmek istiyorsanız odanızı bu site üzerinden kiralanmasını sağlayabilirsiniz. Farklı şeyler yapmaya da müsait olan sitede örneğin, bisiklet, mahalle pazarlarıya da sokak lezzetleri gibi geziler düzenleyebilir, ebru ya da Türk yemekleri atölyesi kurabilirsiniz.

Şirket İsmi ve Motto (Slogan) Bulmak

Şirket İsmi ve Motto (Slogan) Bulmak

Bir firmanın, bir şirketin hatta siyasi bir partinin sloganı öyle değil de böyle olsaydı daha iyi olurdu diyor ve bununla ilgili yapmış olduğunuz kısa etkili ve net cümlelerle yaptığınız mottolar çevreniz tarafından beğeniliyorsa bu iş tam size göre demektir. Örneğin; yeni faaliyete başlayacak bir iş yerine verilen ismi absürt buldunuz ve şöyle olsa daha iyi ve akılda kalıcı olurdu diyorsanız bu işten çok ciddi kazanç sağlayabilirsiniz. Hemen Squadhelp internet sitesinde bir profil oluşturup işe başlayabilirsiniz. Bazı yeni şirketlerin slogan arayan kişilerin bir arada olduğu platformda hem eğlenip hem de para kazanabilirsiniz. 

İkinci El Eşya Satışı ile Para Kazanmak

İkinci El Eşya Satışı ile Para Kazanmak

Kullanmadığınız ürünleri internet üzerinden satmak da gelir elde etmek için güzel bir yol olabilir. Özellikle elektronik eşyaların ve ev eşyalarının internet üzerindeki ikinci el pazarı oldukça aktiftir. İkinci el eşya satışında internetten para kazanmak için Facebook gruplarını, Sahibinden'i veya Letgo'yu kullanabilirsiniz.

Sesli ve Elektronik Kitap Hazırlayın

İnternetten Para Kazanmanın Kısa Yolları / Evden Para Kazanma Fikirleri

Günümüzde birçok kişinin kullanmaya başladığı ama hala pek bilinmeyen yöntemlerden birisi de sesli ve e-kitap hazırlamaktır. Konusu ne olursa olsun yazmaya yeteneğiniz varsa ve bu eylemi seviyorsanız e-kitap hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kitapları ilgili yerlerde satarak kazanç elde etmeniz mümkündür. Aynı şekilde sesli kitaplar hazırlamak da bir gelir yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu işlerin basit olduğunu söylemek elbette mümkün değildir. Çünkü gerçekten severek yapıyor olmalısınız. Emek harcamalı ve insanların sizin yazdığınız kitapları okuyacağına inanmanız gerekiyor. Üstelik bir kere yaptıktan sonra geri dönüşlere göre vazgeçmek yerine üzerine giderek hatalarınızı düzelterek nasıl daha fazla okutacağınızı düşünmelisiniz.

Denemekten hiç vazgeçmemeli ve bu şekilde başarılı olmuş kişilerin bilgilerine başvurmalısınız. En az e-kitaplar kadar sesli kitaplar da ilgi görmeye başladı. Mevcut kitapları düzgün bir aksan ile okuyarak kaydedilmesi anlamına gelen bu iş, çeşitli platformlarda 50 liraya kadar kazanç sunuyor.

Kitap Yazın

Kitap Yazın

İster roman, ister nasıl yapılır, ister kişisel gelişim konulu kitaplar yazıp, bunları yine dijital ortamda satabiliyorsunuz. İlla basılı olması da gerekmiyor, dijital kitaplar da satılıyor. Ama ünlü bir kişi olmadığınız veya kitabınız için bir tanıtım çalışması yapmayacağınız için roman yazarsanız satma ihtimali oldukça düşük. Onun yerine, insanların bilgi ihtiyacını gidermeye yönelik kitaplar mantıklı olur, böylece birisi atıyorum “kış bahçesi” yazdığında sizi hiç tanımasa da karşısına sizin bahçecilik üzerine kitabınız çıkabilir. Yine her şeyde olduğu gibi İngilizce yazmak başarılı olma ihtimalinizi sıçratır çünkü bir anda Türkiye’den çıkıp, dünya pazarına açılırsınız. Amazon.com en güçlü satış platformu.

Twitch Kullanın

 Twitch Kullanın

Amazon’un bir girişimi olan Twitch, genel olarak oyuncular tarafından kullanılan bir platformdur. Bir oyundaki karşılaşmaları yorumlayan ve bunlar izlendikçe para kazanan kişiler gün geçtikçe artıyor. Temeli canlı yayın olan platform, farklı şekillerde gelir elde etme imkanı sunuyor. Twitch üzerinden bağış alarak ve interaktif sohbet bölümünde ek özelliklere sahip olmak isteyen kişiler aracılığıyla kazanç sağlanmaktadır. Türkiye’de aylık bazda binlerce kişi Twitch üzerinden para kazanmaya başladı ve canlı yayınların izlenmesiyle kazançlarını daha da artırıyorlar. İyi içerikler sunmayı başardığınız sürece kazancınızı daha fazla artırma imkanına da sahip olacaksınız. Aynı zamanda bir üniversite öğrencisiyseniz para kazanmanızı sağlayacak yollar arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...