Tgrt Haber
18 Ekim 2019 16:11

İrmik helvası nasıl yapılır, En kolay İrmik helvası tarifi

Sizler için geçmişten günümüze uzanan eşsiz geleneksel lezzet olan irmik helvası nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırdık ve en güzel tariflerle size aktarıyoruz.

İrmik helvası nasıl yapılır, En kolay İrmik helvası tarifi
irmik helvası nasıl yapıyır,,irmik helvası tarifi,,en kolay irmik helvası nasıl yapılır,

Sizler için geçmişten günümüze uzanan eşsiz geleneksel lezzet olan irmik helvası nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırdık ve en güzel tariflerle size aktarıyoruz.

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler

•    1,5 su bardağı irmik
•    1,5 su bardağı süt
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    1/2 yemek kaşığı çam fıstığı
•    1,5 su bardağı su

Üzeri için;
•    Tarçın

Hazırlanışı
Tereyağı bir tavada güzelce eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını tavaya ekleyin ve rengi değişene dek kavurun.
Üzerine 1,5 su bardağı irmiği ekleyip 20 dakika boyunca bunu da spatula ile karıştırarak kavurun.
Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı şekeri karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik olan tavaya bu sütlü şerbet karışımını yavaş yavaş dökün.
Fokurdamaya başlayan irmik tavasının altını kısın ve 10 dakikaya yakın bu şekilde kalmasına izin verin.
Altını kapattıktan sonra kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş irmik tatlısını kaseye alın ve ters çevirerek servis yapın.

Sütsüz Denemek İsteyenlere Pratik İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler

•    2 dolu yemek kaşığı tereyağı
•    2 su bardağı irmik
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı su

Hazırlanışı
Yapışmaz bir tavaya tereyağı alarak eritin.
Üzerine irmiği ekleyerek 3 dakika boyunca harlı ateşte ve sonra 3 dakika da kısık ateşte kavurun.
Üzerine toz şekeri de ekleyerek 4 dakika daha kavurun.
Üzerine suyu, kısık ateşteyken ilave edin ve karıştırın.
Helvanız henüz akışkan haldeyken ocağı kapatın ve tavanın kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakın.
Ardından kaseye aldığınız irmiği, ters çevirerek servis tabağına alabilirsiniz.

Efsane Tat Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler

•    1,5 su bardağı irmik
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    1/2 yemek kaşığı çam fıstığı
•    1,5 su bardağı su
•    1,5 su bardağı süt
•    1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;
•    Çam fıstığı

Hazırlanışı
Tereyağı bir tavada güzelce eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını tavaya ekleyin ve rengi değişene dek kavurun.
Üzerine 1,5 su bardağı irmiği ekleyip 20 dakika boyunca bunu da spatula ile karıştırarak kavurun.
Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı şekeri karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik olan tavaya bu sütlü şerbet karışımını yavaş yavaş dökün.
Fokurdamaya başlayan irmik tavasının altını kısın ve 10 dakikaya yakın bu şekilde kalmasına izin verin.
Altını kapattıktan sonra kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş irmik tatlısından yarım kepçe, ıslattığınız bir kasenin dibine biraz bastırarak yerleştirin.
Ardından iki kaşık sade dondurmayı irmiğin üzerine ilave edin.
Dondurmanın üzerine yine yarım kepçe irmik helvasından alın ve biraz bastırarak sabitleyin.
Ardından ters çevirerek çıkartın ve üzerini çam fıstığı ile süsleyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...