• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    107922
  • up
    USD
    5.8111
  • up
    EURO
    6.4454
  • down
    GBP
    7.6548
  • up
    Altın
    275.099
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.11.2019 - 11:16 Yorum : 0

İskender tarifi ve Evde iskender nasıl yapılır, Evde iskender yapmanın en kolay yolu

Evde İskender hazırlamanın en pratik yolunu anlatacağız. Bunun için özellikle dikkat etmeniz gereken ayrıntı, salçanızın tuzlu olmamasıdır. Eğer salçanız tuzluysa hazır salçalardan kullanmayı tercih etmelisiniz. Eti de evde hazırlamak zor olduğundan, marketlerde satılan güvenilir markaların hazır döner etlerinden edinerek bu lezzetli tarifi yapabilirsiniz.

İskender tarifi ve Evde iskender nasıl yapılır, Evde iskender yapmanın en kolay yolu

Evde İskender hazırlamanın en pratik yolunu anlatacağız. Bunun için özellikle dikkat etmeniz gereken ayrıntı, salçanızın tuzlu olmamasıdır. Eğer salçanız tuzluysa hazır salçalardan kullanmayı tercih etmelisiniz. Eti de evde hazırlamak zor olduğundan, marketlerde satılan güvenilir markaların hazır döner etlerinden edinerek bu lezzetli tarifi yapabilirsiniz.

Bununla birlikte etleri direk olarak yağa atıp pişirmeyin. Bu, onların büzülerek şekillerinin bozulmasına neden olacaktır. Onun yerine tarifimizdeki gibi pişirebilirsiniz.

EVDE KOLAY İSKENDER TARİFİ
Malzemeler

•    1 paket hazır pişmemiş döner
•    2-3 adet tırnak pide
•    2 adet domates
•    1 kâse yoğurt
•    50 gram tuzlu tereyağı
•    2 yemek kaşığı salça
•    3-4 adet biber
•    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
1.    Pideleri orta büyüklükte olacak şekilde doğrayın ve bir tavada az ısıtın.
2.    Ilınan pideleri bir servis tabağına alın ve kenarına domates dilimleyin.
3.    Pideleri ısıttığınız tavada biber kızartın ve onu da domatesler gibi tabağın kenarına alın.
4.    Bir yapışmaz tavada, salçayı sulandırın ve kaynayana kadar pişirin.
5.    Kaynadığında üçte birini ekmeklerin üzerine dökün ve ekmeklerin neredeyse tamamının üzerinin kaplanmış olmasına özen gösterin.
6.    Ardından tavadaki salçanın üzerine etleri atlın ve pişene kadar ocakta tutun.
7.    Pişen etleri, ekmeklerin üzerine güzelce yerleştirin.
8.    Ayrı bir yerde tereyağı eritin ve etlerin üzerinden bolca dökün.
9.    Tabağın bir kenarına da yoğurt koyup servis edin.    

REFİKA’DAN MÜTHİŞ LEZZETLİ EV YAPIMI İSKENDER TARİFİ
Bu tarif ile hem İskender’i tam tadında yiyebileceksiniz hem de inanılmaz ekonomik bir tarif olacak. Dışarda 4 kişi yediğiniz bir İskender fiyatını dolu dolu et ile en az 5 kişiyi rahatlıkla doyurabilirsiniz. Tam tadında lezzetiyle damakları büyüleyen İskender tarifi…
Malzemeler

•    375 gram çift çekim dana döş kıyma
•    375 gram dana tranç
•    2 çorba kaşığı yoğurt
•    2 çorba kaşığı süt
•    Soğan, 1 adet
•    4 dal kekik
•    1 tatlı kaşığı kuru kekik
•    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1,5 çay kaşığı tuz

Üzerine;
•    1 çorba kaşığı tereyağı
•    5 kaşık yoğurt

Domates sosu için;
•    Yarım su bardağı domates püresi
•    Domates suyu
•    1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 çay kaşığı toz şeker
 
Pidesi için;
•    2 adet tırnak pide
•    1 çorba kaşığı tereyağı
•    6-7 çorba kaşığı su

Hazırlanışı
Soğanı, robottan geçirin ve püre haline geldikten sonra, bir süzgece koyarak suyunu bir kasede toplayın.
375 gr dana tranç etini, enine ince olacak şekilde dilimleyin. Üzerine kıymayı, yoğurdu, sütü, soğanın suyunu, baharatlarını ve tuzu ilave edip yaklaşık 2 dakika boyunca yoğurun.
Yaklaşık 30x40 cm uzunluğundaki bir fırın kağıdının, uzun tarafı tam önünüze gelecek şekilde koyun. Kâğıdın ortasına tranç dilimlerini kıymayla karışık olacak şekilde yerleştirip, kalan kıymayı ortasına koyun. Sonra kağıdı kapatarak, et karışımına rulo şeklini vererek sarın. Sardıktan sonra kenarlarını tıpkı şeker kenarları gibi kulaklı olacak şekilde paketleyin. Elinizde büyük bir şeker var gibi olacak. İlk olarak 2 saat bekletilmek üzere buzdolabına koyun ve ardından buzluğa atarak bir gece burada dondurun.

Dondurduğunuz eti çıkartın ve 5-10 dakika oda sıcaklığında bırakın. Bundan sonra paketi açın ve bir kesme tahtası üzerinde kenarlarını, tıpkı İskender soyar gibi soyarak etleri çıkartın.

Mümkünse seramik bir tavaya 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını alın ve eritin. Tava iyice ısınıp tereyağı eridiğinde, kestiğiniz dönerleri içine atın ve yanmadan arkalı önlü pişirin.
Diğer taraftan bir sos tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağı alın ve eritin. Biraz rengi kahverengiye dönmeye başladığında, yarım bardaktan bir miktar az domates suyunu, 100 ml kadar (bu da tek kullanımlık domates pürelerinin yarısına tekabül eder) domates püresini, toz şekeri, karabiberi ilave edip 5 dakika kadar en kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kısık diyoruz çünkü diğer taraftan etleri yapmaya devam edeceksiniz.
Etleri pişirdikten sonra, etleri bir tabağa alın ve aynı tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip üzerine, tırnak pideleri küpler halinde keserek ilave edin. 6-7 çorba kaşığı kadar sıcak suyu da üzerine ilave edin ve tavanın dibini güzelce sıyırarak, et aromasının ekmeklere geçmesini sağlayın. Bu aşamada pidelerinizin kurumuş olması gerekir. Bunun için fırına atarak önceden kurutmanız gerekiyorsa bu işlemi yapınız. Yoksa tam olarak lezzetine ulaşamayabilirsiniz.
Bu şahane ekmekleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ve kaynamış olan domates sosundan bir miktar dökün. Etler soğudu ise aynı tavada ısıtın ve hemen ekmeklerin üzerine ilave edin. Etlerden sonra üzerine tekrar domates sosundan ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağını kahverengi olmadan hemen önce köpük köpük iken İskender’in üzerine döküp coslatın. Yanına yoğurdunu da ilave ederek servis edin.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber