Tarih : 22.11.2021 - 13:17 Yorum : 0

Islak hamburger nasıl yapılır? Evde ıslak hamburger tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

Islak hamburger tarifi, malzemeleri ve evde ıslak hamburger yapmanın püf noktası merak edilenler arasında yer aldı! MasterChef 2021'in en heyecanlı oyunlarından biri olan "kaptanlık oyununda", yarışmacılar en iyi ıslak hamburgeri yapmak için kıran kırana mücadele etti. Peki, ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger yapımının püf noktaları...

Islak hamburger nasıl yapılır? Evde ıslak hamburger tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

Islak hamburger, sokak lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Islak hamburger denince akla ilk gelen yer ise İstanbul'un semtlerinden biri olan Taksim'dir. MasterChef'te yarışmacılardan yapmaları istenen ıslak hamburgerin evde hijyenik şartlarda nasıl yapılacağı, malzemeleri ve püf noktası haberimizde!

ISLAK HAMBURGER TARİFİ

Islak Hamburger İçin Gerekli Malzemeler:

4 adet hamburger ekmeği

Islak Hamburgerin Köftesi İçin:

  • 200 gram dana döş eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Yarımdan az çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 4 adet hamburger ekmeği

Islak Hamburger Sosu İçin (Ekmeği Islatmak İçin):

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ketçap

ISLAK HAMBURGERİN YAPIMININ PÜF NOKTASI

Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın ve dondurmayacak şekilde buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için 0-4 derece aralığında olmasına dikkat edin. Hamburger köftesinde etin tadını daha fazla alabilmek için çok baharat kullanmamaya özen gösterin. Köfteyi ıslak kalması için çok fazla pişirmeyin, sulu yapısı bozulmasın. Hamburger ekmeğinin yumuşaklığına ise özen gösterin, ekmeğin yumuşak olması lezzetini arttıracaktır.

ADIM ADIM EVDE ISLAK HAMBURGER YAPILIŞI

  • İlk adımda domates sosunu pişirmekle başlayabilirsniz. Domatesleri ortadan ikiye ayırıp kesin ve sarımsakları rendeleyin. Sıvı yağı bir tavaya dökün ve kızdırın.
  • Tavaya önce sarımsakları atıp kavurun, sonra rendelenen domatesleri tavaya ekleyin; üzerine salça ve ketçabı da ilave edip karıştırın.
  • Tuz, şeker ve baharatları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sosun koyu kıvamda olmasına dikkat edin.
  • Köftenin soğanları rendeleyin, sırasıyla tüm malzemeleri ekleyip yoğurun; köfteyi macun kıvamına getirmemeye dikkat edin, dokusunun çok karışmaması gerekiyor.
  • Köfteyi dört parçaya bölün ve hamburger köftesi haline getirin. Hazırladığınız köfteleri yanmaz bir tavada yağsız ya da ızgarada suyunu kaybetmeden yüksek ateşte pişirin.
  • Ayırdığınız aamburger ekmeklerini domates sosuna batırıp çıkarın ve köfteleri de aynı şekilde ıslatın.
  • Sonrasında, domates sosu tavasına yerleştirilen hamburgerleri tavanın ağzı kapalı şekilde birkaç dakika pişirin

Sıcak servis etmenizi öneririz.

Afiyet olsun.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber