Tgrt Haber
31 Temmuz 2019 14:14

Islak kek tarifi, ıslak kek nasıl yapılır, En kolay ıslak kek tarifi

Mutfakların vazgeçilmezi, çocukların sevgilisi ve hanımların gözbebeği ıslak kek tarifinin en iyilerini sizler için araştırdık. Bu kekin yüzlerce tarifi elbette vardır. Herkes sevdiğine göre kendi tarifini oluşturabilir fakat siz de bol çikolatalı, iyice ıslanmış ve çikolata sosu her noktasına erişmiş bir ıslak kek tarifi istiyorsanız o zaman doğru yerdesiniz.

Islak kek tarifi, ıslak kek nasıl yapılır, En kolay ıslak kek tarifi
ıslak kek tarifi,,ıslak kek nasıl yapılır,

Mutfakların vazgeçilmezi, çocukların sevgilisi ve hanımların gözbebeği ıslak kek tarifinin en iyilerini sizler için araştırdık. Bu kekin yüzlerce tarifi elbette vardır. Herkes sevdiğine göre kendi tarifini oluşturabilir fakat siz de bol çikolatalı, iyice ıslanmış ve çikolata sosu her noktasına erişmiş bir ıslak kek tarifi istiyorsanız o zaman doğru yerdesiniz.

Islak kek tarifi, ıslak kek nasıl yapılır

İşte tam anlamıyla ıslak ve denenmiş, tam ölçülü ıslak kek tarifi;

Malzemeler

Keki için

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı un

Sosu için

2 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

100 gram bitter çikolata

1 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile iyice çırpın. Bu karışım neredeyse homojen bir hal alıp köpürene kadar karıştırmaya devam edin. Sonra 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve birkaç tur daha karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra 1 paket vanilya ve unu ekleyin. En son kabartma tozunu ekleyerek tekrar güzelce karıştıralım. Pürüzsüz ve hafif akışkan hafif tok bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edelim. Bu arada önceden fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyelim.

Hazırladığımız bu hamuru, önceden yağladığımız kek kalıbımıza alalım ve önceden ısıttığımız fırına atarak 50 dakikaya yakın pişirelim. Her fırının gücü ve pişirme süresi farklıdır bu yüzden hafif sıcaklıkta içine kürdan batırdığınızda kürdana hamur sıvısı gelmeyene kadar pişirelim.

Pişen keki soğumaya alalım.

Sosunu hazırlarken, 2 su bardağı sütü bir sos tenceresine alalım. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri, 100 gram bitter çikolatayı, 1 çorba kaşığı kakaoyu atalım iyice karıştıralım. Çikolata en son eriyecektir. O eriyene kadar karıştıralım. Çikolata eridikten sonra içine 1 çorba kaşığı tereyağı atalım ve tereyağı ile de bir süre daha karıştıralım ve tereyağı eridikten sonra altını kapatalım.

Burada önemli olan kekin veya sosun çok sıcak olmamasıdır. İkisinin de çok sıcak olması sosun tamamıyla kekin içine hapis olarak parlamasının azalmasına ve hamur gibi olmasına neden olacaktır. Bu yüzden kek soğuk, sos ılık olmalıdır.

Bu şekilde ılıttığınız sosu, soğuyan kekin üzerine dökerek artık servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...