Tarih : 19.11.2021 - 14:55 Yorum : 0

Islama köfte nasıl yapılır? Adapazarı ıslama köfte tarifi!

Islama köfte Adapazarı mutfağına ait lezzetlerden biri olarak, tüm Türkiye’de sevilerek yapılan ve tüketilen yemeklerden biridir. Dün akşam yayınlanan Masterchef 2021 yarışmasının son bölümünde yarışmacıların yapmış olduğu ıslama köfte, izleyiciler tarafından da büyük beğeni topladı. İnternet üzerinden “Islama köfte nasıl yapılır?”, “Adapazarı ıslama köfte tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aranmaya başladı.

Islama köfte nasıl yapılır? Adapazarı ıslama köfte tarifi!

Sakarya Adapazarı yöresinin en sevilen lezzetlerinden biri olan ıslama köfte, Türk Mutfağı’nın da vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor. Masterchef 2021 yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacıların yaptığı ve şeflerin beğenisine sunduğu ıslama köfte tarifi izleyiciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki ıslama köfte nasıl yapılır? Adapazarı ıslama köfte tarifi nasıldır? İşte detaylar…

ADAPAZARI ISLAMA KÖFTE TARİFİ

  • 500 gr kıyma,
  • 1 su bardağı ekmek içi,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı süt,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Sunumu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 18 dilim ekmek,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber,
  • 1 adet bulyon.

ISLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?

Öncelikle köfte için kıyma derin bir kaba alınarak üzerine soğan ince bir şekilde rendelenir. Daha sonra diğer malzemeler de eklenerek güzel bir şekilde yoğurulur. Yoğrulan köfte harcı, streç filmle kapatılarak buzdolabında 1 saat beklemeye alınır. 1 saatin dolması durumunda şekillendirerek ızgara ya da yağda pişirilir.

Diğer tarafta bir tencerede su kaynatılır ve içine et bulyon atılarak eritilir. Ardından bir tavada eritilen tereyağına toz kırmızıbiber eklenerek hızlıca karıştırılır ve altı kapatılır. Hazırlanan biberli yağ, et bulyon eklenmiş ve kaynatılmış suya boşaltılarak karıştırılır.

Ekmekler dilimlenerek hazırlanan et suyu sosuna tek tek batırılır ve iki tarafı da ızgarada hafifçe kızartılır. Ardından soğan ve domatesler dilimlenerek biberlerle birlikte hafifçe közlenir. Bir servis tabağına ızgarada kızartılmış olan ekmek dilimleri serilir. Üzerine çok az bir miktarda sos gezdirilir. Daha sonra köfteler yerleştirilir. Islama köfte hazır. Afiyet olsun…

ISLAMA KÖFTE PÜF NOKTALARI

Daha lezzetli bir ıslama köfte elde edebilmek için et bulyon yerine et suyu tercih edilebilir. Bayat ekmek kullanılması çok daha iyi sonuçlar elde ettirecektir. Aksi takdirde taze ekmeğin parçalanma gibi bir ihtimali olacaktır. Ayrıca tüm malzemeleri eş zamanlı pişirebilmek için ön hazırlık yapılması, ıslama köftenin daha pratik ve daha lezzetli yapılması için etkili olacaktır.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber