• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105380
  • down
    USD
    5.7403
  • up
    EURO
    6.3404
  • up
    GBP
    7.4201
  • down
    Altın
    270.975
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 25.10.2019 - 15:48 Yorum : 0

Ispanaklı Kek nasıl yapılır, Ispanaklı kek tarifi, kolay ıspanaklı kek yapımı

Ispanaklı kek, görüntüsü ile görenleri kendine tekrar tekrar baktıran bir kektir. Tadı asla tuzlu bir ıspanak gibi olmayan ve tam bir kek tadı ile görüntü şenliği yaşatan bir yeşil ıspanaklı kek tarifi isterseniz, sizler için iki farklı kek tarifi hazırladık.

Ispanaklı Kek nasıl yapılır, Ispanaklı kek tarifi, kolay ıspanaklı kek yapımı

Ispanaklı kek, görüntüsü ile görenleri kendine tekrar tekrar baktıran bir kektir. Tadı asla tuzlu bir ıspanak gibi olmayan ve tam bir kek tadı ile görüntü şenliği yaşatan bir yeşil ıspanaklı kek tarifi isterseniz, sizler için iki farklı kek tarifi hazırladık.

Malzemeler
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağı haşlanmış ve püre yapılmış ıspanak
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    2 su bardağı kadar un

Kreması için malzemeler
•    1 paket krem şanti
•    1 bardak süt

Hazırlanışı
1.    Şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar birkaç dakika boyunca mikser ile çırpın.
2.    Üzerine sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3.    Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra haşlayın ve mikser ile püre haline gelene kadar kıyın. Bir su bardağı kadar ıspanak püresi elde ettiğinizde bunu da karışımına ilave edin.
4.    Keki biraz ılıdıktan sonra, ortadan ikiye bölün. Arasına, üzerindeki tarife göre hazırladığınız krem şantiyi dökün ve kekin ikinci katını da aynı şekilde krem şanti döktükten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.


Sünger Gibi Ispanaklı Kek Tarifi
Malzemeler
•    4 Yumurta
•    1 su bardağı Süt
•    1,5 su bardağı Şeker
•    1 su bardağı Sıvıyağ
•    70 gr Ispanak (bir kase kadar)
•    1 paket Vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    2,5 su bardağı Un
Hazırlanışı
1.    Mümkünse kelepçeli ve dikdörtgen bir kalıp kullanabilirsiniz. Bu kalıba yağlı kağıt serin ve kenarlarını da tereyağı ile yağladıktan sonra hazır olarak bekletin.
2.    70 gram kadar, bu da yıkanmış ama doğranmamış olarak bir kase edecek kadar, ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra miksere ıspanakların yarısını ve sıvı yağın yarısını koyarak robottan geçirin. Ardından ıspanağın ve sıvı yağın kalanlarını da ilave edin ve tekrar robottan geçirin. Bu sayede parlak ve yemyeşil bir sıvı elde edeceksiniz. Bu sıvı da kenarda hazır olarak bekleyecek.
3.    Yumurtaları, vanilyayı ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve köpürene kadar mikserle 3 dakika boyunca çırpın.
4.    Ispanaklı sıvıyağ karışımının tümünü karışıma dahil edin.
5.    Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Eleme yöntemi kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacak ve topaklanmayı önleyecektir.
6.    Ardından kek kalıbınıza karışımı dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakikaya yakın pişirin ve üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber