Tgrt Haber
11 Ocak 2022 15:16

İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor! Meteoroloji saat verdi, AKOM alarma geçti

Soğuk hava dalgası Türkiye’nin genelini etkilerken İstanbul’da ve Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının -2’ye kadar düşeceği İstanbul’da, AKOM ekipleri alarma geçti ve ek tedbirler aldı.

İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor! Meteoroloji saat verdi, AKOM alarma geçti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü,Hava durumu,AKOM,İstanbul&tt2;da kar

Türkiye genelinde sıcaklıklar düşerken İstanbul'da ve Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Yapılan son güncellemelere göre Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Akdeniz kıyıları yağışlı havanın etkisi altına giriyor. 14 il için 'sarı kod' uyarısı yapan Meteorolojiye göre, kar İstanbul'a çarşamba sabahı girecek ve perşembe günü de yağmaya devam edecek. Hafta sonuna doğru sıcaklıkların iyice düşeceği İstanbul’da hava sıcaklığı cuma günü -2 dereceyi bulacak. Ayrıca Akdeniz'in Toroslar Mevkiinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısına gece yarısından itibaren kar düşecek. 

İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor! Meteoroloji saat verdi, AKOM alarma geçti

Meteorolojiye göre, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Meteorolojiye göre yurt genelinde sıcaklıklar kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Diğer yerlerde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. 

AKOM’DAN HAZIRIZ AÇIKLAMASI 

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yarın itibariyle İstanbul'da sağanak yağış yerini kara bırakacak. Kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), alarma geçti ve ek tedbirler aldı. AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "7 binin üzerinde personel ve bin 500’ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımızı merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor! Meteoroloji saat verdi, AKOM alarma geçti

EVSİZLER, HAYVANLAR, YOLDA KALANLAR İÇİN…

Tütüncü, "Çekici kurtarıcılarımız özel noktalarda, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda Köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi" şeklinde konuştu. Çalışmaların devam edeceğini söyleyen Tütüncü, "Evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk. Olumsuz hava koşullarında trafikte kalan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir olumsuzluk yaşanan noktalara mobil büfelerimizi hızlı bir şekilde sevk edeceğiz. Sokak hayvanlarımız için şehrimizin en uç noktasına kadar farklı farklı yerlerde mama dağıtımlarımız, bakım ve tedavi hizmetlerimiz de bu süreçte devam edecek" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...