Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2021 16:57

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? 2021 son günleri için meteoroloji tarih verdi!

Meteoroloji hava sıcaklıklarının azalacağını duyururken ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulundu. Öğrenciler ''Kar tatili olacak mı? Okullar kar tatili yapacak mı?'' sorularına odaklandı. İşte İstanbul’da kar yağışı ve 15 günlük hava durumu.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? 2021 son günleri için meteoroloji tarih verdi!
kar yağışı,istanbul,hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘’İstanbul’da kar ne zaman yağacak?’’ sorunun cevabını verdi. Özellikle veliler ve öğrenciler yapışlarına artması ve hava sıcaklığının düşmesinin ardından kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. İşte İstanbul hava durumu. 

İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde ve İstanbul’da geçtiğimiz hafta kar yağışı uyarısında bulundu. Yurdun birçok kesiminde kar yağışı etkili olurken İstanbullular karın ne zaman geleceğine odaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul kar yağışı ile ilgili olarak pazartesi günü akamı saatlerini işaret etti. Anadolu Yakası ve Avrupa yakasının sahil kesimlerinde etkili olması beklenen kar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yollarda tuz önlemi aldı.  

Meteoroloji aynı zamanda önümüzdeki hafta sıcakların daha da düşeceğini hatırlattı. 

İSTANBUL'DA OKULLAR KAR TATİLİ YAPACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da kar yağışı uyarısı akıllara ''Okullar kar tatili yapacak mı?'' sorusunu getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Tatil kararının kar yoğunluğuna göre belli olması bekleniyor.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? 2021 son günleri için meteoroloji tarih verdi!

15 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

İstanbul'da hava sıcaklarının düşmesi ve sert soğuklar İstanbul'da kar yağışı ihtimalini güçlendirirken vatandaşlar yeni hafta için hava durumu araştırması yapmaya başladı. İşte İstanbul'da 15 günlük hava durumu: 

  • 20 Aralık Pazartesi Gece:1 Gündüz:8 (Hafif yağmur)
  • 21 Aralık Salı Gece:-1 Gündüz:7 (Güneş)
  • 22 Aralık Çarşamba Gece:1 Gündüz:7 (Çoğunlukla güneşli)
  • 23 Aralık Perşembe Gece:4 Gündüz:8 (Kısmen güneşli)
  • 24 Aralık Cuma Gece:10 Gündüz:12 (Bulutlu)
  • 25 Aralık Cumartesi Gece:11 Gündüz:13 (Yer yer sağanak)
  • 26 Aralık Pazar Gece:12 Gündüz:16 (Rüzgarlı)
  • 27 Aralık Pazartesi Gece:11 Gündüz:15 (Bulutlu)
  • 28 Aralık Salı Gece:10 Gündüz:14 (Yağmur)
  • 29 Aralık Çarşamba Gece:9 Gündüz:13 (Bulutlu)
  • 30 Aralık Perşembe Gece:8 Gündüz:13 (Yağmur)
  • 31 Aralık Cuma Gece:8 Gündüz:12 (Hafif yağmur)
  • 1 Ocak Cumartesi Gece:4 Gündüz:8 (Sağanak)
  • 2 Ocak Pazar Gece:4 Gündüz:7 (Yağmurlu)

BİRÇOK İLDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin altında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden genellikle orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre Türkiye'nin birçok ilinde kar yağışı etkili olacak. Bir diğer yandan Konya, Erzincan, Bayburt, Burdur, Sivas, Van, Bitlis, Bolu ve Muğla'nın yüksek kesimleri karın etkisi altında...

 

Öte yandan İstanbul'da kar haberleri devam ederken sıcaklıkların gelecek hafta daha da düşmesi ve İstanbul'un yüksek kesimlerde kar görülmesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...