Tgrt Haber
11 Ocak 2022 17:02

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji gün ve saat açıkladı: İşte son hava durumu raporu

Kış aylarının gelmesi ve sıcaklıkların düşmesi ile birlikte, "İstanbul'a beklenen kar yağışı ne zaman gerçekleşecek, İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?" sorularının cevabı araştırılmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahmin raporlarına göre İstanbul'a ne zaman kar yağacağına dair son dakika açıklamaları paylaşıldı. İşte, İstanbul hava durumunda son durum...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji gün ve saat açıkladı: İşte son hava durumu raporu
kar yağışı,kar,istanbul,hava durumu,akom,meteoroloji

Ocak ayı itibari ile soğuyan havalar etkisini gösterdi, milyonlarca vatandaş "İstanbul'a ne zaman kar yağacak, kar yağacak mı?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son dakika açıklamasında 14 il için "sarı kod" uyarısının ardından, İstanbul hava durumu ve kar yağışı da merak edilenler arasında yerini aldı. İstanbul hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamaları haberimizde...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji gün ve saat açıkladı: İşte son hava durumu raporu

METEOROLOJİDEN "KAR UYARISI" GELDİ!

İstanbul'da beklenen kar yağışı çarşamba sabahı başlayacak ve perşembe günü de yağmaya devam edecek. İstanbul'da, hafta sonu itibari ile sıcaklık iyice düşecek ve hava sıcaklığı cuma günü -2 dereceyi bulacak. Akdeniz'in Toroslar Mevkiinin yükseklerine ve Doğu Anadolu'nun kuzeybatısına ise gece yarısından itibaren kar düşmeye başlayacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı beklenirken; yurt genelinde ise sıcaklıklar kuzeybatı kesimlerde 2-4 derece daha düşecek. 

KAR YAĞIŞI İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın ardından, İstanbul'da sağanak yağış yerini kar yağışına bırakacağı bilgisi paylaşıldı. Kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), harekete geçti ve ek tedbirler aldı. AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "7 binin üzerinde personel ve bin 500’ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. Kar yağışının başlaması ile 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımız, merkezimiz üzerinden gerçekleştirilcek" dedi.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji gün ve saat açıkladı: İşte son hava durumu raporu

KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ! 

Çekici kurtarıcıların özel noktalarda, arterlerde ve kritik noktalarda beklediğinin altını çizen AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda Köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi" diyerek alınan tedbirlere dair detayları paylaştı.

Kar yağışı ile birlikte, çalışmaların devam edeceğini ilave eden Tütüncü, "Evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk. Olumsuz hava koşullarında trafikte kalan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir olumsuzluk yaşanan noktalara mobil büfelerimizi hızlı bir şekilde sevk edeceğiz. Sokak hayvanlarımız için şehrimizin en uç noktasına kadar farklı farklı yerlerde mama dağıtımlarımız, bakım ve tedavi hizmetlerimiz de bu süreçte devam edecek" diyerek İstanbul'da beklenen kar yağışı öncesi yapılan planlamaları aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...