Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2021 13:58

İYS ile İstenmeyen Mesajlar Nasıl İptal Edilir? E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?

Telefonlarımıza yağmur gibi gelen istenmeyen SMS ve reklam bildirim mesajlarından kurtulmak artık bir kaç tıklık işleme bakıyor. Bu haberimizde: "SMS engelleme nasıl yapılır yapılır? Reklam bildirim mesajları tamamen nasıl kaldırılır? İYS sistemi ile e-devlet üzerinden istenmeyen mesajlar nasıl engellenir?" gibi merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağız. İşte E-devlet ve İYS ile istenmeyen reklam ve bildirim mesajlarını kökten iptal etme işlemi...

İYS ile İstenmeyen Mesajlar Nasıl İptal Edilir? E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?
İYS,,İstenmeyen Mesajları Engellem,,İYS ile İstenmeyen Mesajlar nasıl engellenir?,,Mesajlar Nasıl İptal Edilir?,,E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?,,İstenmeyen Mesajlar Nasıl Engellenir?,,E-Devlet,,Ticaret Bakanlığı,,Ticari elektronik ile

Ticaret Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan İletim Yönetim Sistemi (İYS), google da en çok arama yapılan ve bilgi almak istenilen konular arasında yer alıyor. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayesinde tüm vatandaşlar, verdikleri tüm ticari elektronik ileti onaylarını artık tek bir noktadan görme imkanına sahip. Burada vatandaş SMS ve reklam bildirimleri ile ilgili daha önceden sms gelmesi için onay vermiş olduğu tüm firma veya resmi mesaj kanallarını görme ve reddetme hakkını kullanabilecek. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını 8 Ocak'tan itibaren 16 Şubat 2021'e kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini bir kaç tıkla hemen değiştirebilecek.

İYS ile İstenmeyen Mesajlar Nasıl İptal Edilir? E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?

Bu sistem sayesinde bundan sonra onaysız iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor.

İstenmeyen Mesajları Nasıl İptal Ederim?

SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir? 

İYS uygulaması, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir. Bu sistem, hizmet sağlayıcıların pazarlama iletişimi amacıyla çağrı merkezi üzerinden arama, SMS, e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik şikayetlerini iletebilmesine ve yönetebilmesine imkan tanıyor.

İleti Yönetim sistemi (İYS) İle E - Devlet Üzerinden Mesajları Nasıl Engellerim? 

İYS ile İstenmeyen Mesajlar Nasıl İptal Edilir? E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?

İleti Yönetim Sistemi`nin internet sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan sayfada öncelikle "Vatandaş Girişi" kısmına tıklamanız gerekiyor.

İLETİ YÖNETİM MERKEZİNDEN SMS İPTALİ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

  • Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada telefon numaranızı ekleyebileceğiniz bir alan bulunuyor. Telefon numaranızı ve size gelen doğruluma kodunu da buraya girmeniz gerekiyor.
  • Açılan yeni sayfada "Aydınlatma Metni" çıkıyor. Burayı da okuyup "Okudum, anladım" kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
  • Bir sonraki adımda ise yine size elektronik ileti gönderme iznine sahip firmaları tek tek inceleyebilirsiniz.
  • Son olarak mesaj ve arama iznini güncelleyip kaydedebilirsiniz.

E Devlet Üzerinden İstenmeyen Mesaları Nasıl İptal Ederim?

İYS ile İstenmeyen Mesajlar Nasıl İptal Edilir? E-devlet Üzerinden İstenmeyen SMS Nasıl Engellenir?

e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratmak.

E-DEVLET SMS İPTALİ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

  • Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan adreste "Yeni İletişim Adresi Ekle" kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi eklemeniz gerekiyor.
  • Burada da "Aydınlatma Metni"ni okuyup onay kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. 
  • E-Devlet üzerinden tek tek onaylarınızı inceleyip düzenleyebilirsiniz.

150 bin adedin üstünde ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcıların sisteme verilerini yüklemesi için farklı süreler belirlendi. Belirlenen sürelerde vatandaşın ret hakkını kullanmaması halinde, sisteme aktarılan veriler onaylı sayılacak. Vatandaşlar istedikleri zaman ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...