Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 17:15

Milyarderlerin uzay yarışı Jeff Bezos'tan önce Branson gidecek

Jeff Bezos'tan önce Virgin Galactic uzay şirketinin kurucusu Richard Branson, uzaya gideceğini açıkladı.

Milyarderlerin uzay yarışı Jeff Bezos'tan önce Branson gidecek
uzay,jeff bezos,Richard Branson

İngiliz milyarder ile Amerikalı milyarderler uzay yarışı içine girdi. Richard Branson'ın ticari uzay yolculukları düzenlemek için kurduğu Virgin Galactic ile uzaya çıkacağı tarih belli oldu. Branson'ın, ABD'li milyarder Jeff Bezos'tan önce 11 Temmuz'da uzaya gideceği duyuruldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 11 Temmuz'da uzaya test uçuşu düzenleneceği belirtildi. Branson dahil 6 kişinin yer alacağı uçuş, Virgin Galactic şirketinin ise uzaya 4. uçuşu olacak.

Twitter hesabından konuya dair paylaşım yapan Branson şunları yazdı:

"Her zaman bir hayalperest oldum. Annem bana asla pes etmemeyi ve yıldızlara ulaşmayı öğretti. 11 Temmuz'da, bir sonraki Virgin Galactic uzay uçuşunda bu rüyayı gerçeğe dönüştürmenin zamanı geldi"

Virgin Galactic'in açıklaması, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'a ait uzay şirketi Blue Origin'in 20 Temmuz'daki uzay yolculuğunda 82 yaşındaki ABD'li pilot Wally Funk'un da yer alacağını duyurmasının ardından geldi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...