Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 17:40

Jeff Bezos’un serveti ne kadar? Jeff Bezos saniyede ne kadar kazanıyor?

Jeff Bezos 20 Temmuz tarihinde uzay yolculuğu gerçekleştirmesi akıllara ‘’Jeff Bezos’un serveti ne kadar? Jeff Bezos ne iş yapıyor? Jeff Bezos uzay yolculuğuna ne kadar harcadı?’’ sorularını getirdi.

Jeff Bezos’un serveti ne kadar? Jeff Bezos saniyede ne kadar kazanıyor?
jeff bezos,,amazon,

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 20 Temmuz tarihinde uzaya gitti. Dünyanın en zengin insanı unvanına sahip Jeff Bezos; internet girişimcisi, sanayici, medya patronu ve yatırımcıdır. Geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından uzaya gideceğini duyuran Bezos, kardeşinin ve iki arkadaşını da yanında getireceğini belirtti. Bugün gerçekleşen yolculuğun ardından herkesin gözü ‘’Jeff Bezos’un serveti ne kadar? Jeff Bezos ne kadar kazanıyor?’’ sorularının cevabında. İşte dünyanın en zengin insanının serveti, uzay yolculuğunun maaliyeti.

JEFF BEZOS KİMDİR?

Milyarder Jeff Bezos, 1964 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. Dünya çapında hizmet veren teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu olan Bezos, 2017 yılından bu yana dünyanın en zengin kişisi unvanına sahip. Bezos lise yıllarında, McDonald's'ta sıra aşçısı olarak çalıştı. Gençliğinde Wall Street’te bulunan çeşitli şirketlerde çalışan Jeff Bezos, 1994 yılında Amazon’u kurdu. Ailesinden aldığı 300.000 Dolar destekle birlikte çevrimiçi kitap sitesi olan Amazon’a yatırım yaptı. Zaman içerisinde diğer ürünlere de açılan Amazon kurulduktan yaklaşık üç yıl sonra halka arz edildi. Birçok insan Amazon’un batacağını iddia etse de şirketin değer günümüzde yaklaşık 675 milyar dolar.

Jeff Bezos’un uzay hayali geçmiş yıllara kadar uzanıyor. Lise birincisi, Ulusal Başarı Bursu ve 1982'de Gümüş Şövalye Ödülü sahibi olan Jeff Bezos, mezuniyet konuşmasında konuklara, insanlığın uzayı kolonileştireceği günü hayal ettiğini söyledi. Aynı zamanda Bezos, "bütün insanları yeryüzünden çıkarmak ve buranın büyük bir milli parka dönüştüğünü görmek" hayali olduğunu da belirtti. Günümüzde Bezos bu hayalini Apollo 11’in Ay’a iniş yaptığı günün 52. yıl dönümünde gerçekleştirdi. Toplam 11 dakika süren uzay yolculuğu Blue Origin internet sitesinden ve Youtube kanalından canlı şekilde yayınlandı.

 

Jeff Bezos’un serveti ne kadar? Jeff Bezos saniyede ne kadar kazanıyor?

JEFF BEZOS SANİYEDE NE KADAR KAZANIYOR?

Business Insider haber sitesine göre Jeff Bezos, ayda 6,54 milyar dolar, haftada 1,5 milyar dolardan fazla ve günde 215 milyondan fazla kazanıyor. Amerika’da askeri ücretle çalışan bir işçi Jeff Bezos’un saatte kazandığı parayı kazanmak için 24 saat olmak şartıyla 68 yıl çalışması gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...