Tgrt Haber
07 Ekim 2021 09:40

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme: Güçlü dolara ABD freni

Dolar, cuma günü son verilerde pozitif ayrışan ABD istihdam verisine odaklandı. Dün küresel piyasalarda yükselişe geçerek tarihi zirvesine yaklaşan dolar fiyatı 8,93'e yükseldi. Dolar/TL bu sabah 8,87'den işlem görüyor. JP Morgan, ABD tahvil faizleri istikrar kazandığında dolarda gerileme beklediğini açıkladı.

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme: Güçlü dolara ABD freni
DOLAR,,döviz,,dolar TL,,türk lirası,

 ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin dün yeniden yükselişe geçmesi ile dolar endeksi de hareketlendi ve 94,15'e yükseldi.

Küresel piyasalarda doların etkisini artırmasıyla gelişen ülke paralarının tamamının dolar karşısında düşüş yaşadı. Yurt içinde ise dolar/TL paritesi tarihi zirvesine yaklaşarak 8,93 seviyesine yükseldi. Ancak bu  bölgede tutunamayan kur gelen satışlarla yeniden 8,88 direnç bandı altına çekildi. Kapanışı 8,87 liradan yapan dolar/TL bu sabah yatay seviyelerde hareket ediyor. Euro/TL ise 10,27 liradan değerleniyor.

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme: Güçlü dolara ABD freni

JP MORGAN DOLARDA GERİLEME BEKLİYOR

JP Morgan, ABD tahvil faizleri istikrar kazandığında dolarda gerileme bekliyor.

JP Morgan Asset Management tarafından yapılan değerlendirmede, "ABD  tahvil faizleri sonsuza dek yükselmeyecek. Bİr noktada faizler  istikrar kazanacaktır. Bu noktadan sonra dolarda gerileme bekliyoruz" denildi.

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme: Güçlü dolara ABD freni

Öte yandan Reuters tarafından yapılan ankete katılan 54 ekonomistin 46'sı gelecek 12 aylık dönemde doların yönünü tahvil faizlerinin  belirleyeceğini öngördüklerini belirttiler.

KÜRESEL EKONOMİ ÇALKANTIDA

Küresel risk iştahını düşüren tedarik sorunu ve Çin'deki finansman sorununa ek olarak enflasyonun yükselmesi ve petrol ile emtia gurubunun da son yılların zirvesine çıkması ekonomik yavaşlama endişelerini artırıyor.

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme: Güçlü dolara ABD freni

Bu ortamda son verilerle pozitif ayrışan ABD'de istihdamdaki değişim Cuma günü açıklanacak. Piyasalar istihdamda beklentilerin karşılanması durumunda Fed'in Kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını düşünüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...