• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    95258
  • down
    USD
    5.8794
  • down
    EURO
    6.4915
  • down
    GBP
    7.5591
  • up
    Altın
    282.296
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 12.06.2019 - 14:40 Yorum : 0

Kabak çekirdeği nasıl kavrulur | Kabak Çekirdeğini kavurma yöntemleri

Kabak çekirdeklerini atmayın! Kavrulmuş kabak çekirdeği, ailenizin seveceği, kolay ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kabak çekirdeği, Protein ve lif bakımından zengindir. Çinko ve demir gibi iyi bir mineral kaynağıdır. İşte kabak çekirdeğini, doğru şekilde kızartmanın püf noktaları…

Kabak çekirdeği nasıl kavrulur | Kabak Çekirdeğini kavurma yöntemleri

Kabak çekirdeklerini atmayın! Kavrulmuş kabak çekirdeği, ailenizin seveceği, kolay ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kabak çekirdeği, Protein ve lif bakımından zengindir. Çinko ve demir gibi iyi bir mineral kaynağıdır. İşte kabak çekirdeğini, doğru şekilde kızartmanın püf noktaları…

TARİF 1 FIRINDA KABAK ÇEKİRDEĞİ

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı ham bütün kabak çekirdeği
  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuzu

Hazırlanışı

Fırın tepsisine erimiş tereyağını sürün. Üzerine kabak çekirdeklerini tek tek yan yan yana gelecek şekilde dizin ve üzerine tuzunu ilave edin. Kabak çekirdeklerinin üst üste gelmemiş olmasına dikkat edin. Önceden fırını 150 derecede ısıtın. Hazırladığınız kabak çekirdekleri tepsisini ısınan fırında 45 dakika pişirin. Ara sıra mutlaka karıştırın. Çekirdeklerinin arka yüzlerini çevirin ve tam olarak kızarana kadar pişirin. Bu süre daha uzun veya daha kısa olabilir.

TARİF 2

Malzemeler

  • 2 su bardağı taze kabak çekirdeği (satında alabilirsiniz veya bir balkabağından kendiniz de çıakrtabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (önceden eritilmiş olmalıdır)
  • 1 çay kaşığı tuz ve / veya tercih ettiğiniz diğer baharatlar
  • 1 çay kaşığı Worcestershire sosu , isteğe bağlı (bu sos hakkında bilgi vermek isteriz ki; İngiliz sosu olarak bilinir ve içeriğinde; sirke, tuz, çeşitli baharatlar, soğan, sarımsak, şeker, demirhindi, ançuez vb. aromalar bulundurur. Bu sosu, daha çok et yemeklerinden çorbalarda, salatalarda kullanırlar)

Hazırlanışı

Fırını 250 ° 'ye ayarlayın ve önceden ısıtın. Büyük bir borcamı alüminyum folyo ile kaplayın ve hafifçe tereyağı ile yağlayın. Bu daha sonra temizlik işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir kapta erirriğiniz tereyağ ile Worcestershire sosu, Taco Seasoning Baharat, tuz ve dilediğiniz baharatlar ile karıştırın ve iyice harmanlayın. Taco baharatı daha çok Meksika yemeklerinde kullanılan fakat kabak çekirdeği baharatı olarak da bilinen bir toz baharattır. Bu şekilde harmanlanan tereyağlı baharatları kabak çekirdeklerinin üzerine dökün ve iyice özleşmesini sağlayın. Ardından folyo ile kapladığınız borcama üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 45 dakika, ara sıra çevirerek ve karıştırarak pişirin.

Not;

Neden ön ısıtma yapılmalı?

Fırının ön ısıtılması tohumların eşit şekilde ısınmasını sağlar.

Sonuç: mükemmel kavrulmuş kabak çekirdeği.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber