Tgrt Haber
24 Ocak 2020 11:57

Kabak çorbası tarifi, Kabak çorbası nasıl yapılır, En kolay Kabak çorbası yapımı

Sizler için, içimi kolay ve sağlıklı mı sağlıklı hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayabileceğiniz iki kabak çorbası tarifi hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kabak çorbası tarifi, Kabak çorbası nasıl yapılır, En kolay Kabak çorbası yapımı
Kabak çorbası tarifi, Kabak çorbası nasıl yapılır, En kolay Kabak çorbası yapımı,

Sizler için, içimi kolay ve sağlıklı mı sağlıklı hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayabileceğiniz iki kabak çorbası tarifi hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık içimiyle sütlü kabak çorbası

Malzemeler

  • 2 adet yeşil kabak
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, pul biber, karabiber, nane

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye, 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve tereyağı eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine 2 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyerek, unun rengi değişip kokusu gidene kadar kavurun. Bunu birkaç dakika yapın.
  3. Ardından üzerine 3 su bardağı sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın ve aynı anda da çırpma teliyle karıştırın.
  4. Üzerine, 4 su bardağı suyu da ekleyip yeniden çırpın.
  5. Çorbanızı kaynamaya bırakın.
  6. 2 adet kabağı yıkayıp, kabuklarınızı soyun. Büyük küpler halinde doğrayın. Çorba tencerenizin üzerine ilave edin.
  7. Kabaklarınız yumuşadığında, üzerine tuz, pul biber, karabiber ve naneyi ekleyerek çorbanızı blendırdan geçirin.
  8. Çorbanız koyu olduysa üzerine su ekleyerek çorbanızı daha da akışkan hale getirebilirsiniz fakat bu durumda unutmamanız gereken şey, çorbanın tuzu ve baharatlarını da yeniden çoğaltmanız gerekecektir. Çorbanızı, tutmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Üzerine de tereyağı yakabilirsiniz.

Labne Peynirli Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 5- 6 adet kabak
  • Tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • Labne peyniri (200 gramlık bir paketi kontrollü ekleyin.)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dereotu

Hazırlanışı

  1. 1 yemek kaşığı kadar tereyağı tencereye alın. Üzerine ince ince doğradığınız 1 adet orta boy soğanı ilave edip kavurun.
  2. Ardından 5 ila 6 adet kadar kabağı güzelce yıkayıp, kabuklarını soyarak ince ince olacak şekilde minik küpler halinde doğrayın ve çorbaya ilave edin.
  3. Tencerenin üzerine, kabakların biraz üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynayana kadar orta veya kısık ateşte pişirin.
  4. Kabaklarınız yumuşadığında, blendırdan geçirin ve pütürlerin tamamı gidene kadar bu işleme devam edin.
  5. Çorbayı biraz karıştırdıktan sonra üzerine 1 paket labne peynirini ekleyin ve yeniden blendırdan geçirin.
  6. İnce ince doğradığınız dereotunu da çorbanıza ilave edin.
  7. Üzerine, 1 çay bardağı tuzu ve karabiberi de ilave ederek son kez karıştırın ve servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...