Tgrt Haber
04 Ocak 2020 12:12

Kabak tatlısı tarifi, Kabak tatlısı yapımı ve Kabak tatlısı nasıl yapılır

Aslında kabak tatlısı bir meyve tatlısıdır. Lezzetinin yanında faydaları da saymakla bitmez bu tatlının parlak ve en turuncu renkli olanları makbuldür. Kışın geldiğinin habercisi, bal kabaklarının çıkmasıdır sanki. İnsan bu güzel renkli kabakları görünce içinde sıcacık bir his oluşuveriyor. Sonra o nefis tatlıdan yemek istiyorsunuz. Sonra bir de bakmışsınız mutfakta kabak tatlısı yapıyorsunuz.

Kabak tatlısı tarifi, Kabak tatlısı yapımı ve Kabak tatlısı nasıl yapılır
Kabak tatlısı tarifi,Kabak tatlısı yapımı ve Kabak tatlısı nasıl yapılır

Aslında kabak tatlısı bir meyve tatlısıdır. Lezzetinin yanında faydaları da saymakla bitmez bu tatlının parlak ve en turuncu renkli olanları makbuldür. Kışın geldiğinin habercisi, bal kabaklarının çıkmasıdır sanki. İnsan bu güzel renkli kabakları görünce içinde sıcacık bir his oluşuveriyor. Sonra o nefis tatlıdan yemek istiyorsunuz. Sonra bir de bakmışsınız mutfakta kabak tatlısı yapıyorsunuz.

Bal kabağının tatlısı kadar çorbası da oldukça lezzetli, sağlıklı ve besleyicidir. Bu bakımdan çorbasını da yapabilirsiniz. Bizim balkabağı çorbası tarifimiz için tıklayın...

Kabak tatlısı pişirme önerisi

Kabaklarınızın en iyi şekilde pişmesini isterseniz, kabakları tencereye alın ve üzerine şekerini ilave ederek 3 saat kadar bekletin. Bu şekilde beklettiğiniz kabakları yine en kısık ateşte sürekli kontrol ederek pişirin.

Bu yöntemle kabakları pişirdiğinizde, kabak tatlısına su eklemeniz gerekmeyecektir. Şekerle buluşan ve tamamen özdeşleşen kabaklar, kendini suyunu önceden bırakarak size kolaylık sağlayacak ve yine kendi suyuyla pişecektir. Vaktiniz varsa bu yolu tercih edebilirsiniz. Vaktiniz yoksa şekerle bekletmeden yaptığınız da gayet lezzetli olmaktadır.

Tam tadında efsane kabak tarifi

Malzemeler

  • 600 gram bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 adet karanfil

Hazırlanışı

  1. Kabağın tüm yeşil kısımları gidecek şekilde, kabağınızı soyun.
  2. Kabağı iki parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları bol suda yıkayın.
  3. Bir karnıyarık tenceresine veya buna benzer kapaklı bir tavaya veya tencereye kabaklarınızı yan yana gelecek şekilde dizin.
  4. Kabakların üzerine, her yerine gelecek şekilde 3 su bardağı toz şekeri serpin.
  5. 3 adet karanfili üzerine atın ve en kısık ocakta altını açıp, tencerenin kapağını kapatın.
  6. Kabağın içine kaynarken birkaç damla limon damlatarak macun kıvamında bir şerbet elde edebilirsiniz.
  7. Kabağın cinsine göre 1 saate kadar kabakları pişirin. 20 dakikadan sonra mutlaka kontrollü olun ki kabakların bazıları hemen pişiyor.
  8. İyice kıvam alan, suyunu tamamen çeken kabakları nazik hareketler tencereden servis tabağına alın. Aksi taktirde parçalanacaktır.
  9. Servis ederken kabağın tadını almak istemeyenler için süsleme tekniği tavsiyemiz; kabağın üzerine tahin dökerek başlayın.  Tahinin üzerine 1 yemek kaşığı kaymak ilave ederek kaymağın üzerine de ceviz serpin.
  10. Eğer kabağın tadını almak istiyorsanız da o zaman kabağın üzerine sadece bir yemek kaşığı kaymak koyarak bol ceviz ile süsleyip servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...