Tgrt Haber
04 Kasım 2021 17:25

Kaburga dolması nasıl yapılır? MasterChef kaburga dolması malzemeleri nelerdir?

Batman yöresinde ait kaburga dolması yapılışı zahmetli olsa da lezzeti nedeniyle tercih edilen bir yemektir. Ziyafet sofralarını vazgeçilmez etli yemeği kaburga dolması MasterChef yarışması nedeniyle tekrar gündeme geldi. Peki kaburga dolması nasıl yapılır? MasterChef kaburga dolması malzemeleri nelerdir, nerede satılır?

Kaburga dolması nasıl yapılır? MasterChef kaburga dolması malzemeleri nelerdir?
masterChef,,yemek tarifi,

Kaburga dolması hazırlanması zor görünse de aslında doğru adımlar izlendiğinde kolayca hazırlanan bir yemektir. Kaburga dolması misafirlerinize hazırladığınızda lezzetiyle hayran bırakacak bir etli yemektir. İşte kaburga dolması malzemeleri, püf noktaları ve tarifi…

KABURGA DOLMASI MALZEMELERİ 

Lezzetiyle tadı damaklarda kalan kaburga dolması ana yemek olarak bile hazırlanabilir. Geçmişi çok eskilere dayanan kaburga dolması birçok medeniyetin ana yemeklerinden biri sayılıyordu. İşte yıllardır süren lezzet kaburga dolması malzemeleri: 

  • 1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet kuzu ciğeri
  • 4 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç ( tuzlu ve kaynar suda yarım saat bekletilmiş)
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Kaburga dolması nasıl yapılır? MasterChef kaburga dolması malzemeleri nelerdir?

MASTERCHEF KABURGA DOLMASI NASIL YAPILIR? 

Evde hazırlanması zor gibi görünen kaburga dolması doğru tarifler uygulandığında kolayca hazırlanabilir. Hazırlanmasından ziyade pişirmesi uzun olan kaburga dolması tarifi yanında püf noktaları da derledik. İşte adım adım kaburga dolması tarifi: 

  • Kaburga iyi kesen bir bıçakla enine doğru içine pilav konulacak cep yapılır, 
  • Kuş üzümünün sapları ayıklanır ve ılık suda bir süre bekletilir,
  • Kuzu ciğeri küp şeklinde doğranır,
  • Soğanlar ince ince doğranarak fıstık ile uygun bir tavaya alınır,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave edilerek soğanlar sarı rengini alana kadar kavrulur.
  • Ciğeri de ekleyerek rengi değişene kadar kavurun,
  • Üzerine süzülen pirinç ve tuzu eklenir. Karıştırdıktan sonra 4 bardak su ve baharatlar etkilenir,
  • Kuş üzümünün de suyu süzülerek pirinçlere ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatın,
  • Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
  • Hazırlanan pilav kaburgada oluşturulan cebe çok fazla olmayacak halde doldurun,
  • Pirinçlerin çıkmaması için kaburganın ağzını ip ile dikin,
  • Kaburganın üzerine salça sürülür ve uygun bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir,
  • Kaburganın her iki tarafı pembeleşene kadar kızartılır,
  • Ardından 3 su bardağı su eklenir,
  • Kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirilir,
  • Tencerenin kapağı kapatılarak bir saat kadar pişirilir,
  • Ardından diğer tarafı da çevrilerek bir saat kadar tekrar pişirilir.

KABURGA DOLMASI PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kaburga dolması tarifi uygularken dikkat edeceğiniz püf noktalar yemein çok dha yumuşak ve lezzetli olmasına enden olur. Misafirlerinize yapacağınız kaburga dolması için püf noktalara dikkat ederseniz hiç unutulmayacaktır. İşte kaburga dolması püf noktaları: 
Kasabınızdan kuzu kaburgayı, kaburga dolması için uygun şekilde hazırlamasını rica edin. Kaburganın üst deri kısmına, iç pilavı doldurmanız için gerekli cebin açılması önemlidir. Ayrıca kıvırcık kuzu kaburgası tercih etmeniz daha az yağlı olması yemeği daha lezzetli yapacaktır. 
Kaburga dikiminde ince naylon ip ve yorgan iğnesi kullanılması daha lezzetli olacaktır. Pişme sürecinin ardından kaburgaların üzeri kızarması için kaburgalar bir tepside fırına verilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...