27 Aralık 2019 17:19
Kadayıf tatlısı tarifi, Kadayıf yapımı ve en kolay Kadayıf nasıl yapılır?
Bayramların vazgeçilmez lezzeti ve isterseniz de misafirlerinize özel olarak hazırlayacağınız kadayıf tatlısı tarifi ve kadayıf tatlısı yapımı siz okuyucularımız için derledik.şte kadayıf tatlısı tarifi ve kadayıf tatlısı yapımı...
Bayramların vazgeçilmez lezzeti ve isterseniz de misafirlerinize özel olarak hazırlayacağınız kadayıf tatlısı tarifi ve kadayıf tatlısı yapımı siz okuyucularımız için derledik.şte kadayıf tatlısı tarifi ve kadayıf tatlısı yapımı...
Kadayıf tatlısı püf noktaları
Tereyağını erittikten sonra direk olarak kadayıfın üzerine dökmeyin. Bu kadayıfların hamurlaşmasına neden olacaktır.
Büyük boy yuvarlak fırın kabı için kadayıf tatlısı tarifi
Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- Yarım kilo yaş kadayıf
- 1 su bardağı kadar çekilmiş fındık + 1 su bardağı kadar çekilmiş Antep fıstığı veya
- 2 su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Şerbeti için malzemeler
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Küçük boy yuvarlak fırın kabı için kadayıf tatlısı tarifi
Malzemeler
- 300 gram kadayıf
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 100 gram tereyağı
Şerbeti için malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Kendi tatlınızı hangi ölçüde yapacaksanız bu ölçüye göre tarifi seçin ve ardından şekeri ve suyu bir tencereye alarak kaynamaya bırakın. Bu arada şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kaynayan şerbetin üzerine birkaç damla limon damlatın. Birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakın.
- Tereyağını bir tavada eritin. Bir miktar ılınmaya bırakın.
- Bu arada kadayıfları elinizle didin. Parçalayın. Çok fazla makas veya bıçak kullanmayın.
- Kadayıfların üzerine ılınmaya bıraktığınız tereyağını dökün ve karıştırın.
- Fırın kabınızı alın. Yağladığınız kadayıfları ikiye bölün. Fırın kabını çok az yağlayın ve ikiye ayırdığınız kadayıfların yarısını fırın kabına eşit olacak şekilde yayın. Üzerine elinizle iyice bastırın. Ne kadar çok bastırırsanız kadayıfınız o kadar güzel olacaktır.
- Üzerine tercihinize göre ceviz, Antep fıstığı veya fındık dökün.
- İç malzemesini serptikten sonra üzerine diğer yarım kadayıfları da alarak güzelce yerleştirin ve elinizle yine bastırın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, fırın teli kullanmadan fırın kabını, fırının direk üzerine koyun ve kontrollü olarak kadayıflarınız iyice renk alana kadar pişirin. Bu sizin fırınınızın ayarına göre değişecektir.
- Kızaran kadayıf tepsisini 10 dakika dinlendirin. İlk sıcaklığı çıksın. Ardından tatlıyı dilediğiniz gibi dilimleyin.
- Üzerine soğumaya bıraktığınız şerbeti yavaş yavaş dökün ve ardından şerbeti çekmesi için yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ve üzerini süsleyip servis yapın.