• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    107922
  • up
    USD
    5.8111
  • up
    EURO
    6.4454
  • up
    GBP
    7.6663
  • up
    Altın
    275.331
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.11.2019 - 11:07 Yorum : 0

Kadayıflı muhallebi tarifi, En kolay Kadayıflı muhallebi yapımı ve hazırlanışı

Sizlere hiçbir yerde bulamayacağınız efsane bir çıtır kadayıf tarifi vereceğiz. Bu tarif hem çok lezzetli hem de besleyici özelliği olan bir tariftir. Çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Birçok kadayıflı muhallebi tarifi krema ile yapılmaktadır fakat denenmiş bir tarif olan labneli çıtır kadayıfı da mutlaka deneyin. Labnenin içine girdiği bu muhallebi, sizlere, yemeye doyamayacağınız bir lezzet sağlıyor.

Kadayıflı muhallebi tarifi, En kolay Kadayıflı muhallebi yapımı ve hazırlanışı

Sizlere hiçbir yerde bulamayacağınız efsane bir çıtır kadayıf tarifi vereceğiz. Bu tarif hem çok lezzetli hem de besleyici özelliği olan bir tariftir. Çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Birçok kadayıflı muhallebi tarifi krema ile yapılmaktadır fakat denenmiş bir tarif olan labneli çıtır kadayıfı da mutlaka deneyin. Labnenin içine girdiği bu muhallebi, sizlere, yemeye doyamayacağınız bir lezzet sağlıyor.

Çıtır çıtır, ağızda eriyip giden, müthiş tadıyla kadayıflı muhallebi tarifi

Malzemeler
Çıtır kadayıf için;
•    400 gram kadayıf (kuru veya yaş)
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    5 yemek kaşığı şeker
•    1,5 su bardağı ince kıyılmış ceviz ve fındık

Muhallebisi için;
•    1 litre süt
•    4 yemek kaşığı un
•    3 yemek kaşığı nişasta
•    1 su bardağı şeker
•    1 paket vanilya
•    1 adet yumurta sarısı
•    1 paket kremşanti
•    1 paket 200 gr labne
•    1 paket krema

Hazırlanışı
1.    Kadayıfınız yaş ise buzlukta bekletin ve katılaştığında elinizle kırın.
2.    Bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı alın, eritin.
3.    Üzerine kuru veya yaş ama elinizle ufalttığınız 400 gram kadayıfı ekleyin ve rengi altına dönene kadar kavurun. Kuru kadayıf kullandı iseniz aştın rengine dönmez. Onu biraz kavurmanız yeterli olacaktır.
4.    Şekeri ekleyin kavurmaya devam edin.
5.    Cevizi ve fındığı ilave edin ve kavurun. Şekerler eriyince soğuması için bir yere bırakın.
6.    Bir tencereye muhallebi için, önce 4 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı şekeri, 1 paket vanilyayı ekleyin ve üzerine 1 litre sütü azar azar döküp her döktüğünüzde iyice karıştırın. Bu şekilde topaklanma en az safhada olacaktır. Karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
7.    Muhallebiniz, kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve ılınması için 15 dakika bir yerde bekletin.
8.    Bir fırın kabı veya dilediğiniz bir cam servis tepsisine, önce soğuması için bıraktığınız kadayıfın yarısını döküp her yerine yayın.
9.    Üzerine yavaş yavaş, kadayıfları kaldırmadan muhallebinin tamamını dökün.
10.    Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı yayarak, soğuması için buzdolabına kaldırın. En az birkaç saat en fazla bir gece buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.

 

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber