Tgrt Haber
31 Temmuz 2019 13:03

Kakaolu kek tarifi ve yapımı ve Kakaolu kek tarifleri

Kakaolu kek, mutfakların vazgeçilmezi, özel günlerinizin en kolay yapılan pratik tatlılarındandır. Tek başına ikram edebileceğiniz gibi üzerini istediğiniz şekilde hazırladığınız muhallebi, meyveler veya sos ile de servis yapabilirsiniz. Ayrıca her türlü pasta yapımında temel taşı olan kakaolu kek için sizlere birebir bir tarif veriyoruz. Bu tarife tam olarak uyduğunuzda başarılı bir şekilde keki servise hazırlayabilirsiniz.

Kakaolu kek tarifi ve yapımı ve Kakaolu kek tarifleri
kakaolu kek tarifleri,,kek tarifleri,

Kakaolu kek, mutfakların vazgeçilmezi, özel günlerinizin en kolay yapılan pratik tatlılarındandır. Tek başına ikram edebileceğiniz gibi üzerini istediğiniz şekilde hazırladığınız muhallebi, meyveler veya sos ile de servis yapabilirsiniz. Ayrıca her türlü pasta yapımında temel taşı olan kakaolu kek için sizlere birebir bir tarif veriyoruz. Bu tarife tam olarak uyduğunuzda başarılı bir şekilde keki servise hazırlayabilirsiniz.

Kakaolu kek nasıl yapılır

Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Hazırlanışı

  • 3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile iyice çırpın.
  • Daha sonra 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve birkaç tur daha karıştırın.
  • Malzemeler iyice karıştıktan sonra 1 paket vanilya ve unu ekleyin.
  • Bir sonraki aşamada kabartma tozunu ekleyerek tekrar güzelce karıştırın.
  • Çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Bu arada önceden fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyelim.
  • Hazırladığımız bu hamuru, önceden yağladığımız kek kalıbımıza alalım ve önceden ısıttığımız fırına atarak 50 dakikaya yakın pişirelim.
  • Her fırının gücü ve pişirme süresi farklıdır bu yüzden hafif sıcaklıkta içine kürdan batırdığınızda kürdana hamur sıvısı gelmeyene kadar pişirelim.

Püf noktası; kekinizin ununu ne kadar fazla tutarsanız kekiniz o kadar set olacaktır. Bu yüzden kesinlikle verilen tarifteki miktarlara riayet edin.

Eğer keki kalabalık bir misafir gurubuna ve fazla hazırlamak istiyorsanız o zaman tüm malzemeleri iki katına çıkartarak kekinizi hazırlayın.

Bu kekin üzerine, benmari usulü erittiğiniz 200 gram çikolata ve biraz tereyağı ile güzel bir sos hazırlayabilir ve ıslak kek elde edebilirsiniz.

Veya labneli bir muhallebi ile de kekinizi harika bir pastaya dönüştürebilirsiniz. Normal ölçülerde hazırlanan bir muhallebiye eklenen yarım veya tam paket labne hem muhallebinizi hem de kekinizi sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca kekinizi ıslatmak için 2 adet portakal suyu sıkarak kullanabilirsiniz. Bunun üzerine çikolata sos da ilave ederek kekinize portakallı kek havası verebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...