Tgrt Haber
25 Ocak 2022 17:54

27 Ocak kamu çalışanları izinli mi olacak? Kamu çalışanlarına idari izin ne zaman sona erecek?

“27 Ocak kamu çalışanları izinli olacak mı?” sorusu, İstanbul’da etkisini sürdürmeye devam eden kar yağışı nedeniyle sıklıkla sorulan sorular arasında yerini aldı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, etkisini sürdürmeye devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların önümüzdeki günlerde de süreceğine dair öngörülerde bulundu. Valiliğin kamu çalışanlarına yönelik almış olduğu idari izin kararının ne kadar süreceği merak edilirken vatandaşlar, “Kamuda kar tatili ne zaman bitecek?”, “Kamu çalışanlarına idari izin ne kadar sürecek?” sorularına cevap aramaya başladı.

27 Ocak kamu çalışanları izinli mi olacak? Kamu çalışanlarına idari izin ne zaman sona erecek?
idari izin,valilik,kar yağışı,son dakika,27 ocak

İstanbul’da etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ülke genelinde kar yağışları devam ederken, İstanbul’da ulaşımda yaşanan problemler, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini de aksattı. Valiliğin yapmış olduğu açıklamanın ardından kamu çalışanları için başlatılan idari iznin ne zamana kadar süreceği, vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. İnternet üzerinden yoğun bir şekilde araştırma yapılan konuya ilişkin net bilgi için ise gözler, Valilikten gelecek açıklamalara çevrildi. Peki, 27 Ocak kamu çalışanları izinli olacak mı? Kamu çalışanlarına idari izin ne zaman sona erecek? İşte detaylar…

27 Ocak kamu çalışanları izinli mi olacak? Kamu çalışanlarına idari izin ne zaman sona erecek?

27 OCAK KAMU ÇALIŞANLARI İZİNLİ Mİ?

Kamu çalışanları için başlatılan idari izin, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yapmış olduğu açıklamanın ardından başladı. İstanbul’da etkisini yoğun bir şekilde sürdürmekte olan kar yağışının, hayatı olumsuz yönde etkilemesi üzerine Valilik, ulaşımda yaşanan problemlerin vatandaşı mağdur etmemesi adına kamu çalışanlarının izinli olmasına karar verdi. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar, kamuda kar tatilinin ne kadar süreceğini ve 27 ocak tarihinin tatile dahil olup olmadığını merak etmeye başladı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kamu çalışanlarına ilişkin yapmış olduğu açıklamada kötü hava koşulları nedeniyle, kurumların zorunlu hizmetlerini yürütmesi ve asgari seviyede personel bulundurması şartıyla, sağlık, güvenlik ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli olan memur, işçi ve diğer personellerin 27 Ocak Çarşamba günü de tam gün idari izinli sayılacağını bildirdi. Valilikten gelen açıklamanın ardından kamu çalışanlarına sağlanan idari iznin ne zaman sona ereceği de merak edilen konular arasında yerini aldı.

27 Ocak kamu çalışanları izinli mi olacak? Kamu çalışanlarına idari izin ne zaman sona erecek?

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN NE ZAMAN SONA ERECEK?

İstanbul’da etkisini sürdürmekte olan yoğun kar yağışının, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemesi ve özellikle trafikte meydana gelen aksama, kaza gibi durumların giderilebilmesi adına Valilik tarafından başlatılan kamu çalışanlarına idari iznin ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. İstanbul Valisi ali Yerlikaya, yapmış olduğu açıklamada, kamu kurumlarının asgari seviyede personel bulundurması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi kaydıyla kamu çalışanları için sağlamış olduğu idari izin, 25 Ocak’ta başlamıştı. 27 Ocak’ta da devam edeceği bildirilen kar tatilinin ne zaman sonra ereceği ise Valilik tarafından yapılan açıklamada gizli. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

  •  Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personellerin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına,
  •  İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde izinli sayılmasına karar verilmiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...