Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2019 17:31

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

İnternet kafelerin her sokak başında açıldığı 2000’li yılların başında görmeye başladığımız bilgisayarlarda dönemin en meşhur oyunu hiç şüphesiz Kantır Sıtrayk idi. CS kısaltmasıyla bildiğimiz ve İngilizce yazılışı tam olarak Counter Strike oyununun ilk 1.3 sürümü ile birlikte oynamaya başladığında tüm gençler arasında en popüler olanıydı. Daha sonra 1.5 sürümü ile birlikte online oynama seçeneği de eklenen CS’de 1.6 sürümünde yeni silahlar, ekipmanlar, gelişmiş modeller ve menüler de eklendi. 1.8 sürümünde ise 3D seçenekleriyle zamanın en çok oynanan oyunu olarak günümüzde hala oynayan milyonlarca insan var diyebiliriz. Bu makalemizde: “Kantır Sıtrayk (CS) oynayan var mı?, CS nasıl oynanır?, Kantır 3D 1.8 oyna, Counter Strike 1.8 online nasıl oynanır?, Nasıl iyi bir CS oyuncusu olunur?” gibi sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz.

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?
Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı?,Kantır Sıtrayk nasıl oynanır?,Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna,Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır,Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?,Counter Strike (CS) -Kantır Sıtrayk- İçin Bilgisayar Donanımı Nasıl Olmalıdır?,ilk kez ka

Bu oyunun tutkusu gerçekten bir başkadır. Sizlere oyunla ilgili önemli bilgiler vereceğiz. Haydi başlayalım…

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

Counter Strike (CS) -Kantır Sıtrayk- İçin Bilgisayar Donanımı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle bilgisayarınızın rami, işlemcisi bu oyunu kaldırabiliyor olmalıdır. Bununla birlikte iyi bir ekran kartı ile bu oyunu zevk alarak oynayabilirsiniz.

Diğer taraftan, bilgisayarınızda donanım olarak iyi bir Mouse, rahat bir klavye, sesleri duymak için güzel bir kulaklık şart. Çünkü kulaklık sizi oyunda her türlü hareketlenmeyi ses olarak bildirdiği için düşmanın yerini belirlemekte çıkan seslerle rahatlığı sağlayarak görülmeyen düşmanları bile sesinden bilerek ateş ettiğinizde yok etme şansına sahip oluyorsunuz.

Counter Strike (CS) -Kantır Sıtrayk- Oyununun Konusu Nedir?

CS oyunu dünyanın son yıllarda yaşanan çeşitli bölgelerindeki eylemlerde bulunmakta olan bazı terörist gruplarla, terörizme karşı özel eğitim almış Counter-Terörist birliklerinin mücadele etmesine dayanır.

Teröristler rehin alma, bomba koyma, suikast türü eylemlerde bulunmakta ve Counter Terörist kuvvetleri de buna karşı saldırılar geliştirmektedirler.

Örneğin teröristlerin alıkoyduğu bir rehineyi kurtarmak, yine oyunda teröristlerin yerleştirebileceği potansiyel bomba yerlerini bulmak ve o bölgeyi savunmak, teröristlerin suikast yapacağı kişiyi koruyarak gideceği yere sağlam ulaşmasını sağlamak gibi birçok görevler oyunda mevcuttur.

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

Counter Strike (CS) -Kantır Sıtrayk- Oyununda Hangi Silahı Seçmeliyim?

Her oyunda da gerçek hayatta da kimse “Hatice’ye değil, neticeye bakar”. Bu sebeple rahat kullanabileceğiniz, çabuk sonuca götürecek silahları tercih etmelisiniz. Rastgele silah seçmek yanlıştır. Şayet fıtraten rahat biriyseniz AK - 47 silah seçimi tam size göre. Elbette oyunu oynadıkça silahları tanıma fırsatınız olacaktır fakat AK-47’nin bu oyunda en etkili silah olduğunu düşünüyorum. Başka silahlar sanki biraz fantezi gibi geliyor bana.

Counter Strike (CS) -Kantır Sıtrayk- Oyununda Çatışma Anında Ne Yapmalıyım?

Oyun malum sizi içine çekiyor... Sanki gerçekten düşman askerlerine ateş ediyormuş gibi garip bir his veriyor. Şayet oyunda düşman gördüyseniz kesinlikle panik yapmayın. Tek yapmanız gereken kendinizi olabildiğince kamufle ederek ve nişan alarak ateş etmeye çalışın.

Öteki türlü heyecanlanıp Allah ne verdiyse rastgele ateş ederek ancak şans eseri düşman askeri öldürebiliyorsunuz.

Bu yüzden tek tek ateş ederseniz düşman askerini ıskalama şansınız yoktur. Sürekli güvenli bir noktadan atışa devam edin vuramadıysanız da kurşunlarınızı boş yere harcamayın. Oyunda ana silahınızı korumak tıpkı askerlikteki gibi namus kadar önemlidir. Oyunda silah değiştirme seçenekleri mevcut şayet zırt pırt bıçak ve silah değiştirirseniz düşmanın ne zaman önünüze çıkacağını bilemezsiniz. Siz tam bıçak modundayken düşman askeri sizi tek mermi ile yok edebilir. Gözünüz hep açık olmalı. Artistlik hareketleri oyun esnasında yapılmamalı. Düşmanı önceden görmek ve buna göre tedbirli yol almak oyunda başarı şansınızı %90 daha da arttırır.

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

CS Oyununda “Sessizlik” Başarı Getirir

Aslına bakarsanız oyunda yaptığım tek şey budur sessizce ilerlerim ve çevremi dinlerim düşmanın sesini duyunca sessizce pusuya yatarım ve beni farketmeden ölür. Bunu yapmak çok basittir dediğim gibi negatif ve soğukkanlı düşünen zekâ oyunu kazanır.

CS Oyununda Terörist Tipleri Nasıldır?

Oyunda terörist olduysanız kendi oyuncu modeliniz olarak kullanabileceğiniz 4 farklı terörist türünü seçebiliyorsunuz.

Arap: Ortadoğu kökenli terörist örgüt Leet Krew üyesi.

Terror: Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla ortaya çıkmış olan ve doğu Avrupa’nın en korkulan terörist örgütlerinden olan Phoenix terör örgütü üyesi.

Arctic: Özellikle 1990 yılında Kanada konsolosluğunun bombalanmasıyla gündeme gelmiş olan İsveç kökenli terör örgütü üyesi.

Guerilla: Ortadoğu kökenli Amerika karşıtı acımasız terör örgütü Gorilla Warface üyesi.

CS Oyununda Asıl Amaç Nedir?

CS oynarken amacınız kesinlikle takımınızın kazanması sağlamaktır. CS’yi sırf frage sayını arttırmak için oynuyorsanız kesinlikle yanlış oyunu oynuyorsunuz demektir.

Şayet dm (direkt mesaj) veya team-dm (takım mesajlaşma) şeklinde ki oyunları oynamaktan zevk alıyorsanız “Half-Life dm, Quake2-3 veya Unreal” gibi oyunlar tam size göre…

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

CS Oyununda Haritaları Bilen Bir Adım Öndedir

Bu tarz taktik ve önsezi isteyen oyunlarda en önemli konulardan biri de elbette oyunu oynadığınız alanı iyi bilmek yani haritayı iyi biliyor olmanızda yatar.

Kimse size oyun alanını ezberleyin demiyor fakat oyunu oynadıkça alanı da öğrenmiş olacaksınız. Hatta nasıl öğrendiğinize bir süre sonra siz bile hayret edeceksiniz. Haritada karşınıza çıkan saldırılar sonucunda ortada turist gibi gezmenin ne kadar sakıncalı olduğunu görmüş olacaksınız. Zaten her metrekaresi savaş alanı olan haritayı bilen oyuncu her daim bir adım öndedir.

Bu yüzden takım oyunlarında kesinlikle oyunda deneyimi olanı takip etmek yeterli olacaktır. Böylece haritanın tümü olmasa da stratejik noktalarını öğrenmiş olursunuz.

Diğer taraftan biliyorsunuz bu oyunlarda harita hem T hem de CT olarak karşımıza çıkar siz her ikisini de öğrenirseniz iki farklı tarafın gözünden alanı tam olarak görerek çatışma noktalarını, takımların izlediği yolları öğrenebilirsiniz böylece diğer takıma daha göre siz avantajlı durumda kalmış olacaksınız.

CS Oyununda Bomb / Defuse Haritaları Nasıldır?

Oyunda bir takım saldırı, bir takım da bu saldırıyı önlemeye yönelik adımlar atıyor demiştik. Bomb / Defuse haritalarında teröristlerin amacı bombayı öbür takımın geçeceği yere yerleştirerek yok etmeye yönelik olacaktır. Bu tarz haritaları görür görmez ilk yapmanız gereken şey bombaların yerleştirileceği bölgelere gitmeniz ve kontrol etmeniz gerekmektedir.

Şayet takım halinde “rush” yaparsanız CT’leri bomba döşemeden yakalayıp bombalama bölgelerinin kontrolünü ele geçirip buraları savunabilirsiniz. Bomba her Round’un başında farklı bir takım üyesine verilir. Bulunduğunuz Round bombayı taşıyan kişinin isminin yanında mavi bir "BOMB" yazısı bulunur. Eğer kimsenin adının yanında böyle bir ibare görmüyorsanız o kişi ölmüş ve bombayı düşürmüş veya biyere drop etmiştir (ki bunu ancak takımını sabote etmek için yapabilir).

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

CS’de Assasination (Suikast) Haritaları

Suikast haritaları başındaki “As” ekiyle diğer haritalardan hemen ayırt edilebilir. Süikast haritalarının CT oyuncuları VİP (Very İmportant Person) olurlar. VIP ise hayatta kalması gereken kişi olmakla birlikte tüm koruma işlemlerini CT’lerin yaptığı kişidir. VIP olan kişiye sistem silah ve ekipman vermez. Sadece tabanca ile yol alır. Fakat diğer oyunculara oranla çok daha dayanıklı çelik yeleği bulunur ve kolay kolay bu yelekten mermi vücuda isabet etmez. CT’lerin amacı ise VIP'nin can güvenliğini sağlayarak haritadaki güvenli yere ulaştırılmasını sağlamaktır.

Round başında VIP'yi beklemeden başınızı alıp gitmeyin. Öncelikli görevinizin VIP'yi korumak olduğunu ve VIP öldüğü anda takımınızın roundu kaybedeceğini unutmayın.

CS’de Rush, Sote ve Savunma Nasıldır?

CS için bir takım oyunu dedik yazımızın başında. Fakat bazı durumlarda karşı takımdaki tüm askerleri öldürmek bir taktik olarak kullanılabilir.

CS oynarken Chat yapıldığında en çok bu kelimeleri görürüz.

Rush: Round başlar başlamaz hızlı bir şekilde silah ve malzeme alarak haritaya karşı takımın askerleri yerleşmeden yerleşip üstünlüğü elde tutma olayıdır. Karşı takımın askerlerinden önce takım halinde haritada olunması gereken yere gelip hazırlıksız yakalanan karşı takımı yok etmek için yapılan bir stratejidir.

Sote: CS oyununda sote aslında işin kolayına kaçmak demektir. Her ne kadar herkes kullanıyor olsa da bu taktik risklidir. Çünkü haritayı iyi bilen karşı takımın askerleri siz sabit dururken onlar hareket halindeyken sizin pusu kurarak onları yok etmeniz akıllıca bir seçim değildir.

Sote de takım ruhu ile hareket etmekten ziyade bireysel bir taktik söz konusudur. Bireysel hareketler takım oyuncularını her zaman kızdırır ve sinirlendirir. Bunu da bilmekte fayda görüyoruz.

CS’de Savunma Nasıl Olmalıdır?

Sote yapmayı çoğu zaman yanlış anlaşılıyor olabilir. Rehine kurtarma esnasında bir noktada bekleyip karşı takımın askerlerine karşı savunma yaparken görmek sotecilik değildir. CS’de en güzel savunma seçeneklerinden biri de sote diyebiliriz.

Kantır Sıtrayk Oynayan Var Mı? Nasıl Oynanır? / Kantır Oyna 3d Kantır 1.8 Oyna / Counter Strike 1.8 Online Nasıl Oynanır / Nasıl İyi Bir CS Oyuncusu Olunur?

CS’yi Yeni Oynayanlar İçin Soru ve Cevaplar

CS'yi tek kişi oynanır mı?

El cevap evet oynanır. Bilgisayar size botlar verir ve siz de bilgisayarın ürettiği oyuncalara karşı tek başınıza mücadele edebilirsiniz.

CS’yi Kendi Kurduğum Serverda Admin Olarak Atayabilir Miyim? CS Server’ımı Uzaktan Yönetebilir Miyim?

Evet uzaktan yönetebilir kendinizi admin olarak atayabilirsiniz. HLDS’nin uzaktan yönetimi “Remote Control” sistemi var. Bu sistem sayesinde, HLDS'ye oyundayken uzaktan erişimi sağlayan bir araçla kendi makinanızda istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Remote Control sistemine girip “password” komutu ile kendi serverınıza şifre atamanız gerekir. Bu şifrenin kalıcı olması ve server baştan açıldığında ve harita değiştiğinde iptal olmaması için “sever.cfg” dosyanıza kaydedip "rcon password şifreniz"i yazarak giriş yapabilirsiniz.

CS’de Admin - Mod Nedir? Ne İşe Yarar?

Kısaca, internette çalışan Half-Life tabanlı tüm serverlar için geliştirilmiş uzaktan erişim ve yönetim yazılımıdır.

Admin - Mod'un Alternatifi Var Mı?

Admin – Mod’un alternatifi olarak sizler için Clan Mod’u öneriyoruz. Kullanımı da oldukça basittir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...