Tgrt Haber
28 Şubat 2020 15:42

Karatay poğaçası unsuz diyet poğaça tarifi, Karatay poğaçası nasıl yapılır

Sağlıklı poğaça yemek ister misiniz? Özellikle diyetteyken canımız her şeyi çeker ve yemek ister. Peki ama diyette poğaça yenir mi? Evet, diyette poğaça yenir. İşte size tavsiyeleri klişeleri yıkan ve tok diyet yaptıran Prof. Dr. Canan Karatay tarzı diyet poğaça tarifleri. Hem diyet yapabilir hem de bu harika ve inanılmaz lezzetli poğaçalardan yiyebilirsiniz.

Karatay poğaçası unsuz diyet poğaça tarifi, Karatay poğaçası nasıl yapılır
Karatay poğaçası unsuz diyet poğaça tarifi, Karatay poğaçası nasıl yapılır,

Sağlıklı poğaça yemek ister misiniz? Özellikle diyetteyken canımız her şeyi çeker ve yemek ister. Peki ama diyette poğaça yenir mi? Evet, diyette poğaça yenir. İşte size tavsiyeleri klişeleri yıkan ve tok diyet yaptıran Prof. Dr. Canan Karatay tarzı diyet poğaça tarifleri. Hem diyet yapabilir hem de bu harika ve inanılmaz lezzetli poğaçalardan yiyebilirsiniz.

Unsuz Lorlu Diyet Poğaça

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı lor
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç badem
  • Ay çekirdeği içi
  • 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Baharat
  • Dereotu
  • Sarımsak Granül

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına 6 yemek kaşığı loru alın ve çatalla iyice ezin.
  2. Üzerine 2 adet yumurtayı ekleyin ve çırpın.
  3. Dereotunu ince ince kıyın ve karıştırma kabına ilave edin. Karıştırın.
  4. Sarımsak granülü ekleyin ve karıştırın.
  5. Tuzu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve ay çekirdeklerini yarım yemek kaşığı kabartma tozunu da ekleyerek çırpın.
  6. Bir avuç bademi havanda dövüp küçültün ve karışıma ekleyerek karıştırın.
  7. Hazır hamuru yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye kaşık yardımı ile alıp dizin ve 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

 

Karatay Poğaçası Tarifi

Malzemeler

  • 350 gr lor peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 avuç iri şekilde rondodan geçirilmiş ceviz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Dilediğiniz baharatlar. Zahter kırmızı biber, maydanoz, dereotu, sebze tozları…
  • Yarım su bardağı mutfak robotundan geçirdiğimiz çekirdek içi
  • 3 ila 5 kaşık arası yulaf ezmesi

Hazırlanışı

  1. 350 gram lor peynirini, 2 adet yumurtayı, 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 2 avuç iri şekilde robottan geçirdiğiniz cevizi, yarım çay kaşığı kabartma tozunu, dilediğiniz baharatları, yulaf ezmesini, yarım su bardağı da çekirdek içini bir karıştırma kabına alın. Güzelce yoğurun.
  2. Ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde ellerinizi ıslatarak elinize şekil verin.
  3. Bir fırın tepsisini güzelce yağlayın ve unsuz poğaçalarınızı dizin.
  4. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarıp kıtırlaşınca poğaçalar hazır demektir. Kalan poğaçaları buzluğa atarak da bekletebilirsiniz. Dilediğiniz zaman buzluktan çıkartıp tavada ısıtabilirsiniz. Ayrıca tost makinesinde de ısıtabilirsiniz. O zaman da yeni yapılmış gibi oluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...