• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    100237
  • up
    USD
    5.7344
  • up
    EURO
    6.3129
  • down
    GBP
    7.1419
  • up
    Altın
    280.08
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.08.2019 - 15:36 Yorum : 0

Karnabahar yemeği tarifi, Karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar yemeği besin değeri açısından oldukça faydalı fakat çocuklara yedirmek bakımında da bir o kadar zordur. Bu bakımdan anneler açısından çocukların sevebileceği de bir tarif olsun istedik ve sizler için en lezzetli karnabahar yemeğini araştırdık. Karnabahar hem zeytinyağlı hem de kıymalı olarak hazırlanmaktadır. Kimileri kuşbaşı et ile tercih ediyor fakat biz biraz daha çocukları da düşünerek görüntüsü karışık olmayan ama bir o kadar da tattıklarında lezzet alacakları bir tarif paylaşacağız.

Karnabahar yemeği tarifi, Karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar yemeği besin değeri açısından oldukça faydalı fakat çocuklara yedirmek bakımında da bir o kadar zordur. Bu bakımdan anneler açısından çocukların sevebileceği de bir tarif olsun istedik ve sizler için en lezzetli karnabahar yemeğini araştırdık. Karnabahar hem zeytinyağlı hem de kıymalı olarak hazırlanmaktadır. Kimileri kuşbaşı et ile tercih ediyor fakat biz biraz daha çocukları da düşünerek görüntüsü karışık olmayan ama bir o kadar da tattıklarında lezzet alacakları bir tarif paylaşacağız.

Karnı baharın kökü yukarı gelecek şekilde çevirin ve kökü keserek, çiçekler halinde dal dal ayırın. Bu şekilde kestiğiniz dalları bir kaba koyup üzerine su ve 4-5 yemek kaşığı sirke ekleyerek en az dakika bekletin. Bu şekilde içinde bulunan herhangi bir şey kaldı ise bunlar gitsin.

Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • Birkaç diş sarımsak
  • 1 avuç kadar kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Temizlediğimiz karnabaharları, tuz, su ve yarım limon suyunun eklendiği kaynamakta olan suya daldırıp biraz yumuşadıktan sonra çıkartalım. Karnabaharların tamamını bu şekilde haşlayalım.

Başka bir yerde biraz zeytinyağı, soğan, kıyma ve sarımsağı soteleyelim. Ardından salçayı da ekleyerek biraz daha kavuralım.

Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek biraz karıştırıp suyla salça ve diğer karışımın güzelce karışmasını sağlayalım.

Ardından haşladığımız karnabaharları bu kıymalı karışıma ekleyelim.

Üzerine biraz daha tuz, kalan yarım limonun suyunu, şekeri ekleyerek yemeğe 1 su bardağı daha sıcak su ekleyelim. Karnabaharla suyu aynı hizada olmalı. Buna dikkat edin.

Not

Yemeğin suyunu asla fazla koymayın ki karnabaharlar zaten pişmiş vaziyette.

Karnabaharları önceden haşlamanın sebebi, karnabaharın o keskin kokusunu kaybetmek. Bu şekilde yapıldığında çocukların da rahatlıkla yiyebildiğini görebilirsiniz.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber