Karnıyarık nasıl yapılır, Fırında Karnıyarık Nasıl Yapılır? Klasik Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık tavada yapıldığında oldukça yağ çeken bir yemektir. Tüm bunlara özellikle misafirlerimize bile ikram edebileceğimiz lezzetli son derece doyurucu bir tariftir. Peki bu kadar lezzetli bir yemeği daha az kalorili, daha çok sağlıklı hale getirmek istemez misiniz? O zaman tarifimizi deneyebilirsiniz.
Karnıyarık tavada yapıldığında oldukça yağ çeken bir yemektir. Tüm bunlara özellikle misafirlerimize bile ikram edebileceğimiz lezzetli son derece doyurucu bir tariftir. Peki bu kadar lezzetli bir yemeği daha az kalorili, daha çok sağlıklı hale getirmek istemez misiniz? O zaman tarifimizi deneyebilirsiniz.
Fırında Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Orta boy 6 adet patlıcan
- Sivri Biber veya yeşil biber
- 5 Diş sarımsak
İçi için malzemeler
- 150 gr kıyma
- 1 Adet soğan
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 Adet domates
- 2 Adet sivri biber
- 5 Diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates rendesi veya püresi
- 1 Çay kaşığı kara biber
- Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları güzelce soyup, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin.
Bu arada iç harcı için kıymayı, soğanı, sarımsağı, biberi ve sıvıyağı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ve domates rendesini ekleyin.
1 saat tuzlu suda bekletilen patlıcanları iyice kuruladıktan sonra 200 dereceye ayarladığınız sıcak fırına, bu patlıcanları güzelce yağlayıp, sadece bir taraflarını kesin. Buradan harcını doldurmak için önceden kesiyoruz.
Ardından bir fırın kabına, patlıcanları alın ve kestiğiniz yerlerden kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını ezin. Ezdiğiniz bu kısımlarına harcı güzelce doldurun. Üzerlerine dörde böldüğünüz biberleri kapatın.
Sıcak suda bir kasede açtığınız salçayı patlıcanların kenarından dökün.
200 derecede önceden ısıttığınız fırına patlıcanları ekleyin ve biberler kızarınca çıkartın.
Klasik Karnıyarık Tarifi
Bu karnıyarık tarifini tavada kızarttığınız patlıcanlarla da yapabilirsiniz. Bunun için yine aynı şekilde patlıcanların kabuklarını soyun ve 1 saat kadar tuzlu suda bekletin.
Ardından sıvıyağı bir kızartma tavasına alın ve patlıcanları tuzlu sudan çıkartarak güzelce kurulayın. Ortalarında bir çizik atın ve en alt tabakasına geçmeyecek şekilde kesin. Ardından patlıcanları hafif kızmış yağ tenceresine atın ve patlıcanlar yumuşayana kadar kızartın.
Kızaran patlıcanların, iyice ılınmasını bekledikten sonra fırın kabına aldıktan sonra kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını yırtılmayacak şekilde ezin. Kenarları yüksek kalacak şekilde ortasını ezdikten sonra ortasını hazırladığınız harçtan koyun. Üzerine domates veya biber ekleyerek salçalı su hazırlayarak fırına verin. Üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirin.