Alınacak Malzemeler
- 750 gram karpuz kabuğu
- 2 gram karbonat
- 500 mililitre su
- 300 gram toz şeker
- 2 gram limon tuzu
- 4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- Karpuz kabuklarının dış kısmındaki yeşil yüzeyi tamamen soyun.
- Soyulmuş kabukları bir kap içinde karbonatlı su içerisinde en az 2 saat kadar bekletin.
- Daha sonra karbonatlı sudan çıkarıp su dolu başka bir tencere içinde kabukları 30 dakika haşlayın.
- Reçelin şerbeti için 500 mL su içine toz şeker, limon tuzu ve karanfil ekleyip tekrar karıştırarak kaynatın.
- Haşlanmış kabukyarı şerbete ekleyip bir 45 dakika daha kaynatın.
- Kaynatma işlemi yapılırken kabın yüzeyinde biriken veya oluşan köpükleri bir kaşıkla dışarı alıp temizleyin.
- 40 dakikanın sonrasında oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
- Yaptığınız reçeli kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip beklemeye bırakın.
Evet, artık karpuz kabuğu reçeliniz hazır, dilediğiniz zaman sofranıza sabahları koyup kızarmış ekmeğin üzerine sürebilir afiyetle tüketebilirsiniz..
Not: Kovanozlara koyduğunuz karpuz reçelini mutfağınızda ya da balkonunuzda güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek ömrünü uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun...