28 Aralık 2020 15:55
Karpuz Kabuğundan Reçel Nasıl Yapılır? Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Karpuz, yaz aylarının en serinletici ve en hafif tatlısı olarak dünyanın her tarafında yazları en çok tüketilen meyve... Özellikle ülkemizde beyaz peynir ve taze ekmekle sabah, öğle, akşam adeta öğün olarak her zaman tüketilebilen karpuzun kışın da kabuklarından reçel yapıp sabahları kahvaltıda ailenizle afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdi gelin hep birlikte bu muhteşem lezzetin nasıl yapıldığına bir bakalım. İşte karpuz kabuğu reçeli tarifi...
Alınacak Malzemeler
- 750 gram karpuz kabuğu
- 2 gram karbonat
- 500 mililitre su
- 300 gram toz şeker
- 2 gram limon tuzu
- 4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- Karpuz kabuklarının dış kısmındaki yeşil yüzeyi tamamen soyun.
- Soyulmuş kabukları bir kap içinde karbonatlı su içerisinde en az 2 saat kadar bekletin.
- Daha sonra karbonatlı sudan çıkarıp su dolu başka bir tencere içinde kabukları 30 dakika haşlayın.
- Reçelin şerbeti için 500 mL su içine toz şeker, limon tuzu ve karanfil ekleyip tekrar karıştırarak kaynatın.
- Haşlanmış kabukyarı şerbete ekleyip bir 45 dakika daha kaynatın.
- Kaynatma işlemi yapılırken kabın yüzeyinde biriken veya oluşan köpükleri bir kaşıkla dışarı alıp temizleyin.
- 40 dakikanın sonrasında oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
- Yaptığınız reçeli kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip beklemeye bırakın.
Evet, artık karpuz kabuğu reçeliniz hazır, dilediğiniz zaman sofranıza sabahları koyup kızarmış ekmeğin üzerine sürebilir afiyetle tüketebilirsiniz..
Not: Kovanozlara koyduğunuz karpuz reçelini mutfağınızda ya da balkonunuzda güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek ömrünü uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun...