Tgrt Haber
19 Kasım 2021 17:42

Kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı nasıl geçer, neden olur? Kas ağrısının kesin çözümü!

Kas ağrısı hemen hemen herkesin sık yaşadığı bir durumdur ve hayat kalitesini ciddi derecede etkileyebilir. Vücudun herhangi bir yerinde oluşan kas ağrısının çeşitli sebepleri olabilir ve uzun süreni kronikleşen kas ağrısı ise çeşitli hastalıkların da habercisi olabilir. Tempolu bir hayatın içinde ya da normalde durağan bir tempodan hızlı bir hayat akışına geçişte aniden beliren kas ağrılarının çözümü nedir? Kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı nasıl geçer? Haberimizde...

Kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı nasıl geçer, neden olur? Kas ağrısının kesin çözümü!
kas ağrısı,kas ağrısına ne iyi gelir,kas,sağlık,spor,bitkisel çözüm

"Kas ağrısı nasıl geçer, neden olur? Kas ağrısına iyi gelecek kesin çözüm nedir?" merak edilen soruların başında gelmektedir. Oldukça tempolu bir hayat döngüsünün içindeyseniz, uzun süre sonra ağır bir iş yaptıysanız ya da spora başladıysanız kas ağrısı, halsizlik yaşayabilirsiniz. Bu ağrıların kronik hale gelmesi durumunda uzman bir doktora görünmelisiniz fakat anlık oluşan kas ağrılarının çözümünü haberimizde bulabilirsiniz!

KAS AĞRISI NEDEN OLUR? KAS AĞRISINA NE İYİ GELİR?

  • YETERSİZ VE DÜZENSİZ BESLENME

Vücudun sağlıklı ve dirençli olması için yeterli ve düzenli beslenmek oldukça önemlidir. Kişi, yeteri miktarda besin almazsa ya da düzensiz beslenirse kas ağrıları yaşamaya başlayabilir. D vitamini eksikliği de kas ağrısını tetikleyen etmenlerin başında yer alır. 

  • BURKULMA, ZORLANMA VE ÇARPMA

Vücudun herhangi bir yerinin aniden çarpması, düşme, vücudün zorlanması, eklemlerde burkulma gibi talihsiz olaylar sonucunda anlık kas ağrıları gelişebilir. 

  • YOĞUN STRES

Stresli insanlar, kaslarında, vücudun iltihaplanma ya da enfeksiyonla savaşmaya çalışmasından dolayı ağrı yaşanabilir. Stres, kaslarda gerginlik hissi oluşturarak vücudun genelinde ağrı ve halsizlik oluşturabilir. 

  • YETERSİZ SU

Vücudun alması gerekenden daha az miktarda su alması, kişinin metabolizmasını gereğinden fazla yorar ve ihtiyaç duyduğu suyu alamadığı için vücudun belli başlı yerlerinde kas ağrıları başlar. 

  • UYKUSUZLUK

Uykusunu yeterince alamayan ya da düzensiz bir uyku düzeni olan kişiler, vücutlarında genel olarak bir ağrı hissedebilir. Yorgunluk, stres de uykusuzluğu tetiklediğinden; vücutta kas ağrıları artabilir. 

  • GEREĞİNDEN FAZLA SPOR YAPMAK

Gereğinden fazla spor yapmak vücudu zorlayacağından, kas ağrıları gibi belirtiler baş gösterir. 

Kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı nasıl geçer, neden olur? Kas ağrısının kesin çözümü!

KAS AĞRILARINI ENGELLEMEK VE GEÇİRMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

  • Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu almak en önemli hususlardan biridir, günlük su tüketimine özen göstermek gerekir. Günde ortalama 2 litre su tüketilmesi önerilir. 
  • Yaşanan sakatlıktan sonra ağrı olan bölgeyi dinlendirmek ve o bölgeye belli aralıklarla buz pressi yapmak çözüm olabilir. 
  • Fiziksel aktiviteden önce ve sonra esneme hareketleri yaparak ağrılarınızı azaltabilir, zaman içinde tamamen yok edebilirsiniz. 
  • Ağrıyan bölgeye uzman kişilerden destek alarak masaj yaptırabilirsiniz. 
  • Sargı beziyle ağrılı bölgeyi çok sıkmadan sarabilirsiniz. 
  • Stres günlük yaşantının içinde olsa da, elinizden geldiğince stresten uzak durmaya gayret edebilirsiniz. 
  • Sağlıklı besinler tüketerek vitamin alımına özen göstermelisiniz. 
  • Ağrıyan bölgeye nane yağı sürerek yavaşça masaj yapabilirsiniz. Bu, o bölgenin rahatlamasına yardımcı olacaktır. 
  • Günde 3 bardak zencefil çayı tüketmek hem vücuttaki ödemi atmanıza hem de kas ağrılarınızı geçirmenize yardımcı olacaktır.
  • Ilık bir duş almak ve soğuktan korunmak da kas ağrılarının önlenmesine yardımcı olur. 

Geçmeyen kronik kas ağrılarınız için mutlaka uzman bir hekime danışmalı; gerekli görülürse kan testi yaptırmalısınız. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...