Tgrt Haber
10 Haziran 2019 12:29

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir, Kaş gürleştiren formüller

Yoğun kaşlar, yüzünüzün görüntüsünü yani ifadenizi belirler. Kaşlar, yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Ne kadar gürlerse o kadar güzel görünürler. Uzun süre kaş almak bu gür kaşları küstürerek, azalmalarına ve zamanla seyrekleşmelerine sebep olur. Bunun için sizlere en pratik kaş gürleştirmenin 10 basit yolunu göstereceğiz. Bu yöntemlerin tamamı doğaldır.

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir, Kaş gürleştiren formüller
kaş gürleştirme,,kaş gürleştirme formülleri,

1.    Hint Yağı

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Hint yağı; proteinler, yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminlerle zenginleştirildiği için saç köklerinizi beslemenize yardımcı olur. Her gün kaş köklerinize hint yağı sürdüğünüzde kaş kıllarınızı besleyerek uzamasını sağlayacaktır ve ayrıca her kıl telinin kalın ve daha güçlü olmasını da sağlar.

Uygulama; Kaşlarınıza, parmak uçlarınıza aldığınız birkaç damla hint yağı ile masajı yapın. 30 dakika beklettikten sonra makyaj temizleyicisiyle silin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

2.    Hindistan Cevizi Yağı

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Hindistan cevizi yağı, nemlendirici özelliğinin yanı sıra bir kan dolaşımını hızlandırmak için de mükemmeldir. Hindistancevizi yağında bulunan yağ asitleri, saçların ve kılların kırılmasını önlemek için kıllarda bulunan doğal proteinleri besler. İçinde bulunan laurik asit, saç foliküllerinin enfeksiyonunu önleyen antimikrobiyal bir madde olarak işlev görür. Hindistan cevizi yağı içindeki E vitamini ve demir gibi besinlerin yanı sıra çeşitli proteinlerle de sağlıklı ve kalın kaşları destekler. Her gün kaşlarınıza hindistancevizi yağı uygulayabilirsiniz, ancak haftada birkaç kez kullanmanız bile kayda değer sonuçlar almanızı sağlar.

Uygulama; Pamuklu bir bezi yağa batırın ve kaşlarınıza uygulayın. Bu şekilde sabaha kadar bekletin ve sabah yıkayın.

3.    Zeytinyağı

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Zeytinyağı, kılların büyümesine yardımcı olan A ve E vitaminlerini içerir. E vitamini her kıl telini beslerken, A vitamini vücudumuzun doğal yağı olan sebum üretimini teşvik eder ve bu da saç ve kıl büyümesine yardımcı olur. Bu sonuçları birkaç hafta içinde görmek için günde en az bir kez yapılabilir.

Uygulama; Parmak ucunuza bir damla zeytinyağı dökün ve kaşlarınıza masaj yapın. Birkaç saat beklettikten sonra, yüzünü suyla yıkayın.

4.    Soğan Suyu

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Soğan suyu, çok miktarda kükürt, selenyum, mineraller, B vitaminleri ve saç büyümesi için oldukça faydalı olan C vitaminleri içerir. Bu, kaş kıllarının daha hızlı ve daha yoğun büyümesine yardımcı olur. Kükürt, uygun kaş gelişimi için gerekli olan kolajen dokularının üretimini arttırır. Ayrıca kıl köklerini güçlendirir. Soğanın keskin bir kokusu olduğundan, kokunun tamamen gitmesi için limon suyunu kullanabilirsiniz. Gün aşırı, kaşınıza soğan suyu uygulayın.

Uygulama; Soğanı doğrayın, parçaları bir karıştırıcıya koyun ve bir püre haline getirin. Suyunu almak için süzün. Bir kulak çubuğu kullanarak, kaşlarınıza uygulayın. Bir saat boyunca bekletin. Bir parça pamuğu suya limon suyuna batırın ve bununla soğanlı yerleri silin.

5.    Yumurta sarısı

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Kaş kılı, keratin protein içerir ve yumurta harika bir protein kaynağıdır. Keratin çoğu saç ekim takviyesinde önemli bir bileşendir. Yumurta sarısı da kaşlarınızın büyümesine yardımcı olan zengin bir biyotin kaynağıdır. Haftada iki kez yumurta sarısı kullanırsanız daha hızlı bir büyüme elde edersiniz.

Uygulama; Yumurta sarısını beyazından ayırın. Sarısını, kıvamı pürüzsüz olana kadar çırpın. Kaşlarınıza bir kulak çubuğu yardımıyla veya bir fırça kullanarak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Not: Yumurta sarısı, gözenekleri tıkayabilir ve akneye yol açabilir. Az miktarda kullanın.

6.    Çemen otu tohumları

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Çemen otu tohumları saçların ve kılların sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Bu tohumlar, saç köklerinin yeniden oluşturulmasına yardımcı olarak yeni saç ve kılların büyümesine neden olur. Nikotinik asit ve kıl gelişimini uyaran proteinleri içerirler. İçlerinde bulunan Lesitin sizin saça parlaklık kazandırır. Çemen otu hassas kafa derisi ile ilgili sorunların tedavisinde de kullanılır. Etkili sonuçlar için haftada iki kez uygulanmalıdır.

Uygulama; Çemen otu tohumlarını gece boyunca suda bekletin. İnce bir macun haline getirin ve kaşlarınıza uygulayın. 30-45 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

7.    Vazelin

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir, Kaş gürleştiren formüller

Vazelin, güçlü bir kremdir ve kaşlarınızdaki nemi tutar. Vazelin bileşiği, nemin kaçmasını önler ve bu nedenle cildi nemli tutar. Bu, kaşlarınızın daha uzun ve daha dolgun şekilde büyümesine yardımcı olur. İstediğiniz kalın kaşları elde edinceye kadar bunu her gece tekrarlayın.

Uygulama; vazelini, kaşlara sürün ve bir gece bekletin. Sabahları ılık suyla durulayın.

Not: Vazelinin, yağ içeriği yüksektir. Akneye meyilli bir cildiniz varsa, daha kalın kaşlar elde etmek için bu yolu kullanmayınız.

8.    Aloe Vera

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir, Kaş gürleştiren formüller

Aloe Vera saç ve kıl büyümesini destekleyen aloenin adlı bir bileşik içerir. Keratine benzer bir kimyasal yapıya sahiptir, bu nedenle saçı kendi besinleriyle gençleştirir, daha fazla elastikiyet verir ve kırılmayı önler. Aloe Vera jeli yapışkan değildir ve hızlı emilir, bu nedenle günde birkaç kez uygulanabilir.

Aloe Vera ayrıca aşırı sebumu olan insanlar için iyidir. Çok fazla yağdan kurtulacak ve foliküler gözenekleri açarak kaş tüylerinin uzamasına yardımcı olacaktır. Kalıcı kalın veya hacimli kaşlara sahip olmak için etkilidir.

Uygulama; Aloe'nin dış yaprağını soyun ve jeli çıkarın. Emilene kadar jeli kaşlarınıza masajla uygulayın. Gerisini buzdolabında saklayın.

9.    Limon

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Limon vitamin B, vitamin C, folik asit ve diğer hayati besinler açısından zengindir. Limon uygularken cildinizin biraz yanması normaldir ancak tahriş devam ederse, bunu kürü uygulamayın ve başka bir kaş gürleştirici doğal yöntem kullanın. Hassas cildiniz varsa, bu limondan kaçının.

Uygulama; Kaşlarınıza bir parça limon sürün. 20 dakika bekletinve ardından ılık suyla yıkayın. Limon kabuğunu ¼ fincan saf hindistancevizi yağı içine koyarak da uygulayabilirsiniz. Karışımı en az 15 gün bekletin. Hazır olunca, uyumadan önce her gece pamuğu kullanarak kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Ertesi sabah yıkayın.

Not: Bu ilacı uyguladıktan sonra, kaşlarınızın doğal rengi açılabileceğinden, kaşlarınızı iki saat güneş ışığına maruz bırakmayın.

10.    Süt

Kaş gürleştirme, kaş dökülmesine ne iyi gelir

Süt, her bakımdan en faydalı içecektir. Bu yüzden farklı cilt bakım ürünlerinde kullanılmasının nedeni, kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen iki hayati protein içermesidir. Bu ikisi sağlıklı saçların büyümesini tetikler ve uyarır. Bunu günlük olarak yapmak size istenen sonuçları verecektir.

Uygulama; Pamuk topunu süte batırın. Kaşlarınıza pamukla hafifçe masaj yapın. 15 dakika beklettikten sonra suyla yıkayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...