Tgrt Haber
06 Ağustos 2020 12:14

Kasık mantarı evde nasıl tedavi edilir

Kasık mantarı hakkında merak edilen tüm bilgileri sizler için araştırıp makalemize yazdık. Evde yapılabilecek kolay ama etkili yöntemleri de makalemizde bulabilirsiniz.

Kasık mantarı evde nasıl tedavi edilir
Kasık mantarı evde nasıl tedavi edilir

Kasık mantarı hakkında merak edilen tüm bilgileri sizler için araştırıp makalemize yazdık. Evde yapılabilecek kolay ama etkili yöntemleri de makalemizde bulabilirsiniz.

Kasık mantarı nasıl bulaşır

Cinsel ilişki

Ortak sosyal alanlar olan havuz ve hamam gibi bölgelerden

Ortak havlu veya bornoz kullanımı gibi ortak eşya kullanımlarında

Hayvanlardan insanlara

Samyeli hastalığı yaşayanlarda bazen, zararsız mikrop taşırken mikropların yapı değiştirerek zararlı mikroplara dönüşmesi sonucu

Aşırı terleme

Kasık mantarı oluşumunu kolaylaştıran durumlar

Obezite ve buna bağlı diyabet

Çok terlemeye neden olan rahatsızlıklar

Uzun süre antibiyotik kullanmak

Sıkı veya yapay maddelerden üretilmiş kumaşlarla yapılan iç çamaşırı giymek

Deodorant kullanmak

Kasık mantarı koku yaparmı

kasık mantarı, kaşıntı yaptığı esnada sulanma ve koku yapabilir. Bu özellikle şişmanlarda, diyabet hastalarında ve mantarı geniş alana yayılan hastalarda daha çok görülmektedir.

Kasık mantarı bitkisel çözüm

Sarımsak ve zeytinyağı

mantarının yayılmasını engelleyen mantar, bununla kalmayıp varsa iltihabın ve kaşıntının da geçmesi için çalışıyor.

3 diş kadar sarımsağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile blenderda macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Mantarlı yere sürüp 20 dakika bekleyin ve soğuk su ile yıkayın. Mantar bitene kadar günde 2 defa her gün olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Bu kür ile her gün birkaç diş sarımsaüı da su ile hap gibi yutarsanız, enfeksiyonun iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Sarımsak ve bal

Bu yöntem ile de 3 diş kadar sarımsağı 1 tatlı kaşığı bal ile blenderdan geçirip püre haline getirin ve ardından mantarlı bölgeye sürüp 20 dakika bekletip soğuk su ile yıkayın.

Bu kür ile her gün birkaç diş sarımsaüı da su ile hap gibi yutarsanız, enfeksiyonun iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Çay ağacı yağı

Doğal bir ilaç sayılabilecek kadar çok faydası olan çay ağacı yağını, mantar enfeksiyonlarında kullanabilirsiniz. Mantarlı bölgeye, bir pamuğa damlattığınız birkaç damla çay ağacı yağını sürün ve 5 dakika kadar sürün. 20 dakika bekleyin ve sabun ile yıkayın.

Çay ağacı yağı bazı hassas ciltlerde tepki verebileceğinden, cildinizin küçük bir yerine bir damla damlatarak reaksiyona bakabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

çay ağacı kullanamayan hassas ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği hindistan cevizi yağı, bir pamuk yardımı ile mantarlı bölgeye sürülerek birkaç dakika sürme işlemi devam ettirilir. Bundan sonra 20 dakika kadar yağın kuruması beklenir ve ardından sabun ile yıkanarak temizlenir.

Zeytinyağı

çay ağacı yağı kullanamayan hassas ciltler için diğer bir etkili yöntem de zeytinyağıdır. Zeytinyağı içerisindeki maddeler nedeniyle enfeksiyonları önlemede ve kurutmada oldukça etkilidir. Zeytinyağını da bir pamuğa damlatarak mantarlı bölgeye birkaç dakika kadar sürüp 20 dakika bekletilir ve ardından sabun ile yıkanır.

Tuzlu banyo

Tuzlu su ile doldurulmuş bir küvetin içine girerek, mantarın yerleştiği bölgeden hızla uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yarım dolu küvetin içine 2 su bardağı tuzu ilave edip eriyene kadar karıştırın.sonra içinde 20 dakika bekleyin. Bunu yapmadan önce tüm vücudunuzu beyaz sabunla, mantarlı bölgeyi ise yeşil sabunla yıkayın ki tuzlu suyun etkisi artsın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...