Tgrt Haber
27 Ağustos 2019 17:10

Katmer tarifi, Katmer nasıl yapılır? Kolay katmer yapımı

Katmer tarifi ve Katmer tarifi nasıl yapılır? Katmer tarifi malzemeleri ve Katmer tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Katmer tarifi haberimizde mevcut.

Katmer tarifi, Katmer nasıl yapılır? Kolay katmer yapımı
katmer tarifi,,katmer nasıl yapılır,,katmer yapımı,

Katmer tarifi ve Katmer tarifi nasıl yapılır? Katmer tarifi malzemeleri ve Katmer tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Katmer tarifi haberimizde mevcut.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Biraz ceviz ve şeker

Hazırlanışı

32 cm tavada, 6 adet katmer çıkıyor. Bunun için önce hamurumuzu hazırlayalım.

  • 5 su bardağı unu, 1 yemek kaşığı tuzu karıştıralım.
  • Üzerine 2,5 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim. Bu hamuru 6 eşit parçaya beze şeklinde ayıralım ve 1 saat üzeri kapalı veya nemli poşetle kapalı şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • 150 gram tereyağını tavada eritin ve üzerine yarım çay bardağı kadar da sıvıyağ ekleyin.
  • Dinlenen hamuru, bol bol unlayarak yufka büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine yağdan her yerine gelecek şekilde ince bir tabaka dökün ve çeşitli hareketlerle hamurun her yerine gelmesini sağlayın.
  • Yağı iyice yayılmış olan hamuru geniş geniş, rulo şeklinde tamamen katlayın.
  • Bu rulonun iki ucunu da yarısına kadar gül şeklinde sarın. Hamur s şeklinde olacaktır. Bu iki gülü üst üste koyun güzelce bastırın ve buzdolabında dinlendirmek üzere bırakın. Buzdolabında 1 saat veya buzlukta yarım saat dinlendirin. Akşamdan yapıp buzdolabında muhafaza ederek hazırda bırakabilirsiniz.
  • Tahinli yapmak için yağın içine tahini ekleyin ve yine hamuru açın güzelce bu karışımla birleştirin. Yufkanın her yerine gelecek şekilde yine belki bir fırça yardımıyla hamura bu tahinli karışımı iyice yedirin.
  • Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkartın ve tavanın büyüklüğünde, unlayarak ve merdane ile açın.
  • Orta ateşte, alt üst çevirerek kızartın.

 

Not: Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...