Tarih : 30.11.2021 - 11:57 Yorum : 0

Kavun Dolması nasıl yapılır? Kavun Dolması tarifi ve püf noktaları!

Kavun dolması nasıl yapılır? sorusu sık sorulan sorular arasında yerini aldı. MasterChef 2021 yarışmacılarının yapmış olduğu ve Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmezi leziz kavun dolması tarifinin ardından izleyiciler, internet üzerinden yoğun bir araştırmaya başlayarak “Kavun dolması nasıl yapılır? Kavun dolması tarifi ve püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aradı.

Kavun Dolması nasıl yapılır? Kavun Dolması tarifi ve püf noktaları!

MasterChef 2021 yarışmacılarının yapmış olduğu kavun dolması tarifi gündemdeki yerini aldı. Osmanlı saray Mutfağı’nın vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri olan kavun dolması tarifi, en sık aratılan tarifler arasında. Peki Kavun Dolması nasıl yapılır, tarifi nasıldır? Kavun dolması tarifi ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar…

KAVUN DOLMASI TARİFİ

MasterChef 2021 yarışmasında yarışmacılar tarafından yapılan ve beğeni toplayan kavun dolması tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 250 gr koyun-dana karışık kıyma
  • 1 adet kavun
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 fincan pirinç
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

KAVUN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kavun sapının olduğu kısımdan kapak şeklinde kesilerek çekirdeklerinden arındırılır. Ardından içi çok az bir şekilde oyulur. Daha sonra bademler sıcak suda bekletilir ve ardından kabukları soyulur. Bir tava içine zeytinyağı dökülür ve hafif kızdırılır. Üzerine badem ve fıstıklar ilave edilerek hafif bir şekilde kavrulur.

Kuş üzümleri sapları temizlenerek yıkanır. Pirinç de aynı şekilde yıkanır ve ardından haşlanır. Bir tavada tereyağı eritilir ve içine ince ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine kıyma eklenir. Pirinç, tuz ve karabiber de eklenerek hafif karıştırılır. Ardından badem, fıstık, kuş üzümü sırasıyla pirinçli kıymalı karışımın üzerine eklenir. Baharatlar da ilave edilerek 5 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. Kavur işlemi tamamlandıktan sonra içi hafif oyulmuş kavunun içine bu karışım doldurulur ve en başta kesilen kapak kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Kavun dolması hazır, afiyet olsun…

KAVUN DOLMASI PÜF NOKTALARI

Kavun dolması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kıyma seçimidir. Dana ya da kuzu kıyma hangisini tercih ederseniz edin iyi bir pişirme işleminden geçirmeye özen gösterin. Bademlerin kabuğunun soyulması, kuş üzümü, yer fıstığı gibi yemişlerin ihmal edilmemesi, taze ve bol miktarda olmaları iyi bir kavun dolması için vazgeçilmez unsurlardır.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber