Tgrt Haber
26 Ocak 2020 13:04

Kazandibi nasıl yapılır, Kazandibi tarifi ve Kazandibi yapımı ve hazırlanışı

10 asırlık lezzet olan bu muhteşem kazandibi tatlısı, Osmanlı zamanında, padişahların, misafirlerine ikram ettiği bir tatlıymış. O zamandan bu zamana popülerliğini hiç kaybetmeyen bu efsane lezzet için sizlere en güzel ve pratik tarifi hazırladık. Kazandibi genellikle tavuk göğsü ile karıştırılmaktadır fakat kazandibi tarifinde, tavuk kullanılmaz ve ikisi farklı tariflerdir. Orijinal tavuk göğsü tarifimiz için buraya tıklayabilirsiniz...

Kazandibi nasıl yapılır, Kazandibi tarifi ve Kazandibi yapımı ve hazırlanışı
Kazandibi nasıl yapılır, Kazandibi tarifi ve Kazandibi yapımı ve hazırlanışı,

10 asırlık lezzet olan bu muhteşem kazandibi tatlısı, Osmanlı zamanında, padişahların, misafirlerine ikram ettiği bir tatlıymış. O zamandan bu zamana popülerliğini hiç kaybetmeyen bu efsane lezzet için sizlere en güzel ve pratik tarifi hazırladık. Kazandibi genellikle tavuk göğsü ile karıştırılmaktadır fakat kazandibi tarifinde, tavuk kullanılmaz ve ikisi farklı tariflerdir. Orijinal tavuk göğsü tarifimiz için buraya tıklayabilirsiniz...

Saray mutfağından sofralarımıza uzanan bir lezzet kazandibi tarifi

Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  1. 7 su bardağı sütü, 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç ununu, 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye ilave edip, çırpma teliyle pürüz kalmayana kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını bekleyin. En son kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek muhallebinin kendi sıcaklığı ile eriyene kadar karıştırın.
  2. Muhallebiyi ocaktan aldıktan ve tereyağı ilave edip karıştırdıktan sonra blender yardımı ile muhallebiyi hem pürüzsüz hale getirin hem de hızlıca soğumasını sağlayın.
  3. Muhallebinin üzerindeki yanık tarafı için, ocağın üzerine alabileceğiniz bir tepsiye, bir kepçe muhallebiden, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve 2 çay kaşığı tarçını ekleyin ve tepsinin içinde bu üçünü iyice karıştırarak tepsinin her yerine yayın. Ardından ocağı açın ve yavaş yavaş kısık ateşte tepsinin içindekileri yakın. Kahverengi olduğunda yakma işleminiz tamamlanmış demektir. Sakın siyah olana kadar yakmayın.
  4. Kalan muhallebiyi de yanan muhallebili karışımın üzerine dökün ve bir spatula ile güzelce her yerini düzeltin. Tatlınızı önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında en az 2 ila 3 saat dinlendirin ve soğumasını sağlayın. Ardından servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...