• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    103972
  • down
    USD
    5.7738
  • down
    EURO
    6.3613
  • down
    GBP
    7.4243
  • down
    Altın
    270.535
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.09.2019 - 14:19 Yorum : 0

Kedi dili tatlısı nasıl yapılır ve Kedi dili tatlısı tarifi, En kolay kedi dili tatlısı nasıl yapılır

Size vereceğimiz bu tarifin muhallebisini çok lezzetli olduğundan, diğer muhallebili tariflerinize de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu muhallebi özellikle tiramisu tatlısına çok yakışmaktadır. Bu leziz muhallebi kedi dilleri ile buluşunca ortaya yemeye doyulmayan bir lezzet çıkıyor. Hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet dolu tatlıyı misafirlerinize ve ani misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Kedi dili tatlısı nasıl yapılır ve Kedi dili tatlısı tarifi, En kolay kedi dili tatlısı nasıl yapılır

Size vereceğimiz bu tarifin muhallebisini çok lezzetli olduğundan, diğer muhallebili tariflerinize de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu muhallebi özellikle tiramisu tatlısına çok yakışmaktadır. Bu leziz muhallebi kedi dilleri ile buluşunca ortaya yemeye doyulmayan bir lezzet çıkıyor. Hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet dolu tatlıyı misafirlerinize ve ani misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Kedi dili tatlısı tarifi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 7 tepeleme Yemek kaşığı un
  • 250 gr mackarpone veya labne de olur
  • 1 paket kedi dili
  • 1 paket hazır çikolata sos ve 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket Vanilya

Hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine tepeleme yemek kaşıkları ile unu ve şekeri ekleyerek ocağın altını açın.

Muhallebi kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pütürlüğünün gitmesini sağlayın.

Kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika daha ocakta tutun ve daha sonra ocaktan alın.

Üzerine vanilyayı ve peyniri ekleyin. Güzelce çırpma teliyle çırpın.

Bir büyük borcamı suyun altına tutun ve içindeki suyu tamamen boşaltın. Bu ıslaklığın üzerine muhallebinin yarısını ekleyin ve düzgün bir hale gelecek şekilde yayın. Bu işlemler esnasında muhallebiyi soğutmayın.

Ardından bir kasede kedi dillerinin bir yüzlerini azıcık ıslatıp ıslak olmayan yüzlerini muhallebi ile temas edecek şekilde borcama dizin.

Tüm borcamı kedi dili ile kapladıktan sonra üzerine muhallebinin kalan yarısını dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.

Üzerine, hazır olarak aldığınız çikolata soslarından hazırlayın. Bunu hazırlarken paketin üzerindeki talimata uyarak hazırlamak gerekiyor. Bu sosu da muhallebinin üzerine yavaşça döktükten sonra ılınmaya bırakın ve ılınan borcamı buzdolabında soğutun.

İpucu

Bu tatlıyı, bir gece bekletmek lezzetini arttırmaya neden olacaktır ancak sabah yapıp akşam da tüketilebilir.

Mackarpone bir kaymak türüdür ve genellikle pastalarda, tatlılarda ve muhallebilerde kullanılır. Büyük marketlerden veya internet satışı olan marketlerden de temin edebilirsiniz fakat bunun yerine ülkemizdeki tatlı tariflerinde labne peyniri kullanılmaktadır. Labne yerine kaymak da kullanabilirsiniz.

Meyve Soslu Kedili Tatlısı

Muhallebi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 7 tepeleme Yemek kaşığı un
  • 250 gr mackarpone veya labne de olur
  • 1 paket kedi dili
  • 1 paket hazır çikolata sos ve 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket Vanilya

Çilek Sosu İçin Malzemeler

  • 420 gr çilek (ayıklanmış yıkanmış)
  • 90 gr yani yarım su bardağından biraz az toz şeker
  • 15 gr yani 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine tepeleme yemek kaşıkları ile unu ve şekeri ekleyerek ocağın altını açın.

Muhallebi kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pütürlüğünün gitmesini sağlayın.

Kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika daha ocakta tutun ve daha sonra ocaktan alın.

Üzerine vanilyayı ve peyniri ekleyin. Güzelce çırpma teliyle çırpın.

Bir büyük borcamı suyun altına tutun ve içindeki suyu tamamen boşaltın. Bu ıslaklığın üzerine muhallebinin yarısını ekleyin ve düzgün bir hale gelecek şekilde yayın. Bu işlemler esnasında muhallebiyi soğutmayın.

Ardından bir kasede kedi dillerinin bir yüzlerini azıcık ıslatıp ıslak olmayan yüzlerini muhallebi ile temas edecek şekilde borcama dizin.

Tüm borcamı kedi dili ile kapladıktan sonra üzerine muhallebinin kalan yarısını dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.

Üzerine, hazır olarak aldığınız çikolata soslarından hazırlayın. Bunu hazırlarken paketin üzerindeki talimata uyarak hazırlamak gerekiyor. Bu sosu da muhallebinin üzerine yavaşça döktükten sonra ılınmaya bırakın ve ılınan borcamı buzdolabında soğutun.

Sosu için, çilekleri temizleyip ikiye bölün. Üzerine şekeri dökün ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

Başka bir yerde kaseye suyu, limon suyunu ve nişastayı çırparak karıştırın.

Çilekler sularını salmaya başladığından blendırdan geçirin ve sonrasında nişastalı suyu azar azar ilave edin.

Birkaç dakikaya sos kıvam alacak ve koyulaşacaktır. Soğuduğunda muhallebinin üzerine yavaşça döküp buzdolabında bekletin.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber