Tgrt Haber
17 Aralık 2019 14:20

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kıbrıs tatlısının en orijinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu enfes tatlıyı, herkes evinde kolaylıkla yapabilir. İçine hindistan cevizi mutlaka ekleyin. Kıbrıs’ta bu tatlıyı bu şekilde yapıyorlar. Bunun yanı sıra bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirseniz lezzeti daha oturmuş olacaktır. Bu tarif Rum tatlısı olarak da bilinmektedir fakat Türkiye’de Kıbrıs tatlısı olarak bilinmektedir.

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
kıbrıs tatlısı,,kıbrıs tatlısı nasıl yapılır,,Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir,

Kıbrıs tatlısının en orijinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu enfes tatlıyı, herkes evinde kolaylıkla yapabilir. İçine hindistan cevizi mutlaka ekleyin. Kıbrıs’ta bu tatlıyı bu şekilde yapıyorlar. Bunun yanı sıra bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirseniz lezzeti daha oturmuş olacaktır. Bu tarif Rum tatlısı olarak da bilinmektedir fakat Türkiye’de Kıbrıs tatlısı olarak bilinmektedir.

Dillere destan olmuş efsane Kıbrıs tatlısının orijinal tarifi

Malzemeler

Şerbeti için malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Hamuru için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için malzemeler

  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım ki soğusun. Bunun için bir tencereye 2 su bardağı suyu ve üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştırın. ardından üzerine vanilyayı ekleyerek eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
  2. Keki için oda sıcaklığında olan 3 adet yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri iyice köpürene kadar karıştırın.
  3. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı hindistan cevizini, 1 su bardağı kırılmış cevizi, 1 su bardağı galeta ununu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  4. Kare bir fırın kabını iyice yağlayın ve karışımı fırın kabına alın.
  5. Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Diğer taraftan bir tencereye kreması için 1 litre sütü, 1 su bardağı nişastayı, yarım su bardağı şekeri, 1 paket vanilyayı ekleyin. İyice çırpın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Muhallebi hazır olduktan sonra ılınması için bekletin. Ilınan muhallebiye bir paket toz kremşantiyi ekleyin ve iyice çırpın. Dilerseniz 2 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı nişasta ekleyerek de daha akışkan bir muhallebi elde edebilirsiniz.
  8. Fırından çıkarttığınız kekin ilk sıcaklığı 5 dakika kadar sonra geçecektir. Bu 5 dakikadan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Keki bu şekilde iyice soğuyana kadar bekletin.
  9. Soğuyan şerbetli kekin üzerine muhallebinin tamamını eşit olacak şekilde döküp yayın.
  10. Üzerine tamamen kaplayacak kadar hindistan cevizi dökün. Buzdolabından en az 2 saat en fazla bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...