Tgrt Haber
25 Mart 2019 17:28

Kıl kurdu Tedavisine Sirke ve Sarımsak İyi Gelir Mi?

Kıl kurdu rahatsızlığı her yaş grubunda görülen ancak 5 ila 14 yaş arasında kişilerde çok yaygın bir şekilde görülebilen enfeksiyon türlerinden biridir. Evet, çok yaygın bir rahatsızlık olmasına rağmen oldukça zararsız olan kıl kurtları ve tedavisi hakkında bu makalemizde: Kıl kurdu nedir?, Kıl kurdu zararlı mı?, Kıl kurdu belirtileri nelerdir?, Kıl kurdu olduğunuzu nasıl anlarsınız?, Sirke kıl kıl kurdunu döker mi?, Sarımsak kıl kurduna iyi gelir mi?, sorularına hep birlikte cevaplar aramaya çalışacağız.

Kıl kurdu Tedavisine Sirke ve Sarımsak İyi Gelir Mi?
kıl kurdu,,kıl kurdu tedavisi,

Kıl Kurdu Nedir?

Kıl kurdu, makat yani anüs içinden dışına kadar yayılabilen bir çeşit enfeksiyondur. Bağırsak kurdu ya da diğer tabirle tenya isimleri ile de yaygın olarak bilinen kıl kurdu zararsız olsa da aslında oldukça rahatsızlık veren, kaşıntı, yanma, acı hissiyatına yol açar.

Kıl Kurdu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kıl kurdu tedavisi için modern tıbbın sunduğu birçok seçenek olsa da bu rahatsızlıktan kurtulmanın doğal yöntemlerle tedavisi elbette mümkün. Kıl kurdu tedavisi, doktorlar tarafından önerilen bir takım ilaçlar sayesinde kolayca yapılabildiği gibi, makalemizin devamında bahsi geçen doğal yöntemlerle de başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sirke ile Kıl Kurdundan Kurtulabilir Miyim? Sirke Kıl Kurdunu Döker mi?

Herhangi bir bilimsel kanıt olmamakla birlikte uzun yıllardır kıl kurdundan kurtulmak için en yaygın doğal yöntemlerden biri olan sirke kullanılarak bu enfeksiyondan birçok insan kurtulmuştur.

Şöyle ki sarımsak ve elma sirkesini bir kavnanoza koyup 10 gün kadar beklettikten sonra günde bir bardak içildiğinde kıl kurdunun döküldüğü görülmüştür. Diğer taraftan, elma ya da üzüm sirkesi ile ezilmiş sarımsağı anüs ağzına uygulandığında kıl kurdundan kurtulabilirsiniz.

Sarımsak Kıl Kurduna İyi Gelir mi?

Anüs bölgesi hassas bir yapıya sahip olduğu için ve sarımsak gibi deri ile temas ettiğinde ağrı ve acı hissi vermesinden dolayı bu yöntemi kullanamayanların sarımsağı bir dişinden ister çiğneyerek ister sirke ile karıştırıp içmek kıl kurdunun dökülmesinde etkili olduğuna inanılır.

Kıl Kurdu Tedavisinde Yaygın olarak Kullanılan İlaç İsimleri:

Modern tıbbın da kıl kurdunun dökülmesi için önerdiği: Andozol, Sitrax, Yomesan, Kontil, Molit, Nidazol gibi ilaçlar kıl kurdu tedavisinde, tıbbi olarak kullanılabilen ilaçlarda mevcut. Fakat ne olursa olsun bu saymış olduğumuz ilaçların konunun uzmanı bir doktor tarafından tavsiyesi alınmadan asla kullanılmaması gerekir.

Kıl kurdu Tedavisine Sirke ve Sarımsak İyi Gelir Mi?

Kıl Kurdu En Çok Kimlerde Görülür?

Daha çok çocuklarda, bebeklerde zaman zaman da yetişkinlerde kıl kurdu enfeksiyonu görülebilir.

Kıl Kurdunun Belirtileri Nelerdir?

Anal veya vajinal bölgede şiddetli kaşıntı, burun içinde kaşıntı, geceleri ağızdan salya akması, diş gıcırdatma, sebepsiz yere huzursuzluk, uykusuzluk, sürekli olmasa da şiddetli karın ağrısı, yemeye ve içmeye bağlı olmadan mide bulantısı, gaz sancısı tarzı ağrılar, sebepsiz ağız kokuları, kaşıntılı döküntüler, ağız çevresinin renginin soluklaşması, aralıklı ishal durumu, gibi belirtiler farklı rahatsızlıkları işaret edebileceği gibi, kıl kurdu varlığının belirtisidir.

Kıl Kurdu Olup Olmadığımı Nasıl Anlarım?

Kıl kurdunun en garanti tanısı yapılacak gaita(dışkı)da yapılacak olan parazit testidir. Gerek yetişkinlerde, gerekse çocuklarda yapılacak gaita testinde kullanılacak dışkıdan örnek alınır alınmaz hemen teste tabi tutulması, kıl kurdunun tedavisinde önem teşkil eder.

Kıl kurdu Tedavi ilaçları nelerdir? Kıl kurduna ne iyi gelir

Kıl Kurdu Tedavisi Gebelikte Nasıl Yapılır?

Gebelikte kıl kurdu durumu için doğal tedavi yöntemlerinden biri de elma sirkesidir. Fakat makat çevresindeki enfeksiyonların rahim içerisine ulaşması ve elma sirkesi tedavisinin kıl kurdu dökmede yetersiz kalması durumunda gebeliğiniz için risk taşıyabilir. Bu konuyla ilgili kadın doğum doktoruna danışılması gerekmektedir.

Şayet enfeksiyon ciddi boyutlara ulaşmamış henüz başlangıç aşamasında ise elma sirkesi ve sarımsağı deneyebilirsiniz.

Kıl kurdu Tedavi ilaçları nelerdir? Kıl kurduna ne iyi gelir

Kıl Kurdu Tedavisi İçin Hangi Doktora veya Bölümden Randevu Alınır?

Bir enfeksiyon hastalığı olan kıl kurdu tedavisi için normal bir dahiliye doktoruna başvurabilirsiniz.  Diğer taraftan kıl kurdu eğer çocuklarda ve bebeklerde görülmüşse, sağlık ocaklarında görev alan pratisyen hekimler de çocuk doktorları da konuya muhtemelen vakıf olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...