Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 12:12

Kına nasıl çıkar? İşte elden kına çıkarmanın 7 yöntemi

Geçmişten günümüze bir Anadolu geleneği olan kına, güzel görünümü nedeniyle birçok kadın tarafından tercih edilir. Ele yakılan kınayı deforme olduğu ya da beğenmediği için çıkarmak isteyenler ‘’Kına nasıl çıkar? Elden kınayı çıkarmanın yöntemleri nelerdir?’’ sorularının cevabını merak ediyor.

Kına nasıl çıkar? İşte elden kına çıkarmanın 7 yöntemi
kına,

Günümüzde modern şekillerde yakılması nedeniyle sık sık kullanılır. Gelinlerin kına gecesinde, üniversite mezuniyet kınalarında, hamam eğlencelerinde, bayramlarda kadınların vazgeçilmezi olan kına, zamanla deforme olarak kötü bir görüntüye neden olabilir. Peki cilde zarar vermeden kına çıkarmanın yolları nelerdir? Kına nasıl çıkar? İşte elden kına çıkarmanın 7 yöntemi.  

KINA NASIL ÇIKAR?  

Kına ilk yakıldığı zaman güzel görünse de belirli süre geçtikten sonra soluk ve kötü bir görüntü oluşturabilir. Çok eski çağlardan bu güne çeşitli hastalıkları tedavi etmekten güzel görünüme kadar birçok nedenden ötürü kadınlar ellerine ve saçlarına yakar. Ele yakılan kınadan memnun olmayan ve zarar görmeden çıkarmak isteyenler ''Kına nasıl çıkar?'' sorusuna yanıt arıyor.  

Kına nasıl çıkar? İşte elden kına çıkarmanın 7 yöntemi

Limonlu Karbonat 

Limon sıkarak suyunu çıkarın. Yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karbonat ekleyin. Ellerine maske olacak şekilde sürün. 10 dakika bekleyin. İyice kuruduktan sonra tahriş etmeden ovalayarak çıkarın. Bu karışımı kınadan kurtulana kadar sık sık tekrarlayın. İşlemden sonra mutlaka elinizi nemlendirin.  

Zeytinyağı 

Zeytinyağı kullanmak ellerdeki ve ayaklardaki kınayı çıkarmak için en etkili ve doğal yöntemlerin başında gelir.  Zeytinyağı emülgatör vazifesi görüp kınanın ciltten çıkmasına yardımcı olur. Kına olan bölgeye zeytinyağı sürün. Zeytinyağı ile tuzu karıştırmak çıkarma işlemini hızlandırır. Kınalı olan bölgeye bir miktar zeytinyağı dökün ve ovuşturun. 15 dakika bekledikten sonra sabunlu suyla yıkayın. Kına çıkana kadar bu işlemi düzenli aralıklarla uygulayın. 

Tuzlu su   

Tuzlu su kına çıkartmak için kullanılan etkili yöntemlerdendir. Tuzlu suda kınalı ellerinizi 20 dakika bekletin. Tuzlu su kınanın akmasına neden olur. Kına geçene kadar bu işlemi tekrarlayın. Cildinizi kurutmaması için ellerinizi bu işlemden sonra nemlendirin. 

Klor 

Küçük bir kaseye biraz klor koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın. Ellerinizi 2-3 dakika çözeltide beklesin. Bu çözelti kınanın solmasına yardım eder. Ellerde kısa süreli tahriş ve kaşıntıya neden olabilir.  

Diş macunu 

Elinizdeki kınanın solması için diş macununu kullanabilirsiniz. Kına olan yere kalın bir tabaka olacak şekilde diş macunu sürün ve kurumasını bekleyin. Ellerinizi yavaş yavaş ovalayarak yıkayın.  

Hidrojen peroksit 

Hidrojen peroksit de elden kınanın giderilmesine yardımcıdır. Hidrojen peroksit eczaneden temin edilebilir. Toksik olmayan hafif bir sıvıdır ancak özellikle cildi hassas olan kişilerde alerjiye neden olabilir. Alerjiniz olup olmadığını anlamak için tüm elinize sürmeden önce küçük bir bölgede deneyin. Kınayı çıkarmak pamuğa hidrojen peroksit dökün, ellerinizi hafifçe ovun. 

Saç kremi 

Saç kremleri elden kına çıkarma yöntemleri arasındadır. Elinizde kına olan yere biraz saç kremi döküp iyice ovun.  

Kına nasıl çıkar? İşte elden kına çıkarmanın 7 yöntemi

KINA ELDEN NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?  

Ele yakılan kınadan kurtulmak isteyenler ''Kına ne kadar sürede çıkar? Kına elden bir günde çıkar mı?'' sorularının cevabını merak etmeye başladı. Kınanın elden çıkma süresi kullanılan malzemelerin cinsine, miktarına ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Ele yakılan bir kına ortalama bir ay gibi bir sürede çıkar. Kınanın hızlı bir şekilde kurtulmak için yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.  

ASETON KINAYI ÇIKARIR MI?  

Kınadan kurtulmak için çeşitli yöntemler deneyen kadınlar zaman zaman tehlikeli yollara başvurabilir. Aseton, çamaşır suyu, tiner gibi malzemeler kına çıkarmaya yardımcı olmaz. Aksine ellerin ciddi derecede hasar görmesine ve yarar olmasına neden olur. Kına çıkarma yöntem olarak aseton, çamaşır suyu, tiner kullananların cilden kalıcı hasarlar oluşur.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sude21 Kasım 2023 01:03

Kınayı silemiyorum

Eslem16 Haziran 2023 15:05

İyi

Sonraki Haber Yükleniyor...