Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2019 16:34

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir? Kireçlenme Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Kireçlenme yaşa bağlı bir sorun olarak karşımıza çıkar. Genel olarak belli bir yaştan sonra kemikler arasında yaşanan kireçlenmenin vücut hareketlerinin kısıtlanmasına sebep olmaktadır. Kireçlenmeye ne iyi gelir, kireçlenmenin tedavisi için doğal veya bitkisel çözümler var mı sorularınıza cevap aradığımız bu makalemizde özel yağların kireçlenme sorunu yaşayan okuyucularımıza şifa olacağı kanaatini taşıyoruz. Kireçlenme sorunu yaşayan okuyucularımıza şimdiden sağlıklı günler diliyoruz. İyi okumalar.

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir? Kireçlenme Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm Önerileri
kireçlenme,,kireçlenmeye ne iyi gelir,,kireç sağlık sorunları,

Kireçlenme İçin Bitkisel Yollar

Hangi türden olursa olsun sağlık sorunu yaşayan tüm hastaların öncelikle doktor tavsiyesi almadan herhangi bir şey kullanmasını önermiyoruz. Bu sebeple önerdiğimiz doğal veya bitkisel çözüm yolları tedavi sürecinize yardımcı olsa da doktorunuz eşliğinde bu yöntemleri kullanmanız her zaman daha iyi daha faydalı olacaktır.

Kireçlenme İçin Okaliptüs

Kireçlenme için okaliptüs bitkisinin özünden ve yaprağından elde edilen yağ özü özellikle kireçlenme sebebiyle şişkinlikten rahatsızlık duyan hastalar için faydalı olacaktır. Kireçlenme sorunu yaşadığınız bölgeyi önce ılık su ile yıkadıktan sonra okaliptüs yağını bölgeye masaj yaparak sürebilirsiniz. Kısa süre içinde kireçlenmeden kaynaklanan şişkinliğin indiğini göreceksiniz.

Kireçlenme için Aloe Vera

Aloe Vera yağıda Okaliptüs gibi masaj yoluyla kullanılan bir sıvıdır. Özellikle eklem ağrısı yaşadığınız bölgede kullanımı faydalı olacaktır. Birçok eklem sorunu yaşayan hastanın aloe vera sürdükten sonra ağrılarının dindiğini biliniyor.

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir? Kireçlenme Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Yeşil Çay

Yeşil çay hem eklem hem şişkinlikler için kullanılan bitkisel yöntemlerden biridir. Kireçlenmeye kısmen faydası olan yeşil çayın, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına, eklem çevresindeki şişkinliklerin ortadan kalkmasını mümkün hale getirebilirsiniz.

Zencefil

Zencefilin pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Zencefilin günde sadece 1 bardak şekersiz olarak tüketilmesi kireçlenme şişkinliklerinin dinmesine yardımcı oluyor.

Kireçlenme İçin Feridun Kunak’tan Doğal Çözümler

Kireçlenmeye ne iyi gelir Feridun Kunak tarafından doğal yollarla cevaplanmış bir sorudur. Doktor tedavisinin yanı sıra bu doğal yöntemleri de evde deneyebilirsiniz. İşte Kunak’ın tarifi ile doğal yöntemler: Yumurta Kürü: Bu kür, kemik erimesine ve diz problemlerine doğal olarak da kireçlenmeye iyi gelmektedir. Lazım olan malzemeler şu şekildedir:

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir? Kireçlenme Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

  • 40 limon
  • 20 diş sarımsak
  • 10 tane yumurta kabuğu
  • Bir kaşık toz zencefil
  • Bir avuç kaparı bitkisi

Öncelikle limonların suyunu sıkın. Daha sonra dövülmüş sarımsaklarla beraber cam bir kavanoza ekleyin. Kapariyi blenderda çekin ve toz zencefille beraber karışıma ilave edin. Yumurta kabuklarını da blenderda çekin ve ilave edin. Bu karışımı buzdolabında bir hafta beklettikten sonra her gün kahvaltıda bir bardak için. Kireçlenmeye iyi geldiği gibi ağrılarınızı da azaltacaktır.

Çamur ve Masaj Yağı: Bu karışım ile kireçlenme nedeniyle oluşan ağrılarınızı dindirebilecek ve kireçlenmeye doğal çözüm bulmuş olacaksınız.

  • Bir kaşık deniz tuzu veya turşuluk tuz
  • İki kaşık kil
  • İki kaşık buğday kepeği veya irmik
  • Bir kapak menekşe yağı
  • Bir kapak biberiye yağı
  • Biraz maden suyu

Maden suyu haricinde tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve bulamaç haline getirin. Maden suyunu çamur kıvamını yakalayana kadar yavaşça ilave edin. Ocakta dayanabileceğiniz sıcaklığa gelene kadar ısıtın. Daha sonra bu karışımı ağrıyan bölgeye sürerek bir streç filmle sarın. Soğuduktan sonra bölgeyi yıkayın. Eğer uyguladığınız yerde varis bulunuyorsa bunu göz önünde bulundurarak o bölgeye sürmeyin. Ağrılarınız tam tersine arttıysa karışımı soğuk olarak uygulayın.
Alabalık Yağı: Bu yöntemle de kireçlenme ve ağrısının önüne geçebilirsiniz. Bir adet orta boy alabalığın içini kılçığını ayırmadan temizlemelisiniz. Bir kavanozun içine koyularak sızma zeytinyağını ekleyin. Bir litre kadar zeytinyağı koyduktan sonra bir kaşık sirke ve limon suyu katın. Karıştırdıktan sonra ağzını bezle kapatın. Bir hafta serin bir ortamda sakladıktan sonra karışımı süzerek ağrının bulunduğu bölgelere masaj yaparak uygulayın. Alabalık bulunamadıysa alabalık yağı alınarak da bu işlem yapılabilir. Kireçlenmeye ne iyi gelir Feridun Kunak tarifleri ile bu şekilde cevaplanmıştır. Siz de evinizde doktorunuzdan gördüğünüz tedavinin yanında bu doğal yöntemleri deneyerek ağrılarınızdan ve kireçlenme sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Feridun Kunak’ın tariflerinden memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz.

Yaygın ve kronik bir eklem hastalığı olan kireçlenme özellikle 65 yaş ve üzeri kişilerde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Kireçlenmeye ne iyi gelir Maranki çözümü öncesinde bu hastalığın belirtilerine kısaca değinmekte yarar var. Sorun olan yerde tutulma ve ağrı olması ilk ve en önemli belirtilerdir. Genelde bel, kalça, dizlerde kendini belli eder. Yürüme, merdiven çıkma, bir eşyayı yerinden kaldırma gibi işlemlerde zorlanma görülebilir. Şayet el parmaklarında kireçlenme sorunu varsa, elle bardak vs. tutmak zorlaşır.

  • Genler
  • Kilo-obezite
  • Yaralanma, aşınma
  • Hatalı spor yapma
  • Diyabet
  • Aşırı demir yükü

Tiroid bezinin az çalışması bu hastalığın nedenlerinden bazılarıdır. Kireçlenmeye İyi Gelen Tedavi Yöntemi Maranki Kireçlenmeye iyi gelen Maranki çözüm önerileri şu şekilde sıralanabilir:

İspirto kürü: Bir litre beyaz ispirto ve 4 tane kesme şeker büyüklüğü kadar kafuru ile hazırlanır. Kafurular, ispirtonun içine atıldıktan sonra 4 gün bekletilir. Erimesiyle birlikte akşamları yatmadan önce dizlere sürülür ve streç filmle etrafı sarılır. Ağrı geçene kadar her gün yapılabilir.

Çınar yaprağı formülü: Çınar yaprağı ve 200 ml sıcak su kullanılır. Sıcak suyun içerisine 2 yemek kaşığı parçalanmış çınar yaprağı konduktan sonra 1 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra ılıması için bekletilir. Öğle yemeği öncesinde akşam yemeğinden önce birer bardak aç karnına alınır. Bu uygulamaya 15 gün devam edildikten sonra 3 gün kadar ara verilmesi gerekir. Sonra yeniden 15 gün içilmeye devam edilir. Tok karnına alınmaması ve süresinden fazla kaynatılmaması oldukça önemlidir.

Kireçlenmeden Kurtulmak İçin Öneriler

Kireçlenme doktor bilgisi dahilinde fizik tedavi ya da kontrollü ilaç kullanılarak tedavisi yapılan bir rahatsızlıktır.
Diğer taraftan kireçlenme için
Kaplıca tedavisi, kilo var ise kilo vermek, ayakta çok kalmamak gerekiyor.
Kireçlenme tedavisi gören hastaların çok kalın ve dar giysiler giymemesi gerekir.
Doğal ve bitkisel yollarla kireçlenmeye çare bulunamıyorsa mutlaka cerrahi bir operasyon gerekebilir. Günümüz de modern tıp kireçli olan bölgeleri temizleyip, hareketin kolaylaşması için protez ile çözümler sunabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...