Tgrt Haber
29 Ekim 2021 10:46

Kırıntılı Muhallebi nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kırıntılı muhallebi tarifi en çok aratılanlar arasında yerini aldı! Gelinim Mutfakta programının bugünkü menüsünde yer alan kırıntılı muhallebinin yapılışı sorgulanmaya başlandı! Peki evde kırıntılı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kırıntılı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kırıntılı Muhallebi nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
tarif,kırıntılı muhallebi,gelinim mutfakta,kırıntılı muhallebi tarifi,nasıl yapılır

Kırıntılı muhallebi tarifi, yapılışı ve malzemeleri Safiye Soyman ile Gelinim Mutfakta programıyla birlikte merak edilmeye başlandı. Peki, evde kırıntılı muhallebi yapabilmek için gerekli malzemeler nedir? Kırıntılı muhallebi tarifi haberimizde!

KIRINTILI MUHALLEBİ MALZEMELERİ

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağısüt
  • 1 yemek kaşığı (dolu dolu) un
  • 1 yemek kaşığı (dolu dolu) buğday nişastası
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 mililitre krema

Karameli için:

  • 2,5yemek kaşığı şeker
  • 1/2su bardağı (bir parmak eksik) sıcak süt
  • 50 mililitre krema
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • 2 adet milföy hamuru
  • 1 çay kaşığı file badem
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri


ADIM ADIM GELİNİM MUTFAKTA KIRINTILI MUHALLEBİ YAPILIŞI

  • Un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyası ekleyin; sonra da içine kremayı ekleyip 7-8 dakika çırpın.Daha sonrada muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  • Karamel için, şekeri tencereye koyun ve hiç ellemeden karıştırmadan (ara sıra gerekirse tavayı sallayarak) erimesini bekleyin, eriyip rengi değişince içine önce yavaşça sıcak sütü, sonra da kremayı ekleyin.(Önce hafif katılaşıp,sonra geri kıvamını bulacaktır.)
  • Karameli kıvam için 3-4 dakika daha kaynatın(çok kaynatmayın yoksa çok katılaşır),  en son deniz tuzunu serpin, ocaktan alın ve hafif ılıyıncaya kadar bekleyin. Ilıyan karameli muhallebilerin üzerine paylaştırıp,soğuması için buzdolabına koyun.
  • Muhallebileriniz soğurken milföy yapraklarınızın üzerine hafif şeker serpip, fırında iyice kızarana kadar pişirin. İyice gevrekleşen milföylerinizi elinizle ufalayın.
  • Muhallebilerinizi servis edeceğiniz zaman milföy kırıntılarından 1 yemek kaşığı üzerine koyup, servis edin.(Çıtır çıtır olması için.) Bu ölçüden 4-5 adet çıkıyor. Dilerseniz ölçüleri 2 katına çıkararak misafir sayısınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • İsteğe göre üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...