Tgrt Haber
11 Kasım 2021 17:50

Kısır nasıl yapılır? MasterChef Mersin usulü kısır malzemeleri ve tarifi

Kısır, özellikle Güneydoğu Anadolu'nun birçok yöresinde tüketilen bir yemektir. MasterChef 2021 yarışmasıyla gündeme gelen Mersin usulü kısır hem kolay hazırlanması hem de lezzetli nedeniyle tercih edilir. Peki Mersin usulü kısır nasıl yapılır? Kısır malzemeleri nelerdir?

Kısır nasıl yapılır? MasterChef Mersin usulü kısır malzemeleri ve tarifi
kısır,,masterchef,

Akşam çayına, misafire, pikniklerde sık sık tercih edilen kısır MasterChef bu akşam yayınlanan bölümünde yapıldı. MasterChef izleyicileri programın ardından Mersin usulü kısır nasıl hazırlanır? Kısır malzemeleri nelerdir? İşte yumuşacık ve lezzetli kısır tarifi. 

MERSİN USULÜ KISIR MALZEMELERİ NELERDİR? 

Kısır Türkiye’nin pek çok yerinde sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Evde kolayca hazırlanan Mersin usulü kısır tarifi denemek isteyenler öncelikle kısır malzemeleri araştırıyor. İşte Mersin usulü kısır malzemeleri: 

  • 5 çay bardağı köftelik bulgur
  • 5 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 bağ yeşilsoğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı ya 
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kısır nasıl yapılır? MasterChef Mersin usulü kısır malzemeleri ve tarifi
MERSİN USULÜ KISIR NASIL YAPILIR? 

MasterChef 2021 yarışmasının ardından gündeme gelen Mersin usulü kısır izleyicileri hem pratik hazırlanması hem lezzetli olması açısından etkiledi. Programın ardından denemek isteyenler ''Mersin usulü kısır nasıl yapılır?'' sorusunun cevabını arıyor. Mersin usulü kısır tarifi: 

  • Önce bulguru karıştırma kabına alın,
  • Kuru haliyle salçaları ekleyip iyice karıştırın,
  • Daha sonra üzerine kaynamış suyu ekleyin üstünü kapatın,
  • Yeşil soğan ve maydanozu minik minik doğrayın,
  • Demlenen bulgur ile baharatları iyice karıştırın,
  • En son olarak yeşillikleri ekleyin. 
  • Dilerseniz yanına yanına da domates, salatalık, marul ve turşu ile servis edebilirsiniz. 

MERSİN USULÜ KISIR PÜF NOKTALARI 

 

Türkiye’nin her yerinde hazırlanan kısır bölgeye göre farklılık gösterebilir. Mersin usulü kısır denemek isteyen izleyiciler lezzeti tutturmak için püf noktalara odaklandı. Kısırın yumuşacık olması için öncelikle bulgur seçimi çok önemlidir. İnce ve taze çekilmiş bulgur kısırı çok daha lezzetli hale getirir. Bulgurun daha yumuşak olması için ıslatıldıktan sonra belirli bir süre demlenemsi gerekir. Baharatları ıslak bulgurla iyice karıştırmak lezzeti için faydalıdır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...