Tgrt Haber
18 Ekim 2019 16:22

Kısır yapımı en güzel kısır tarifleri, En kolay kısır tarifleri ve Refika kısır tarifi

Klasik kısırların en iyi tariflerinden biri olan kısır tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu efsane tarif; tane tane ve nefis bir tariftir. Kısır özellikle İskenderun, Antakya bölgesinde meşhurdur. Buralarda çok eski zamanlarda beri nar ekşili tarif yapılmaktadır. İşte Antakya’nın en lezzetli yemeklerinden kısırı bir de bu tarifler deneyin.

Kısır yapımı en güzel kısır tarifleri, En kolay kısır tarifleri ve Refika kısır tarifi
kısır yapımı,,kısır nasıl yapılır,,en kolay kısır nasıl yapılır,

Klasik kısırların en iyi tariflerinden biri olan kısır tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu efsane tarif; tane tane ve nefis bir tariftir. Kısır özellikle İskenderun, Antakya bölgesinde meşhurdur. Buralarda çok eski zamanlarda beri nar ekşili tarif yapılmaktadır. İşte Antakya’nın en lezzetli yemeklerinden kısırı bir de bu tarifler deneyin.

Refika’nın mutfağının kısır tarifini denedim ancak, tarifte verilen su miktarında benim bulgurum iyice lapa oldu. O yüzden ikinci denememde suyu birebir ölçüde koydum. Bu defa daha tane tane oldu ama daha yumuşak sevenler için tarifi bire iki şeklinde de yapabilirsiniz.

Refika’dan Kısır Tarifi
Malzemeler
•    1,5 bardak köftelik bulgur
•    1,5 su bardağı su
•    8-9 dal taze soğan
•    ½ bağ taze nane
•    1 bağ maydanoz
•    1,5 çorba kaşığı domates salçası
•    1,5 çorba kaşığı biber salçası
•    7 çorba kaşığı nar ekşisi
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    2 çay kaşığı tuz
•    3 çay kaşığı kimyon
•    1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Bulguru, yarısı kaynar, yarısı da oda sıcaklığında su olacak şekilde ıslatın. Üzerine bir kapatarak bulgurların şişmesini bekleyin.
Bu esnada, 8-9 dal taze soğanı, maydanozu ve yarım bağ maydanozu güzelce temizledikten sonra ince ince kıyın.
Ardından salçalı sosu için 1,5 çorba kaşığı biber salçası, 1,5 tepeleme çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 3 çay kaşığı kimyonu bir kavanoza koyup 3-4 dakikaya yakın karıştırın.
Bulguru bir tepsiye alın. Eğer varsa tırtıklı bir tepsi de olabilir. Üzerine kavanozda iyice karıştırdığınız nar ekşili sosu dökün ve yoğurup karıştırabildiğiniz kadar yoğurun.
İyice harmanlanan bulgura, ilk olarak yeşilliklerden soğanı ve naneyi ekleyip yeşillikleri öldürmeden karıştırın. Ardından maydanozu ekleyip tekrar, fazla ezmeden karıştırın.
Kısırın ekşiliğinin daha da artması için, kısırı servis yapmadan hemen önce 3 çorba kaşığı nar ekşisi ve yarım limon ekleyin. Bu noktada limonu ekledikten sonra elinizle karıştırmayınız. Elinizin ısısıyla limonun tadı kekrek bir hal alabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...