Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2020 15:06

kolay baklava tarifi, baklava nasıl yapılır, kolay baklava yapılışı

Bezeleri onarlı olarak açıp üç hamlede bitirebileceğiniz, tam bir anne baklavası tarifi ile geldik. Bu tarife bayılacaksınız. Hem çıtır çıtır lezzetli hem de ortası yumuşacık baklavamızı hazırlamak inanılmaz kolay. Herkes bu tarifi evde kolaylıkla yapabilir.

kolay baklava tarifi, baklava nasıl yapılır, kolay baklava yapılışı
kolay baklava tarifi, baklava nasıl yapılır, kolay baklava yapılışı,

Bezeleri onarlı olarak açıp üç hamlede bitirebileceğiniz, tam bir anne baklavası tarifi ile geldik. Bu tarife bayılacaksınız. Hem çıtır çıtır lezzetli hem de ortası yumuşacık baklavamızı hazırlamak inanılmaz kolay. Herkes bu tarifi evde kolaylıkla yapabilir.

Kolay Ev Baklavası Tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)

İçi için

  • Kırılmış ceviz ya da fındık

Açmak için

  • Mısır nişastası

Şerbeti için

  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için

  • 300 gram tereyağı ya da margarin

Hazırlanışı

  1. 4 su bardağı şekeri bir tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynatın ve limonu damlatın 10 dakika daha yüksek ateşte kaynatarak iyice koyu bir kıvam almasını sağlayın.
  2. Hamuru için 3 adet yumurtayı, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 paket kabartma tozunu ve onun hemen üzerine 1 yemek kaşığı sirkeyi, yarım çay kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın ve üzerine 6 su bardağı unun yarısından daha azını ilave ederek karıştırın.
  3. Hamur toparlanıncaya kadar yavaş yavaş un eklenerek yoğurun.
  4. İyice yoğrulup hazırlanan hamuru 30 eşit bezeye bölün.
  5. 30 bezeyi 10 adedi üst üste gelecek şekilde açacağımızdan ilk 10 tanesi için bezeleri teker teker açıp aralarına bol bol nişasta serperek dizin. En son 10. Bezede üzerine eklendiğinde tüm 10 adet üst üste alınmış ve araları nişastalı olan hamuru tepsi ölçüsünde merdane ile açın.
  6. Açtığınız yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine hazırladığınız cevizleri dökün.
  7. Diğer kalan 20 bezeyi de 10 arlı guruplar halinde tek tek açıp üst üste koyarak açın ve tepsiye dizin. Dilerseniz her kata ceviz içi döşeyin veya tek bir kata da döşeyebilirsiniz.
  8. En son baklavayı dilediğiniz şekilde dilimleyin ve üzerine erittiğiniz 300 gram tereyağının yarısını gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  10. Kalan tereyağının yarısını da üzerine yeniden döküp, tepsiyi tekrar fırına atın. Kontrollü bir şekilde pişirin.
  11. Fırında pişen baklavanın ilk 5 dakika sıcaklığı geçtikten sonra ılınmış şerbeti dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...