• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1191
  • up
    USD
    7.9427
  • up
    EURO
    9.4068
  • up
    GBP
    10.3882
  • up
    Altın
    487.026
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 01.09.2020 - 17:57 Yorum : 0

Kolay Haşhaşlı Bükme Tarifi

Türkiye'nin sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de Afyon yöresine ait yemeklerden Haşhaşlı Bükme tarifini sizler için hazırladık. Yöre halkının vazgeçilmez lezzeti tarif hakkında: "Haşhaşlı Bükme nasıl yapılır? Haşhaşlı Bükme tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Bükme tarifi püf noktası nedir? Kolay haşhaşlı bükme tarifi"ni veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Kolay Haşhaşlı Bükme Tarifi

Haşhaşlı Bükme Afyonkarahisar ilimize ait yöresel bir börek çeşidi. Oldukça sevilen ve severek tüketilen böreğin MasterChef’de duyulmasından sonra merak edilmeye başlandı. Aslında meşhur bu böreğin patatesli, mercimekli, peynirli çeşitleri de yapılıyor. Ancak sade olarak da sevilerek tüketilen böreğin sac üzerinde pişirilenin tadına da doyum olmadığını peşin peşin söylemiş olalım.
İşte Haşhaşlı Bükme tarifi için gerekli olan malzemeler ve tarifi…

Haşhaşlı Bükme Tarifi

Haşhaşlı Bükme İçin Alınacak Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırmayı unutmayın)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

İç Harcı İçin Alınacak Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şimdi gelin tarifine bakalım.

Haşhaşlı Bükme Nasıl Yapılır? Haşhaşlı Bükme Tarifi

Haşhaşlı Bükme Tarifi

  • Şeker, maya ve sütü karıştırıp 10 dakika kadar dinlenmesini bekleyin.
  • Bu karışımın içine sırayla yumurta ve sıvı yağı da ekleyerek bir kaç kez karıştırın.
  • Az tuz atıp ununu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur kıvamına getirin.
  • Elde ettiğiniz hamuru dört eşit bezeye bölün.
  • Ayrı bir kap içinde haşhaş ve sıvı yağını homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bezenin iç kısmını açtıktan sonra üzerine hazırladığınız harçtan koyup her yerine homojen dağılacak şekilde toz şeker serpiştirin.
  • Kalan diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladığınız harçtan ekleme yapın.
  • Bıçakla hamuru şeritler şeklinde kesin.
  • Kesilen şerit hamurların zıt olacak şekilde saat yönüne çevirerek kesin.
  • Daha sonra kendi ekseninde hamuru dolayıp yağlı kağıda dizin.
  • Şeritler bitene kadar hepsini bu şekilde yapın.
  • Yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Daha sonra ister sıcak, ister soğuk şekilde servis yapabilirsiniz.

​Afiyet olsun.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber