• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    92071
  • up
    USD
    6.7645
  • up
    EURO
    7.3101
  • up
    GBP
    8.3063
  • down
    Altın
    361.821
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.03.2020 - 14:21 Yorum : 0

Kolay sütlü tatlılar basit ve çabuk yapılabilecek sütlü tatlı tarifleri

Canınız her tatlı istediğinde elinizdeki malzelerle yapabilin diye size en mümkün olan en az malzemeyle yapılan ve birbirinden nefis ve farklı sütlü tatlı tariflerimiz haberimizde mevcut.

Kolay sütlü tatlılar basit ve çabuk yapılabilecek sütlü tatlı tarifleri

Canınız her tatlı istediğinde elinizdeki malzelerle yapabilin diye size en mümkün olan en az malzemeyle yapılan ve birbirinden nefis ve farklı sütlü tatlı tariflerimiz haberimizde mevcut.

10 Dakikada Hazırlanan Kolay Sütlü Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • Çikolata sosu

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine vanilya ve tereyağı ekleyerek karıştırın.
  3. Fincan veya kaseleri ıslatın. Muhallebinin yarısını kaplara paylaştırın.
  4. Tencerede kalan muhallebinin üzerine damla çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın ve kapların üzerine yeniden paylaştırın.
  5. Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 3 saat kadar bekletin ve servis tabağına ters çevirerek üzerini süsleyip servis edin.

Çok Pratik Napolyon Pasta Tarifi

Malzemeler

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Pasta tabanı için

  • 4 adet milföy hamuru

Hazırlanışı

  1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve unu ekleyerek karıştırıp ocağın altını açın. iyice karıştırın ki pütürler kalmasın. Kıvam alan muhallebiye tereyağını ve vanilyayı ekleyerek yeniden karıştırın.
  2. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın ve üzerine bir paket kremşantiyi ekleyerek bir mikser ile yeniden karıştırın ve iyice yedirin.
  3. Milföyleri buzluktan çıkartıp 3 dakika kadar bekletin ve dikdörtgen halindeyken boydan aşağıya doğru üçe bölüp bir yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çatalla 10 adet kadar delikler açın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  5. Baton bir kek kalıbına streç serin. Üzerine muhallebiden birkaç kaşık alıp güzelce her yerine gelecek şekilde yayın. Sonra üzerine fırında pişen milföyleri sıralayın ve milföylerin de üzerine yeniden muhallebi dökün. Muhallebiden birkaç kaşık ayırın ki streci pastadan çıkartırken zayiat verilirse sürmek için. Tüm malzemeler bitene kadar buna devam edin. Streç ile muhallebinin üzerini kaplayın ve ardından buz dolabında en az 3 saat dinlendirin.
  6. Ayrı bir kapta milföyleri parçalayın ve buzdolabından çıkarttığınız muhallebinin üzerini kaplayın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber