• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105380
  • down
    USD
    5.7403
  • up
    EURO
    6.3404
  • up
    GBP
    7.4201
  • down
    Altın
    270.975
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 25.10.2019 - 16:13 Yorum : 0

Köstebek pasta tarifi, Köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta kalori

Pasta tarifleri içinde en zor olarak bilinenlerden biri köstebek pastadır fakat bilinenin aksine, bu pastayı yapmak oldukça kolaydır. Yeni yemek yapmaya başlayanların bile rahatlıkla yapabileceği bu pastayı herkes yapabilir ve misafirlerinize hem görüntü hem de tadıyla ikramda bulunabilirsiniz.

Köstebek pasta tarifi, Köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta kalori

Pasta tarifleri içinde en zor olarak bilinenlerden biri köstebek pastadır fakat bilinenin aksine, bu pastayı yapmak oldukça kolaydır. Yeni yemek yapmaya başlayanların bile rahatlıkla yapabileceği bu pastayı herkes yapabilir ve misafirlerinize hem görüntü hem de tadıyla ikramda bulunabilirsiniz.

 
Tam Tutan Köstebek Pasta Tarifi
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Köstebek pastayı yuvarlak kelepçeli bir kalıpta yapabileceğiniz gibi kare bir fırın kabında veya kelepçesiz başka bir kapta da yapabilirsiniz. Köstebek pastanın ortası oyulup muzla ve muhallebiyle doldurulacağından aynı yükseltiyi yine elde edeceksiniz.
Malzemeler
Keki için malzemeler
•    3 yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1 çay bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağı süt
•    2 su bardağı un
•    1 kabartma tozu
•    2 yemek kaşığı kakao
•    1 vanilya
Kreması için malzemeler
•    1 paket kremşanti
•    1 paket toz krema
•    2,5 su bardağı soğuk süt
•    1 çay bardağı damla çikolata
İçi için malzemeler
•    4 adet muz
Hazırlanışı
Yumurtaları beyazı ve sarısından ayırın ve ayrı ayrı kaplara alın.
Şekerin yarısını yumurtaların beyazına, diğer yarısını sarısına döküp, beyazı iyice köpürene sarısında ise şekeri eriyene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, kakao ve vanilyayı eleyerek, mikserle, yumurta sarısının olduğu kaba döküp çırpın.
Köpük köpük olan yumurta beyazlarını diğer karışıma spatula yardımı ile karıştırarak, söndürmeden dahil edin.
Kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serip kilitledikten sonra kek karışımını kalıba dökün. Ayrıca kare bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.
170 derece, önceden ısıtılmış bir fırında 45 dakika kadar pişirin.
Bu esnada kremşantiyi, toz kremayı, süt ile mikserle çırparak hazırlayın. En son damla çikolatayı ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Kek piştikten sonra soğutun. Tıpkı bir havuz gibi kekin en alt tabanı ve kenarları kalacak şekilde, kaşıkla oyun.
Muzları uzunlamasına ikiye kesin ve açtığınız bu kekin ortasını, muzlarla doldurun.
Muzların üzerine kremayı, oval bir yükseklik olacak şekilde doldurun.
Keki oyarken, içinden çıkarttığınız parçaları robottan geçirin ve kremanın üzerine dökün.
Kek parçaları veya krema fazla gelirse kuplara dökerek muhallebi olarak servis edebilirsiniz.

Köstebek pasta kalori
Bir dilim orta kalınlıktaki köstebek pasta yaklaşık olarak 200 kaloriye tekabül etmektedir.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber