Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2016 15:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

KPSS 2016 ortaöğretim sınav sonuçları sorgulama öğren | KPSS puan hesaplama ekranı 09.12.2016

Sondakika haberi: KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarca aday ÖSYM'nin sitesinden sonuçlarını öğrenebilir. İşte KPSS puan hesaplama, sınav sonuçları öğrenme ekranı..

KPSS 2016 ortaöğretim sınav sonuçları sorgulama öğren | KPSS puan hesaplama ekranı 09.12.2016
kpss ortaöğretim sonuçları, kpss sonuçları,kpss sınav sorgulama, ösym, ösym sonuç, kpss puan hesaplama,

KPSS sonuçları: KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 19 gün sonra ÖSYM'nin sayfasında açıklandı. Sınava giren milyonlarca insan KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Adaylar ÖSYM'nin sitesinden Sınav sonuçlarını sorgulayabilir. Haberimizde ayrıca KPSS puan hesaplama detaylarını da verdik. 2016 KPSS sınavları böylece tamamlanmış oldu. T.C Kimlik numaranızı ve ÖSYM şifrenizi yazarak sonuçları öğrenebilirsiniz. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi en yakın zamanda tercih kılavuzunu da kendi sitesinde yayımlayacak.

KPSS SINAV SONUÇLARI ÖĞREN İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS PUAN HESAPLAMA

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. Puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

KPSS TERCİH DURUMU

Merakla beklenen sonuçların açıklanmasından sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tercih işlemlerine başlayacak. Tercih işlemlerinde herhangi bir ücret ödenmeyecek. Önlisans sınavına giren adayların da tercihleri beklemesinden ötürü tercih işlemleri bütün olarak yapılması bekleniyor. Kılavuz üzerinden yapılacak olan işlemler, kurumların açacağı kadroya göre şekil alacaktır.

Önemli bilgi: Sorular ve cevaplar çoğaltılamaz, kurumun sitesi haricinde başka bir yerde yayınlanamaz. Sonuçlar ise sınava girenlerin adresine gönderilmeyecektir. Sonuçlar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sitesinde yayımlanacaktır.

KAMU PERSONEL REJİMİ DEĞİŞİYOR (VİDEO)

"KPSS SINAV SONUÇLARI"NIN AÇIKLANMASI

KPSS'ye giren tüm adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin kendi sitesinden öğrenebilir. KPSS sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Adaylar sınav sonuçlarına sadece internet platformundan ualaşabilir. Sınav sonuç belgeleri yazılı olarak basılmayacak ve adrese teslim yapılmayacak.

KPSS sınav sonuç bilgilerinde adayların sınav testlerinden verdikleri doğru ve yanlış cevaplar (sayı ile) KPSS puanları bulunacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmakta.

Sonuç belgesi kontrol sistemine,https://sonuc.osym.gov.tr sayfasından ulaşılabilir.

KPSS sınav sonuçları açıklandı. Adaylar aşağıdaki linkten sınav sonuç sayfasına ulaşabilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...